Στα πρόθυρα εμφράγματος τα νοσοκομεία στη θεσσαλονίκη

Ισχυρή πίεση δέχονται τις τελευταίες ώρες οι κλινικές και οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) CoViD-19 στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι συνολικά στη χώρα μας ο δείκτης RT αυξάνει και κινείται προς το 2.

Οπως μεταδίδει το iatronet, στη συμπρωτεύουσα οι διοικήσεις των νοσοκομείων μετατρέπουν συνεχώς χώρους, όπως χειρουργικές αίθουσες, θαλάμους, καρδιοχειρουργικές μονάδες, σε ΜΕΘ προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες

ανάγκες.

Το Σάββατο, εφημέρευσαν το “Γ. Γεννηματάς” και το ΑΧΕΠΑ, ενώ χθες εφημέρευσε το “Παπαγεωργίου”. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ομοσπονδία εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ), η εικόνα ανά νοσοκομείο έχει ως εξής:

“Γ. Γεννηματάς”: Εισήχθησαν 30 ασθενείς με κορωνοϊό και 21 ύποπτα κρούσματα. Νοσηλεύονται 56 θετικοί στον ιό ασθενείς και 21 ύποπτα. Δόθηκαν επιπλέον 6 κλίνες στη ΜΕΘ (χειρουργικές αίθουσες) και εισήχθησαν 12 διασωληνωμένοι (διαθέτει 16 κλίνες).

ΑΧΕΠΑ: Εισήχθησαν 70 ασθενείς με κορωνοϊό και νοσηλεύονται συνολικά 270 ασθενείς. Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 34 διασωληνωμένοι (διαθέτει 37 κλίνες).

“Παπαγεωργίου”: Μία στις τρεις εισαγωγές αφορά ασθενείς με κορωνοϊό. Ξεκίνησε την εφημερία με 26 διασωληνωμένοιυς και μέχρι το βράδυ είχαν φτάσει τους 31. Η γενική ΜΕΘ μετατράπηκε σε ΜΕΘ κορωνοϊού και γέμισε αμέσως, με 26 εισαγωγές.

Πάνω από 3.000 οι ασθενείς
Πάνω από 3.000 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Ελλάδας με κορωνοϊό, όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών ΑθήναςΠειραιά, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Τόνισε επίσης ότι ο δείκτης R έχει περάσει το 1 «και πάει προς το 2».

Εξήγησε ότι τα 1.698 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ δεν θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, καθώς τα δείγματα ήταν τα μισά, δηλαδή έγιναν περίπου 14.000 μοριακά τεστ και 1.600 rapid.

Θα πρέπει όμως να βασιζόμαστε στους αυξημένους θανάτους που είχαμε όχι μόνο χθες αλλά τις τελευταίες ημέρες, είπε η κα Παγώνη, προσθέτοντας ότι δικαιολογούνται από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid-19 στα νοσοκομεία.

Η κα Παγώνη τόνισε ότι στην Αττική και στις άλλες πόλεις πλην της Θεσσαλονίκης αναμένεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων από το προσεχές Σάββατο (21/11) καθώς θα έχει περάσει ένα 15νθήμερο από την εφαρμογή των νέων μέτρων. Η σταθεροποίηση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί για 3 με 4 ημέρες και το παραπάνω Σάββατο (28/11) να ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων.

Για τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι είναι μια περίπτωση ιδιαίτερη και χρειάζεται πιο πολύ χρόνο καθώς συγκριτικά με τον πληθυσμό της, τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά. Συνεπώς η τάση σταθεροποίησης θα ξεκινήσει μαζί με την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, παρότι ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη μία εβδομάδα νωρίτερα.

The post Στα πρόθυρα εμφράγματος τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα