Τι ειπε ο χατζησωκρατης για τη διαφωνια ρουπακιωτη - μανιτακη...

14:23 25/4/2013 - Πηγή: Fimotro
«Δεν υπάρχει διάταξη που θα φερει ο Μανιτάκης... Δεν υπάρχει καν σχέδιο που θα πρέπει να κατατεθεί. Να περιμένετε τη διάταξη που θα έρθει μέχρι το βράδυ», είπε το κορυφαίο στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Χατζησωκράτης...
σχολιάζοντας την κόντρα του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για τα δικαιώματα των υπό απόλυση εργαζομένων.

Ο κ. Μανιτάκης προωθεί ρύθμιση που «πολτοποιεί» τη δικαστική προστασία των εργαζομένων όταν αυτοί καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα διεκδικώντας την επαναπρόσληψη ή την παραμονή στην υπηρεσία
τους. «Δεν υπογράφω», είναι το μήνυμα που στέλνει μέχρι αυτή την ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Το πρόβλημα του κ. Ρουπακιώτη είναι ότι η ρύθμιση που προωθείται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακυρώνει πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσυνης -η οποία ψηφίστηκε πριν από τρεις εβδομάδες στη Βουλή- και η οποία παρέχει αυξημένη δικαστική προστασία στους εργαζομένους υπέρ των οποίων έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή ακόμη και πριν από τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Συνεργάτες του κ. Ρουπακιώτη έλεγαν ότι η προώθηση της ρύθμισης από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αιφνιδίασε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η απόφαση του κ. Ρουπακιώτη να μην υπογράψει τη ρύθμιση Μανιτάκη προκαλεί τριγμούς στη ΔΗΜΑΡ, αφού και οι δύο υπουργί πρόσκεινται στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

«Το θέμα αυτό θα διευθετηθεί μέχρι το βράδυ που θα κατατεθεί στη Βουλή», είπε ο κ. Χατζησωκράτης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το πρωί της Πέμπτης. Ερωτηθείς αν γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυρίων Ρουπακιώτη και Μανιτάκη ο κ. Χατζησωκράτης απάντησε: «Είναι κακό να γίνεται μια συζήτηση;».

Στη συνέχεια ο κ. Χατζησωκράτης, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Κουβέλη, εμμέσως τοποθετήθηκε υπέρ του κ. Ρουπακιώτη «αδειάζοντας» τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνοντας ότι επί του ζητήματος της δικαστικής προστασίας των εργαζομένων «έχει δίκιο αυτό που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων»
Keywords
Τυχαία Θέματα