Στον αερα ακομα και η τριμερης τσιπρα - μερκελ- ολαντ...

14:38 9/6/2015 - Πηγή: Fimotro
Χειρότερο δεν θα μπορούσε να ειναι το κλιμα στις σχέσεις της κυβερνησης με τους δανειστες, μετα την διαρκή απόρριψη...
προτάσεων της Αθήνας για την εξεύρεση μιας λύσης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστες εντείνουν αφόρητα την πίεση προς την κυβερνηση και ειναι ενδεικτικό οτι βλέπουν με επιφύλαξη πολλες απο τις ιδέες που παρουσιάζει η Αθήνα
για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, ενώ δεν φαίνεται καμια σοβαρη ένδειξη οτι ειναι έτοιμοι να υιοθετήσουν τις προτασεις της κυβερνησης για μια σοβαρη μεσοπρόθεσμη, έστω, λύση για το χρεος και την ανάπτυξη.
Πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταιες ωρες στις Βρυξέλλες λένε οτι μεσα σε αυτο κλιμα και εφόσον δεν υπαρξει ουσιαστική σύγκλιση στις απόψεις των δυο πλευρών, πιθανόν να αναβληθεί ακόμη και η τριμερής συναντηση Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ, που ειναι προγραμαμτισμενο να διεξαχθεί στο περιθώριο της συνόδου κορυφής την Τετάρτη στη βελγική πρωτεύουσα. Το σεναριο αυτο δεν ειναι φυσικα το πιο πιθανόν ειναι όμως υπαρκτό πλέον με δεδομένη την επιδείνωση στις σχέσεις Ελλάδας - δανειστων.
Δεν υπαρχει φυσικα καμια επίσημη τοποθέτηση ή διαρροή επι αυτού, ούτε θα μπορούσε εύκολα να υποννοηθει από αρμόδιους αξιωματούχους. Κυκλοφορεί ωστόσο στους διαδρόμους των Βρυξελλών, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτο. Η Αθηνα ούτε που θελει να ακούσει φυσικά για μια τέτοια εξέλιξη, που θα πισωγύριζε αρκετά τις διαπραγματεύσεις, αλλά ακομη και η παραφιλολογία, που συχνά εντάσσεται στον επικοινωνιακό πόλεμο δεν ειναι ενα εντελως άσχετο στοιχείο.
Υπο διερεύνηση ειναι και το ενδεχόμενο να γινει τελικά συναντηση του προέδρου της Κομισιον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον έλληνα πρωθυπουργο κατα το διήμερο της συνόδου (Τετάρτη ή Πεμπτη), αν και υπαρχει ακομη μεγάλη επιφυλακτικότητα έως και δυσαρέσκεια και απο τις δυο πλευρές για τις συμπεριφορές που επέδειξαν αμφότερες τις τελευταιες ημέρες.
Keywords
Τυχαία Θέματα