Θεοδωρακης: στα λιγα καλα θα λεμε ''ναι'' στα πολλα στραβα θα ειμαστε απεναντι...
21:44 7/10/2015
- Πηγή: Fimotro
Με επικριτικό τόνο απέναντι στην κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ότι δεν συμφωνεί ...
με την πολική του Μνημονίου, ενώ έδωσε ένα στίγμα για τις κινήσεις του κόμματος στους εφαρμοστικούς που έρχονται στη Βουλή, λέγοντας ότι «στα λίγα καλά θα λέμε "ναι". Στα πολλά στραβά θα είμαστε απέναντι σας».
Σε μία ομιλία που θύμιζε κυβερνητικό πρόγραμμα ο
κ. Θεοδωράκης παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις για τη φορολογία, τη γεωργία, τη παιδεία, τη Δικαιοσύνη κλπ, ενώ υπογράμμισε ότι «τα κανάλια πρέπει να πληρώνουν. Δεν έχουμε ανάγκη νέους καναλάρχες -αυτή τη φορά του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε ανάγκη από νέους παίχτες που θα παίξουν με τους κανόνες χωρίς εξαιρέσεις».
«Εμείς δεν συμφωνούμε με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά ούτε μας ενθουσιάζουν οι γραφικές σας προσεγγίσεις», υπογράμμισε. Ο πρόεδρος του Ποταμιού επισήμανε, επίσης, ότι οι 11 βουλευτές του Κινήματος μας με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα θα κάνουν τα πάντα για να περισώσουν όσα λογίζονται πολύτιμα στην ζωή μας και συνέχισε λέγοντας ότι «θα συνιστούσα στον κ. Τσίπρα να μαζέψει λίγο ορισμένα στελέχη του. Έκαναν καριέρα λοιδορώντας το Ποτάμι ως προϊόν της διαπλοκής και τώρα που τα εξώφυλλα αλλά και οι αποφάσεις ορισμένων υπουργών σας μαρτυρούν ποιοι έχουν επιλεκτικές σχέσεις με την διαπλοκή, τώρα άλλαξαν τροπάριο και μιλούν για ακροδεξιό Ποτάμι».
Τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της διάταξης Κατρούγκαλου, που άνοιξε παράθυρο για την κατάργηση της Διαύγειας.
«Απομάκρυνση το ανώτερο μέσα σε 60 μέρες από το δημόσιο των καταχραστών και των διεφθαρμένων όχι με πολιτικές αποφάσεις αλλά μέσω πειθαρχικών συμβουλίων που την ευθύνη θα έχουν ανεξάρτητοι δικαστικοί αλλά ο έλεγχος προθεσμιών θα είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Για κάθε δύο δημοσίους υπαλλήλους που φεύγουν προστίθεται ένας ηλικίας έως 30 ετών»,τόνισε χαρακτηριστικά.
«Ακούγοντας τον πρωθυπουργό και ορισμένους εκ των υπουργών του, αναρωτήθηκα: εκτός από συνθήματα και εκθέσεις ιδεών, έχουν να μας πουν κάτι άλλο οι νικητές των εκλογών;», τόνισε κατά την αρχή της ομιλίας του o Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι αν σκέφτεσαι συχνά ότι είσαι εσύ ο νικητής ενώ δεν είσαι, «τότε οι γιατροί θα σου πουν ότι πάσχεις από κρίση μεγαλείου αν το κάνεις σπανίως ίσως είναι και πράξη συναίσθησης των ευθυνών σου».
Ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της μικρότερης κυβέρνησης και πως η χώρα χρειάζεται μια μικρή κυβερνητική ομάδα 20 ατόμων.
«Κατάργηση Υφυπουργών και δραστική μείωση των αναπληρωτών Υπουργών. Ταυτόχρονα, δραστική μείωση των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων από 78 που είναι σήμερα στους μισούς. Απομάκρυνση των κομματικών διοικήσεων» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «οι θέσεις ευθύνης στους δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις, στα νοσοκομεία, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου προκηρύσσονται και καλύπτονται μέσω ΑΣΕΠ».
Τόνισε ότι «έχουμε μεγάλα περιθώρια οικονομίας στα ρετιρέ της εξουσίας” και ανέφερε την κατάργηση ή συγχώνευση 490 Νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, που απασχολούν κάτω από 20 υπαλλήλους».
Πρότεινε την ενίσχυση και ανάπτυξη της ενιαίας αρχής προμηθειών για όλο το δημόσιο και πως πρέπει να ελέγξουμε τη σπατάλη και τη διαφθορά στα υπουργεία.
Ανέφερε ότι το συνολικό κόστος της γραφειοκρατίας υπολογίζεται σε 14 δισ. -δηλαδή σχεδόν το 7% του ΑΕΠ. Χρειάζεται, όπως είπε, επέκταση της Διαύγειας σε κάθε πτυχή του δημοσίου και στις δαπάνες των κομμάτων.
Για τα φορολογικά είπε ότι χρειάζεται η δημιουργία μιας ενιαίας ΔΟΥ φυσικών προσώπων, για όλη την Ελλάδα και για όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Εξυπηρέτηση όλων μέσω ΚΕΠ, τηλεφώνου και internet. Απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων με τζίρο μέχρι 30.000 ευρώ από τον βραχνά του ΦΠΑ είναι το 40% των επιχειρήσεων και φέρνουν μόλις το 4% των εσόδων από τον ΦΠΑ για το κράτος. Αποδέσμευση 1.000 εφοριακών και ένταξή τους στο κυνήγι της φοροδιαφυγής. Υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων για όλες τις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €30.000. Κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων για να διευκολυνθούν οι παγωμένες αγοραπωλησίες και να ξεμπλοκάρει η ρευστότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων
Ο πρόεδρος του Ποταμιού πρότεινε να είναι χωρίς πόθεν έσχες η πρώτη κατοικία.
«Αφού κλείσουμε όλες τις τρύπες και δεν θα μπορεί κανείς να φοροδιαφεύγει θα πρέπει να δώσουμε μια και μόνο μια ευκαιρία για να επιστρέψουν τα λεφτά από τα μπαούλα στην πραγματική οικονομία. Να επενδυθούν τα λεφτά που είναι αδήλωτα», τόνισε και πρόσθεσε ότι «επαναπατρισμός μη φορολογημένων κεφαλαίων του εξωτερικού με πλήρη φορολόγησή τους χωρίς όμως άλλα πρόστιμα».
Παράλληλα ανέφερε ότι χρειάζεται αυτοδέσμευση της κυβέρνησης ότι οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, θα γίνονται μόνο τον Νοέμβριο και πως είναι απαραίτητη η εκπόνηση σχεδίου -μέχρι το τέλος του επόμενου οικονομικού έτους με τη συμμετοχή Δημάρχων και Περιφερειαρχών- για τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους.
«Παρατήρησα ότι ο κ.Τσίπρας δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη φράση “θέσεις εργασίας”. Ενώ για την ανεργία είπε μόνο ότι θα κάνει προγράμματα απασχόλησης 2008 - 2013 χάθηκαν 900.000 θέσεις εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε 100.000 θέσεις εργασίας τον επόμενο χρόνο. Αυτός είναι ο στόχος. Σε πέντε χρόνια να γυρίσουμε σε ανεργία 12%».
Κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι άφησε τους μήνες να περνούν.
«Αποκρατικοποιήσεις λοιπόν και όχι κλωθογύρισμα γύρω από τις συμβάσεις. Τι κλωσούσε δηλαδή 8 μήνες; Αφού δεν άλλαξε ούτε έναν όρο», τόνισε.
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέο πλούτο. Ενέργεια- Τουρισμό -Μεταφορές -οι μεγάλες επενδύσεις Αγροτική παραγωγή -η διαχρονική επένδυση. Νεανική επιχειρηματικότητα-παιδεία- οι νέες επενδύσεις. Οι επιχειρήσεις και κυρίως οι εξαγωγικές οι οποίες έχουν περάσει ήδη έναν ικανό αριθμό ελέγχων, να καταχωρούνται σε ένα λευκό μητρώο, ένα είδος «λευκού Τειρεσία» και να δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ άνευ περαιτέρω ελέγχων», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.
Πρότεινε παράλληλα μηδενική φορολογία για 5 χρόνια για νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πάνω από 100 θέσεις εργασίας και ότι να γίνει στόχος μέχρι το τέλος της τετραετίας να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων στο 22% Επίσης μέχρι το τέλος της τετραετίας θα πρέπει να έχουμε αντικαταστήσει τις εργοδοτικές εισφορές με φόρο στο εισόδημα και κοινωνικό ΦΠΑ
Κάλεσε να γίνει ριζική αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα, ενοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος προτείνοντας ότι το 25% όσων συνταξιοδοτήθηκαν το Μάιο 2015 είχαν ηλικία κάτω των 55 (στο Δημόσιο ήταν το 36%).
«Ακόμη και σήμερα δηλαδή μετά από 5 χρόνια σκληρής λιτότητας, το ασφαλιστικό σύστημα σπαταλά πολύτιμους πόρους στις εξαιρέσεις», τονίζει.
Σχετικά με το ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είπε να αφορά πάνω από 600.000 άτομα που είναι πραγματικά φτωχοί και έκανε λόγο για δωρεάν πρόσβαση όλων αυτών σε ένα βασικό πακέτο υπηρεσιών υγείας που να καλύπτει επισκέψεις σε γιατρούς, φάρμακα και νοσηλεία. Εγγύηση θέσης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά ηλικίας 2-5 ετών και σχολικά γεύματα σε όλα τα σχολεία, δωρεάν για τους φτωχούς μαθητές, με μικρή επιβάρυνση για τους υπολοίπους. Αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση Νοσοκομειακών μονάδων με συγχωνεύσεις, και πλάνα αλληλοκάλυψης.
«Στόχος τετραετίας θα πρέπει να είναι η ελληνική παραγωγή φαρμάκων να καλύπτει το 50% της κατανάλωσης και όχι 20% που είναι σήμερα», πρόσθεσε .
Για τους αγρότες πρότεινε την κατάργηση των ιστορικών δικαιωμάτων και κατανομή της ενιαίας ευρωπαϊκής βοήθειας ανάλογα με τα στρέμματα και την καλλιέργεια.
«Από τα 2.5 δισ ευρώ που είναι οι επιδοτήσεις, τα 800 εκατομμύρια τα παίρνουν αγρότες που έχουν άλλο κύριο επάγγελμα. Αυτοί να φορολογηθούν με 50% με αντίστοιχη ελάφρυνση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών», τόνισε και πρότεινε
-Μηδενική φορολογία νέων αγροτών για τα πρώτα τρία χρόνια.
- Αφορολόγητο για τα μικρά αγροτικά εισοδήματα κατ’ αναλογία των κανόνων που ισχύουν και για τους μισθωτούς
-Κλιμακωτή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και όχι οριζόντιες αυξήσεις με το δικαίωμα στον αγρότη να επιλέγει σύνταξη ανάμεσα σε μια βασική και μια πλήρη
-Ενίσχυση των νέων συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών σύμφωνα με το ευρωπαϊκό παράδειγμα.
-Όσοι αγρότες είναι ενταγμένοι στους νέους πιστοποιημένους συνεταιρισμούς θα φορολογούνται με 13%
-Ειδική πολιτική μικρών νήσων και απομονωμένων περιοχών για ανάπτυξη τοπικής κτηνοτροφίας και παραγωγή κηπευτικών για τοπική κατανάλωση.
Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη ζήτησε διορθώσεις στον νόμο Παρασκευόπουλου, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί οι αποφυλακίσεις να γίνονται χωρίς δικαστική κρίση. Δεν μπορεί να εξισούται ο βιαστής και ο έμπορος ναρκωτικών με αυτόν που χρωστάει στο δημόσιο» και ανέφερε σε έντονο ύφος ότι «ο νόμος σας έχει ήδη τους πρώτους νεκρούς κ. Παρασκευόπουλε. Δύο! Και επειδή ξεκίνησα από τις φυλακές Προώθηση του νέου σωφρονιστικού κώδικα που έχει ετοιμάσει ο Γιάννης Πανούσης και έχει αποδεχθεί η πλειοψηφία της Βουλής».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη χρειάζεται ενίσχυση του θεσμού των αγροτικών φυλακών ειδικότερα για τις γυναίκες και τους νέους, βραχιολάκι για τους κρατούμενους που δεν έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, ενίσχυση των θεσμών απεξάρτησης των κρατουμένων, ολοκλήρωση μέχρι το τέλος της επόμενης δικαστικής χρονιάς του προγράμματος μηχανογράφησης των δικαστηρίων και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων που ξεκίνησε το 2012 και δεν ολοκληρώθηκε, οι εκκρεμείς υποθέσεις υπερβαίνουν το 1.000.000, μόνο στα ποινικά δικαστήρια, ενίσχυση της διαιτησίας και κίνητρα για τις διαδικασίες εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, νέος Ποινικός Κώδικας και Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.
Για τη παιδεία πρότεινε μείωση μέχρι την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε άλλους δημόσιους φορείς και κόμματα σε τουλάχιστον 50% του σημερινού αριθμού. Επέκταση του θεσμού των προτύπων πειραματικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα Και κατά προτεραιότητα στις φτωχότερες περιοχές. Σύμπραξη Δημοσίου - Ιδιωτών στην πανεπιστημιακή έρευνα. Αγγλόφωνα τμήματα για την προσέλκυση ξένων σπουδαστών. Μη κρατικά πανεπιστήμια σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι την αλλαγή του Συντάγματος
«Ο κ. Νικολούδης πού είναι κύριοι της κυβέρνησης; Ποιους ενόχλησε; Και τέλος πάντων γιατί απομακρύνθηκε;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού και ζήτησε ενίσχυση των ελέγχων έτσι ώστε να μπουν όλα τα αναγκαία εμπόδια και στις τριγωνικές σχέσεις MEDIA πολιτικοί-τράπεζες.
«Τα κανάλια πρέπει να πληρώνουν. Δεν έχουμε ανάγκη νέους καναλάρχες -αυτή τη φορά του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε ανάγκη από νέους παίχτες που θα παίξουν με τους κανόνες χωρίς εξαιρέσεις», είπε.
Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για τα δικαιώματα των πολλών, τη μάχη για τους χαμένους των μνημονίων κόντρα στις συντεχνίες και τα συμφέροντα και υπογράμμισε ότι «το Ποτάμι είναι εδώ για να περιορίσει το κομματικό κράτος Και να υπερασπισθεί τον κόσμο της δουλειάς αυτούς που θρέφουν για δεκαετίες τα κόμματα και το κράτος. Πρέπει να ανατρέψουμε το κομματικό κρατικίστικο μοντέλο. Αυτό που υπηρέτησαν με πολύ μικρές εξαιρέσεις. όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις».
«Του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ», είπε εξαπολύοντας επίθεση στα κόμματα των κυβερνήσεων και πρόσθεσε ότι «και τα μνημόνιά τους αυτό κυρίως προστάτευσαν. Οριζόντιες περικοπές για όλους -στραγγάλισμα της ιδιωτικής οικονομίας- όλα για την προστασία της ιερής αγελάδας του κομματικού κράτους. Το μνημόνιο δεν το πληρώσανε όλοι το ίδιο».
«Αυτή η Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει να είναι αναθεωρητική η επόμενη Βουλή, να αναθεωρηθούν τα άρθρα «περί ευθύνης υπουργών» και ασυλίας βουλευτών έτσι ώστε τα αδικήματα που διαπράττουν οι υπουργοί και οι βουλευτές να τιμωρούνται όπως και των υπολοίπων πολιτών», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι «αυτή η Βουλή θα ψηφίσει έναν νέο εκλογικό νόμο».
«Σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών -για να μην γίνονται οι βουλευτές επαίτες στα κανάλια. Μόνο έτσι θα πάψουν να έχουν κοινοβουλευτικές ομάδες και ομαδούλες οι ισχυροί των ΜEDIA», είπε αφήνοντας αιχμές ο πρόεδρος του Ποταμιού.
Προτείνει την σύσταση μιας επιτροπής επαϊόντων και όχι κομματικών στελεχών που μέσα σε έξη μήνες θα εκπονήσει ένα σχέδιο για την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος.
με την πολική του Μνημονίου, ενώ έδωσε ένα στίγμα για τις κινήσεις του κόμματος στους εφαρμοστικούς που έρχονται στη Βουλή, λέγοντας ότι «στα λίγα καλά θα λέμε "ναι". Στα πολλά στραβά θα είμαστε απέναντι σας».
Σε μία ομιλία που θύμιζε κυβερνητικό πρόγραμμα ο
«Εμείς δεν συμφωνούμε με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά ούτε μας ενθουσιάζουν οι γραφικές σας προσεγγίσεις», υπογράμμισε. Ο πρόεδρος του Ποταμιού επισήμανε, επίσης, ότι οι 11 βουλευτές του Κινήματος μας με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα θα κάνουν τα πάντα για να περισώσουν όσα λογίζονται πολύτιμα στην ζωή μας και συνέχισε λέγοντας ότι «θα συνιστούσα στον κ. Τσίπρα να μαζέψει λίγο ορισμένα στελέχη του. Έκαναν καριέρα λοιδορώντας το Ποτάμι ως προϊόν της διαπλοκής και τώρα που τα εξώφυλλα αλλά και οι αποφάσεις ορισμένων υπουργών σας μαρτυρούν ποιοι έχουν επιλεκτικές σχέσεις με την διαπλοκή, τώρα άλλαξαν τροπάριο και μιλούν για ακροδεξιό Ποτάμι».
Τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της διάταξης Κατρούγκαλου, που άνοιξε παράθυρο για την κατάργηση της Διαύγειας.
«Απομάκρυνση το ανώτερο μέσα σε 60 μέρες από το δημόσιο των καταχραστών και των διεφθαρμένων όχι με πολιτικές αποφάσεις αλλά μέσω πειθαρχικών συμβουλίων που την ευθύνη θα έχουν ανεξάρτητοι δικαστικοί αλλά ο έλεγχος προθεσμιών θα είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Για κάθε δύο δημοσίους υπαλλήλους που φεύγουν προστίθεται ένας ηλικίας έως 30 ετών»,τόνισε χαρακτηριστικά.
«Ακούγοντας τον πρωθυπουργό και ορισμένους εκ των υπουργών του, αναρωτήθηκα: εκτός από συνθήματα και εκθέσεις ιδεών, έχουν να μας πουν κάτι άλλο οι νικητές των εκλογών;», τόνισε κατά την αρχή της ομιλίας του o Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι αν σκέφτεσαι συχνά ότι είσαι εσύ ο νικητής ενώ δεν είσαι, «τότε οι γιατροί θα σου πουν ότι πάσχεις από κρίση μεγαλείου αν το κάνεις σπανίως ίσως είναι και πράξη συναίσθησης των ευθυνών σου».
Ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της μικρότερης κυβέρνησης και πως η χώρα χρειάζεται μια μικρή κυβερνητική ομάδα 20 ατόμων.
«Κατάργηση Υφυπουργών και δραστική μείωση των αναπληρωτών Υπουργών. Ταυτόχρονα, δραστική μείωση των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων από 78 που είναι σήμερα στους μισούς. Απομάκρυνση των κομματικών διοικήσεων» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «οι θέσεις ευθύνης στους δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις, στα νοσοκομεία, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου προκηρύσσονται και καλύπτονται μέσω ΑΣΕΠ».
Τόνισε ότι «έχουμε μεγάλα περιθώρια οικονομίας στα ρετιρέ της εξουσίας” και ανέφερε την κατάργηση ή συγχώνευση 490 Νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, που απασχολούν κάτω από 20 υπαλλήλους».
Πρότεινε την ενίσχυση και ανάπτυξη της ενιαίας αρχής προμηθειών για όλο το δημόσιο και πως πρέπει να ελέγξουμε τη σπατάλη και τη διαφθορά στα υπουργεία.
Ανέφερε ότι το συνολικό κόστος της γραφειοκρατίας υπολογίζεται σε 14 δισ. -δηλαδή σχεδόν το 7% του ΑΕΠ. Χρειάζεται, όπως είπε, επέκταση της Διαύγειας σε κάθε πτυχή του δημοσίου και στις δαπάνες των κομμάτων.
Για τα φορολογικά είπε ότι χρειάζεται η δημιουργία μιας ενιαίας ΔΟΥ φυσικών προσώπων, για όλη την Ελλάδα και για όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Εξυπηρέτηση όλων μέσω ΚΕΠ, τηλεφώνου και internet. Απαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων με τζίρο μέχρι 30.000 ευρώ από τον βραχνά του ΦΠΑ είναι το 40% των επιχειρήσεων και φέρνουν μόλις το 4% των εσόδων από τον ΦΠΑ για το κράτος. Αποδέσμευση 1.000 εφοριακών και ένταξή τους στο κυνήγι της φοροδιαφυγής. Υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικών τιμολογίων για όλες τις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €30.000. Κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων για να διευκολυνθούν οι παγωμένες αγοραπωλησίες και να ξεμπλοκάρει η ρευστότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων
Ο πρόεδρος του Ποταμιού πρότεινε να είναι χωρίς πόθεν έσχες η πρώτη κατοικία.
«Αφού κλείσουμε όλες τις τρύπες και δεν θα μπορεί κανείς να φοροδιαφεύγει θα πρέπει να δώσουμε μια και μόνο μια ευκαιρία για να επιστρέψουν τα λεφτά από τα μπαούλα στην πραγματική οικονομία. Να επενδυθούν τα λεφτά που είναι αδήλωτα», τόνισε και πρόσθεσε ότι «επαναπατρισμός μη φορολογημένων κεφαλαίων του εξωτερικού με πλήρη φορολόγησή τους χωρίς όμως άλλα πρόστιμα».
Παράλληλα ανέφερε ότι χρειάζεται αυτοδέσμευση της κυβέρνησης ότι οι αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, θα γίνονται μόνο τον Νοέμβριο και πως είναι απαραίτητη η εκπόνηση σχεδίου -μέχρι το τέλος του επόμενου οικονομικού έτους με τη συμμετοχή Δημάρχων και Περιφερειαρχών- για τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους.
«Παρατήρησα ότι ο κ.Τσίπρας δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη φράση “θέσεις εργασίας”. Ενώ για την ανεργία είπε μόνο ότι θα κάνει προγράμματα απασχόλησης 2008 - 2013 χάθηκαν 900.000 θέσεις εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε 100.000 θέσεις εργασίας τον επόμενο χρόνο. Αυτός είναι ο στόχος. Σε πέντε χρόνια να γυρίσουμε σε ανεργία 12%».
Κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι άφησε τους μήνες να περνούν.
«Αποκρατικοποιήσεις λοιπόν και όχι κλωθογύρισμα γύρω από τις συμβάσεις. Τι κλωσούσε δηλαδή 8 μήνες; Αφού δεν άλλαξε ούτε έναν όρο», τόνισε.
«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέο πλούτο. Ενέργεια- Τουρισμό -Μεταφορές -οι μεγάλες επενδύσεις Αγροτική παραγωγή -η διαχρονική επένδυση. Νεανική επιχειρηματικότητα-παιδεία- οι νέες επενδύσεις. Οι επιχειρήσεις και κυρίως οι εξαγωγικές οι οποίες έχουν περάσει ήδη έναν ικανό αριθμό ελέγχων, να καταχωρούνται σε ένα λευκό μητρώο, ένα είδος «λευκού Τειρεσία» και να δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ άνευ περαιτέρω ελέγχων», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.
Πρότεινε παράλληλα μηδενική φορολογία για 5 χρόνια για νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πάνω από 100 θέσεις εργασίας και ότι να γίνει στόχος μέχρι το τέλος της τετραετίας να μειωθεί η φορολογία των επιχειρήσεων στο 22% Επίσης μέχρι το τέλος της τετραετίας θα πρέπει να έχουμε αντικαταστήσει τις εργοδοτικές εισφορές με φόρο στο εισόδημα και κοινωνικό ΦΠΑ
Κάλεσε να γίνει ριζική αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα, ενοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος προτείνοντας ότι το 25% όσων συνταξιοδοτήθηκαν το Μάιο 2015 είχαν ηλικία κάτω των 55 (στο Δημόσιο ήταν το 36%).
«Ακόμη και σήμερα δηλαδή μετά από 5 χρόνια σκληρής λιτότητας, το ασφαλιστικό σύστημα σπαταλά πολύτιμους πόρους στις εξαιρέσεις», τονίζει.
Σχετικά με το ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είπε να αφορά πάνω από 600.000 άτομα που είναι πραγματικά φτωχοί και έκανε λόγο για δωρεάν πρόσβαση όλων αυτών σε ένα βασικό πακέτο υπηρεσιών υγείας που να καλύπτει επισκέψεις σε γιατρούς, φάρμακα και νοσηλεία. Εγγύηση θέσης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά ηλικίας 2-5 ετών και σχολικά γεύματα σε όλα τα σχολεία, δωρεάν για τους φτωχούς μαθητές, με μικρή επιβάρυνση για τους υπολοίπους. Αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση Νοσοκομειακών μονάδων με συγχωνεύσεις, και πλάνα αλληλοκάλυψης.
«Στόχος τετραετίας θα πρέπει να είναι η ελληνική παραγωγή φαρμάκων να καλύπτει το 50% της κατανάλωσης και όχι 20% που είναι σήμερα», πρόσθεσε .
Για τους αγρότες πρότεινε την κατάργηση των ιστορικών δικαιωμάτων και κατανομή της ενιαίας ευρωπαϊκής βοήθειας ανάλογα με τα στρέμματα και την καλλιέργεια.
«Από τα 2.5 δισ ευρώ που είναι οι επιδοτήσεις, τα 800 εκατομμύρια τα παίρνουν αγρότες που έχουν άλλο κύριο επάγγελμα. Αυτοί να φορολογηθούν με 50% με αντίστοιχη ελάφρυνση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών», τόνισε και πρότεινε
-Μηδενική φορολογία νέων αγροτών για τα πρώτα τρία χρόνια.
- Αφορολόγητο για τα μικρά αγροτικά εισοδήματα κατ’ αναλογία των κανόνων που ισχύουν και για τους μισθωτούς
-Κλιμακωτή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και όχι οριζόντιες αυξήσεις με το δικαίωμα στον αγρότη να επιλέγει σύνταξη ανάμεσα σε μια βασική και μια πλήρη
-Ενίσχυση των νέων συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών σύμφωνα με το ευρωπαϊκό παράδειγμα.
-Όσοι αγρότες είναι ενταγμένοι στους νέους πιστοποιημένους συνεταιρισμούς θα φορολογούνται με 13%
-Ειδική πολιτική μικρών νήσων και απομονωμένων περιοχών για ανάπτυξη τοπικής κτηνοτροφίας και παραγωγή κηπευτικών για τοπική κατανάλωση.
Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη ζήτησε διορθώσεις στον νόμο Παρασκευόπουλου, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί οι αποφυλακίσεις να γίνονται χωρίς δικαστική κρίση. Δεν μπορεί να εξισούται ο βιαστής και ο έμπορος ναρκωτικών με αυτόν που χρωστάει στο δημόσιο» και ανέφερε σε έντονο ύφος ότι «ο νόμος σας έχει ήδη τους πρώτους νεκρούς κ. Παρασκευόπουλε. Δύο! Και επειδή ξεκίνησα από τις φυλακές Προώθηση του νέου σωφρονιστικού κώδικα που έχει ετοιμάσει ο Γιάννης Πανούσης και έχει αποδεχθεί η πλειοψηφία της Βουλής».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη χρειάζεται ενίσχυση του θεσμού των αγροτικών φυλακών ειδικότερα για τις γυναίκες και τους νέους, βραχιολάκι για τους κρατούμενους που δεν έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, ενίσχυση των θεσμών απεξάρτησης των κρατουμένων, ολοκλήρωση μέχρι το τέλος της επόμενης δικαστικής χρονιάς του προγράμματος μηχανογράφησης των δικαστηρίων και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων που ξεκίνησε το 2012 και δεν ολοκληρώθηκε, οι εκκρεμείς υποθέσεις υπερβαίνουν το 1.000.000, μόνο στα ποινικά δικαστήρια, ενίσχυση της διαιτησίας και κίνητρα για τις διαδικασίες εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, νέος Ποινικός Κώδικας και Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.
Για τη παιδεία πρότεινε μείωση μέχρι την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε άλλους δημόσιους φορείς και κόμματα σε τουλάχιστον 50% του σημερινού αριθμού. Επέκταση του θεσμού των προτύπων πειραματικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα Και κατά προτεραιότητα στις φτωχότερες περιοχές. Σύμπραξη Δημοσίου - Ιδιωτών στην πανεπιστημιακή έρευνα. Αγγλόφωνα τμήματα για την προσέλκυση ξένων σπουδαστών. Μη κρατικά πανεπιστήμια σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι την αλλαγή του Συντάγματος
«Ο κ. Νικολούδης πού είναι κύριοι της κυβέρνησης; Ποιους ενόχλησε; Και τέλος πάντων γιατί απομακρύνθηκε;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού και ζήτησε ενίσχυση των ελέγχων έτσι ώστε να μπουν όλα τα αναγκαία εμπόδια και στις τριγωνικές σχέσεις MEDIA πολιτικοί-τράπεζες.
«Τα κανάλια πρέπει να πληρώνουν. Δεν έχουμε ανάγκη νέους καναλάρχες -αυτή τη φορά του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε ανάγκη από νέους παίχτες που θα παίξουν με τους κανόνες χωρίς εξαιρέσεις», είπε.
Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για τα δικαιώματα των πολλών, τη μάχη για τους χαμένους των μνημονίων κόντρα στις συντεχνίες και τα συμφέροντα και υπογράμμισε ότι «το Ποτάμι είναι εδώ για να περιορίσει το κομματικό κράτος Και να υπερασπισθεί τον κόσμο της δουλειάς αυτούς που θρέφουν για δεκαετίες τα κόμματα και το κράτος. Πρέπει να ανατρέψουμε το κομματικό κρατικίστικο μοντέλο. Αυτό που υπηρέτησαν με πολύ μικρές εξαιρέσεις. όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις».
«Του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ», είπε εξαπολύοντας επίθεση στα κόμματα των κυβερνήσεων και πρόσθεσε ότι «και τα μνημόνιά τους αυτό κυρίως προστάτευσαν. Οριζόντιες περικοπές για όλους -στραγγάλισμα της ιδιωτικής οικονομίας- όλα για την προστασία της ιερής αγελάδας του κομματικού κράτους. Το μνημόνιο δεν το πληρώσανε όλοι το ίδιο».
«Αυτή η Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει να είναι αναθεωρητική η επόμενη Βουλή, να αναθεωρηθούν τα άρθρα «περί ευθύνης υπουργών» και ασυλίας βουλευτών έτσι ώστε τα αδικήματα που διαπράττουν οι υπουργοί και οι βουλευτές να τιμωρούνται όπως και των υπολοίπων πολιτών», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι «αυτή η Βουλή θα ψηφίσει έναν νέο εκλογικό νόμο».
«Σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών -για να μην γίνονται οι βουλευτές επαίτες στα κανάλια. Μόνο έτσι θα πάψουν να έχουν κοινοβουλευτικές ομάδες και ομαδούλες οι ισχυροί των ΜEDIA», είπε αφήνοντας αιχμές ο πρόεδρος του Ποταμιού.
Προτείνει την σύσταση μιας επιτροπής επαϊόντων και όχι κομματικών στελεχών που μέσα σε έξη μήνες θα εκπονήσει ένα σχέδιο για την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος.
Keywords
θεοδωρακης, θεοδωρακης, ποινικός κώδικας, βουλη, μνημονιο, συριζα, τσιπρας, διαυγεια, ΑΣΕΠ, αεπ, δου, ελλαδα, κεπ, ΦΠΑ, συμμετοχή, ενφια, σχολεια, ηλεκτρονική, media, ΠΑΣΟΚ, υπουργοι, τραπεζες, σταση εργασιας, αυξηση φπα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, ποθεν εσχες βουλευτων, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, μνημονιο 2, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, βασεις 2012, 600 δις, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, μπλοκα αγροτων, κομματα, αυτοδιοικηση, βουλευτες, επιδοτησεις, ηλεκτρονική, αεπ, αφορολογητο, βημα, δου, δωρεαν, καριερα, κεπ, κοντρα, οικονομια, προγραμμα, το βημα, αγροτικη, αυξηση, αρθρα, εξαιρεσεις, αναγεννηση, ανεργια, ασφαλιστικο, γεωργια, γινει, γινονται, γιατροι, δημοσιο, εγγυηση, ευκαιρια, ευρω, ειπε, εκθεσεις, ενεργεια, εξυπηρετηση, επενδυσεις, ερευνα, ερχονται, ετων, ευθυνη, ζωη, ειδος, ηλικια, υφος, θεσεις εργασιας, ομιλια, κυβερνηση, κυνηγι, λεφτα, λογο, μηνες, μειωση, νοσοκομεια, ομαδα, παντα, παιδια, ποθεν εσχες, ποινικός κώδικας, προγραμματα, ρετιρε, συνταξη, συμμετοχή, σκεφτεσαι, στιγμα, συνθηματα, σχεδιο, τοπικη αυτοδιοικηση, τρια, τρυπες, φαρμακα, φορολογια, φορα, δικαιωμα, δικαιωματα, φυλακες, χωρα, λευκο, media, μια φορα, ομαδες, πακετο, θεσεις, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- ΒΟΜΒΑ: Ξεκινάει γενικευμένος Παγκόσμιος Πόλεμος;
- Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!
- Το τελευταιο αντιο στην 21χρονη μαρια - το γιατι της τραγικης μανας...
- Έπιασε δουλειά αμέσως ο πιο σοβαρός υπουργός του Τσίπρα!
- Το "ατύχημα" της Γεννηματά στη βουλή - ΒΙΝΤΕΟ
- Ο αυνανισμός γίνεται επίσημο πανεπιστημιακό μάθημα!
- Πλαστικο χρημα παντου, ηλεκτρονικες εφοριες και αλλαγες στο σδοε...
- Εκτονώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Fimotro
- Το τελευταιο αντιο στην 21χρονη μαρια - το γιατι της τραγικης μανας...
- Πλαστικο χρημα παντου, ηλεκτρονικες εφοριες και αλλαγες στο σδοε...
- Νικολοπουλος: δεν εκατσα στα τεσσερα σε καραμανλη - σαμαρα, θα κατσω σε τσιπρα -καμμενο;
- Αυτα ειναι τα ''κρυφα'' μετρα για να βρουν φορους 45 δις το 2016...
- Ποιοι οδηγοι θα πληρωσουν (πιο) ακριβα τελη κυκλοφοριας...
- Τι ακριβως συνεβη μεταξυ του αλεξη τσιπρα και του δημοσιογραφου στη λεσβο...
- Τα γελια του τσιπρα και το σκονακι ''σταικουρα'' σε μειμαρακη...
- Για θερμο ''ραντεβου'' προειδοποιει την κυβερνηση η πνο...
- Mea culpa απο το ολαντ...
- Το λεκτικο φαουλ της σιας αντωνοπουλου στη βουλη...
- Τελευταία Νέα Fimotro
- Θεοδωρακης: στα λιγα καλα θα λεμε ''ναι'' στα πολλα στραβα θα ειμαστε απεναντι...
- Τι ακριβως συνεβη μεταξυ του αλεξη τσιπρα και του δημοσιογραφου στη λεσβο...
- Γεννηματα: το παραλληλο προγραμμα ειναι το καινουργιο ''παραμυθι'' του τσιπρα...
- Ποιοι οδηγοι θα πληρωσουν (πιο) ακριβα τελη κυκλοφοριας...
- Νικολοπουλος: δεν εκατσα στα τεσσερα σε καραμανλη - σαμαρα, θα κατσω σε τσιπρα -καμμενο;
- Πλαστικο χρημα παντου, ηλεκτρονικες εφοριες και αλλαγες στο σδοε...
- Επιθεση μιχαλολιακου σε νδ και κυβερνηση...
- Για θερμο ''ραντεβου'' προειδοποιει την κυβερνηση η πνο...
- Τα γελια του τσιπρα και το σκονακι ''σταικουρα'' σε μειμαρακη...
- Κεγκερογλου : h κυβερνηση να επιβαλει υψηλο φπα στος ψευδεις εξαγγελιες ως ισοδυναμο...
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- ΣΟΚ: Κινδύνευσαν μητέρα και παιδί από την καταρρακτώδη βροχή στα Φάρσαλα
- Τι κρύβεται πίσω από το τρέιλερ του Βαρουφάκη; - ΒΙΝΤΕΟ
- Θεοδωράκης: Να μαζέψει ορισμένα στελέχη του ο Τσίπρας - ΒΙΝΤΕΟ
- Σκουρλέτης: Ο Θεοδωράκης να καταλάβει ότι δεν μιλάει στον καθρέφτη του - ΒΙΝΤΕΟ
- Θεοδωράκης: Η χώρα έχει ανάγκη από νέο πλούτο
- Σφοδρή επίθεση Θεοδωράκη στον Αλέξη Τσίπρα
- Θεοδωράκης: Να μαζέψει ορισμένα στελέχη του ο Τσίπρας
- Φ. Γεννηματά: «Φοροκαταιγίδα» ο προϋπολογισμός του 2016, «δεν θα μας βρείτε συνένοχους»
- Η Παπαρήγα εγκλωβίστηκε στο ασανσέρ της Βουλής!..