Στο πεκινο ο...αντωνης σαμαρας θερμα σχολια απο τοn κινεζικο τυπο

07:46 16/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Στο... Πεκίνο βρίσκεται σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα όπου αναμένεται σύμφωνα με το πρόγραμμά του μεταξύ άλλων, να...
μιλήσει στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Li Keqiang και να παρακαθίσει σε δείπνο που πραγματοποιείται προς τιμήν του.
Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι θετικά σχόλια αποτυπώνονται για τον Αντώνη Σαμαρά
στον... Κινεζικό τύπο όπως η... chinanews σε άρθρο της με τίτλο:

Ανατολική και Δυτική χειραψία πολιτισμών - Επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα

Ο αρθρογράφος γράφει με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού,ότι η Ελλάδα είναι το... λίκνο του Δυτικού πολιτισμού, κάνει λόγο για... δύο αρχαίους πολιτισμούς που είναι πολύ μακριά αλλά πάντα είχαν... εκπληκτικά κοινά

.
Αναφέρεται στις ελληνικές υποψηφιότητες για Νόμπελ λογοτεχνίας, χαρακτηρίζοντας το Νίκο Καζαντζάκη «γίγαντα» και μνημονεύοντας φράση του Έλληνα λογοτέχνη που είχε πει ότι ο Σωκράτης και ο Κομφούκιος είναι δύο μάσκες που κάτω από αυτές υπάρχει το πρόσωπο της ίδιας λογικής. «Ο Κινεζικός πολιτισμός υποστηρίζει την «επιμονή» και το «διαφορετικό», το αρχαίο ελληνικό Ολυμπιακό πνεύμα υποστήριξε το «αδάμαστο» και την «αρμονία».

Πέρα από τις ομοιότητες των δύο αρχαίων πολιτισμών η chinanews, αναφέρει και τη βοήθεια που προσέφερε το 2011 η Ελλάδα στους Κινέζους που έφευγαν από την εμπόλεμη Λιβύη.
Κάνει λόγο για ειλικρινή και πολύτιμη βοήθεια και γράφει ότι πολλοί Κινέζοι εργαζόμενοι σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον ελληνικό λαό έφυγαν για την πατρίδα τους με δάκρυα ενθουσιασμού.«Δεν θα ξεχάσω, όταν κάποιες δυτικές χώρες και οργανισμοί θέλησαν να μποϋκοτάρουν τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων Ελλάδα μας υποστήριξε σταθερά», γράφει ο Κινέζος αρθρογράφος.

Επισημαίνει επίσης ότι ενώ τώρα η Ελλάδα υποφέρει από την κρίση και οι δυτικοί οίκοι αξιολόγησης την τραυματίζουν σταθερά, η... Κίνα είναι εδώ για να προσφέρει βοήθεια. "Ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται», γράφει χαρακτηριστικά και αναφέρει την επένδυση της... COSCO Group στον... Πειραιά.

«Πρέπει να μάθουμε από την αρχαία σοφία του πολιτισμού και να προσφέρουμε ειλικρινή βοήθεια στην Ελλάδα. Οι δύο μεγάλοι πολιτισμοί προάγουν την ανθρώπινη ανάπτυξη και την πρόοδο και οι δύο χώρες ενώνουν τις προσπάθειές τους για να κάνουν νέες και μεγαλύτερες εισφορές για το μέλλον της ανθρωπότητας», σημειώνει η chinanews. «Ανυπομονούμε να ενώσουμε τη σοφία και τη σκέψη για να δώσουμε τεράστια ώθηση από κοινού και τη μεγάλη ανανέωση του αρχαίου πολιτισμού».

Μία καλή αρχή λέμε εμείς πρώτης ημέρα της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κίνα...

Σας ευχαριστώ...
Keywords
Τυχαία Θέματα