Θελει να παρει τη θεση του μπερσανι...

20:02 22/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Κι ενώ η Κεντροαριστερά παραμένει ακέφαλη μετά τις παραιτήσεις του Πιερλουίτζι Μπερσάνι αλλά και της υπόλοιπης ηγετικής ομάδας , ο Ιταλός ...Βούγιας και δήμαρχος της Φλορεντίας, Ματέο Ρέντσι, προεξοφλεί ότι αυτός θα πρέπει ...
να ηγηθεί του Δημοκρατικού Κόμματος , στο οποίος μάλιστα θέλει να δώσει νέα πνοή στο κόμμα. Όπως δήλωσε , με την επανεκλογή Ναπολιτάνο στην προεδρία, το ενδεχόμενο νέων εκλογών απομακρύνεται για την Ιταλία , όμως η νέα κυβέρνηση πρέπει
να διαρκέσει το πολύ ένα χρόνο.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "La Repubblica", o Ρέντσι επεσήμανε πως «η κεντροαριστερή συμμαχία πρέπει να αναλάβει κύρια ευθύνη, εξασφαλίζοντας τη θέση του πρωθυπουργού, και δίνοντας έμφαση κυρίως στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να ηγηθούμε, ότι δεν ακολουθούμε. Θέλω να επανιδρύσω το Δημοκρατικό Κόμμα», πρόσθεσε ο Ρέντσι.

Σε ότι αφορά το νέο πρωθυπουργό, τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι εκείνα του Σοσιαλιστή, πρώην πρωθυπουργού, Τζουλιάνο Αμάτο και του Ενρίκο Λέτα, του δεύτερου τη τάξει του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.
Ο Αμάτο διατηρεί καλές σχέσεις και με την Κεντροδεξιά, ενώ, αν επιλεγεί ο Λέτα, αναμένεται να αναλάβει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο Αντζελίνο Αλφάνο, γραμματέας του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο γράφει ότι πιθανότητες να αναλάβουν την πρωθυπουργία έχουν επίσης η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μόντι, Άννα Μαρία Καντσελιέρι και ο κεντροαριστερός πρόεδρος της γερουσίας, Πιέτρο Γκράσο.
Στο κυβερνητικό πρόγραμμα αναμένεται να συμπεριληφθούν η άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου, η μείωση του αριθμού των βουλευτών και των γερουσιαστών, ή περαιτέρω συρρίκνωση ή ακόμη και η κατάργηση περιφερειών και ο περιορισμός της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων.

Το ασυμβίβαστο πολιτικής και επιχειρηματικής δράσης δεν αναμένεται να θεσπιστεί εξαιτίας της συμμετοχής του κόμματος του Μπερλουσκόνι στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα