Ρουκετες τσιπρα κατα του ταμειου χρηματοπιστωτικης σταθεροτητας

11:13 18/3/2014 - Πηγή: Fimotro
ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την οποία κατηγορεί για απώλεια σημαντικών ποσοστών του από την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας...
στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση
που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι οι τραπεζικές διεργασίες πραγματοποιούνται «χωρίς πρώτα να έχει παρουσιαστεί ένα σαφές σχέδιο που να λύνει το πρόβλημα της υποχρέωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων» ενώ ζητά να μάθει με βάση ποιες μελέτες η διοίκηση του ΤΧΣ αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ALPHA και Πειραιώς.

Τέλος, ζητά εξηγήσεις για το γεγονός ότι συνεχίζεται – όπως υποστηρίζει – «η σκανδαλώδης απαλλαγή του πρώην βασικού μετόχου της EUROBANK Σπύρου Λάτση από τις ευθύνες του για τη χρεοκοπία της τράπεζας, όντας ο μοναδικός ιδιοκτήτης τράπεζας που δεν υποχρεώθηκε από την Τράπεζα Ελλάδας να καλύψει κεφαλαιακές ανάγκες και funding gap όπως έγινε στις περιπτώσεις των Γάλλων ιδιοκτητών της Εμπορικής και της Γενικής και των Πορτογάλων της MILLENIUM». Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:

«Πριν από 15 ημέρες ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι υπάρχει ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος και προσδιόρισε το ύψος των θεωρουμένων αναγκαίων κεφαλαίων ανά τράπεζα.
Keywords
Τυχαία Θέματα