Τα "τεσσερα σεναρια" των εκλογων...

09:14 17/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΔημοσιογράφος ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,Αν μελετήσουμε προσεκτικά τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών οι πιθανότητες για τη διενέργεια εθνικών εκλογών μετά τις ευρωεκλογές είναι 10 έως15%, θεωρώντας πως εάν από... την κάλπη βγει ένας σχετικά ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, η μεταβλητότητα θα αυξηθεί αλλά η άμεση προσφυγή στις κάλπες θα αποφευχθεί.Πάντως οι ξένοι οίκοι δίνουν και παίρνουν με τις εκτιμήσεις τους μιας και αυτή τη φορά
η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο όλης της Ευρώπης...Συνολικά όμως μπορεί κανείς να δει 4 σενάρια μετά και τις διαρροές στον τύπο της Royal Bank of Scotland: Στο πρώτο η Νέα Δημοκρατία χάνει οριακά από τον ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ να κινείται στο 5%, ένα σενάριο που θεωρείται ουδέτερο για την Ελλάδα με τις εκλογές να μην έρχονται νωρίτερα του 2015. Στο δεύτερο, έχουμε οριακή επικράτηση ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει μόλις το 3% των ψηφοφόρων. Η προκήρυξη βουλευτικών εκλογών άμεσα δεν είναι δεδομένη, αλλά θα υπάρξουν ανακατατάξεις στο ΠΑΣΟΚ.
Στο τρίτο με πολύ μικρές πιθανότητες η ΝΔ κερδίζει, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 5% ή και περισσότερο και η κυβέρνηση παραμένει σταθερή. Στο Τέταρτο τέλος, με ελάχιστες πιθανότητες, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει με πάνω από 5 μονάδες διαφορά. Οι εθνικές εκλογές θα είναι προ των πυλών. Ίδωμεν.... οι εκλογές έρχονται και δεν μένει η αλήθεια του αποτελέσματος της κάλπης.
Keywords
Τυχαία Θέματα