ΣΤΙΣ 5.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΑΡΚΟΖΙ

16:46 9/10/2011 - Πηγή: Fimotro
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συναντώνται το απόγευμα στο Βερολίνο για να συμφωνήσουν όσον αφορά τη χορήγηση βοήθειας στις ευρωπαϊκές τράπεζες, το οποίο αποτελεί ένα κρίσιμο στάδιο για την...
επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη.
Ο Σαρκοζί θα φτάσει το απόγευμα
στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με τη Μέρκελ, μετά την οποία οι δύο ηγέτες θα έχουν δείπνο εργασίας. Οι Μέρκελ και Σαρκοζί αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 17:30 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με το Ρόιτερς.
Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος επιζητούν να μιλήσουν με μία φωνή πάνω στο θέμα που ανησυχεί έως και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα: Την ανάγκη "ανακεφαλαιοποίησης" των τραπεζών προτού τις αναγκάσουν να απαρνηθούν ένα μεγάλο μέρος των πιστώσεών τους προς την Ελλάδα, σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Παράλληλα πηγή του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Ρόιτερς ότι το θέμα της γαλλο-βελγικής τράπεζας "Dexia θα βρίσκεται μεταξύ αυτών που θα συζητηθούν, αλλά το κύριο θέμα (της συζήτησής τους) είναι η Ελλάδα και η ευρωζώνη, καθώς οι τράπεζες αποτελούν μόνον μια συνέπεια" της κρίσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα