ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

19:55 31/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Στρατεύματα της Συρίας πραγματοποίησαν επιθέσεις σε πολλές πόλεις της επαρχίας Χομς στα δυτικά της χώρας, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, δήλωσαν ακτιβιστές. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πυρά βαρέων όπλων. Άντρες του στρατού και της αστυνομίας χρησιμοποίησαν...πολυβόλα και βαριά πυροβόλα όταν άνοιξαν πυρ στην πόλη Ραστάν. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας έκαναν έρευνες σε σπίτια και συνέλαβαν πολλούς πολίτες, ενώ 25 οχήματα του στρατού και πολλά τεθωρακισμένα εισέβαλαν στην
πόλη.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις δύο τελευταίες ημέρες, αφότου δυνάμεις του στρατού μπήκαν στην επαρχία, στην πιο πρόσφατη επιχείρηση καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περίπου 1.100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων των συριακών δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού για την κατάπνιξη των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων. Οι διαδηλωτές αξιώνουν περισσότερες ελευθερίες, πολιτικές μεταρρυθμίσεις και την παραίτηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν επιβάλει σε στελέχη της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως και στον ίδιο, κυρώσεις όπως απαγόρευση χορήγησης θεώρησης διαβατηρίου και το «πάγωμα» πόρων στη δικαιοδοσία τους, εξαιτίας της βίαιης καταστολής των κινητοποιήσεων και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Επίσης, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει σε ανακοίνωσή του τη χρήση βασανιστηρίων στις συριακές φυλακές.
Γαλλία καταδικάζει απερίφραστα τη βάναυση και αδιάκριτη βία την οποία συνεχίζουν να χρησιμοποιούν οι συριακές υπηρεσίες ασφαλείας. Αξιόπιστες μαρτυρίες κάνουν λόγο για βασανιστήρια στις φυλακές της Συρίας εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μπερνάρ Βαλερό.
Το Σάββατο, έγινε γνωστό μέσω του Facebook ότι ένα αγόρι 13 ετών "βασανίστηκε και σκοτώθηκε" από τις δυνάμεις ασφαλείας στην Ντέραα. Σύμφωνα με το Παρίσι, ο νεαρός Χαμζέμ αλ Χάτιμπ "έχει γίνει σύμβολο" των διαδηλωτών που έχουν υποστεί βασανιστήρια.
"Η σταθερότητα της Συρίας και της περιοχής εξαρτάται από τις γρήγορες πολιτικές μεταρρυθμίσεις που θα ανταποκρίνονται στις θεμιτές προσδοκίες του λαού της Συρίας για το άνοιγμα μιας πολιτικής μετάβασης", κατέληξε ο Μπ. Βαλερό.

Keywords
Τυχαία Θέματα