Το ισραηλ θα γκρεμισει 17.000 σπιτια παλαιστινιων στη δυτικη οχθη...

22:40 7/9/2015 - Πηγή: Fimotro
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ
Αργά και με σταθερές κινήσεις, το Ισραήλ συνεχίζει την... εναντίον των Παλαιστινίων, όχι μόνο δια των όπλων, αλλά...
και με άλλους -μακροχρόνια πιο αποτελεσματικούς- τρόπους. Έτσι όπως ανακοινώθηκε υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την καταστροφή 17.000 κατοικιών στην Δυτική Όχθη, σχεδόν αποκλειστικά όλα Παλαιστινίων που ζουν σ' αυτή την περιοχή.

Η ανακοίνωση του γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμπό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η νέα
δράση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη αφορά την καταστροφή 17.000 οικημάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται σπίτια, αποθήκες ακόμα και μαντριά ζώων. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι το 77% των κατασκευών αυτών ανήκουν σε ιδιόκτητα οικόπεδα Παλαιστινίων κατοίκων.

Τα κτήρια που κινδυνεύουν περισσότερο είναι στην λεγόμενη και περιοχή C, η οποία βρίσκεται στην υπό ισραηλινή κατοχή Παλαιστινιακή ζώνη της Δυτικής Όχθης, όπου το Ισραήλ διατηρεί πλήρη στρατιωτική παρουσία και διοικητική εξουσία.

Σ' αυτήν την περιοχή, που καλύπτει το 60% ολόκληρης της Δυτικής Όχθης, ζουν περίπου 300.000 Παλαιστίνιοι, ενώ υπάρχουν και άλλοι 360.000 Ισραηλινοί έποικοι, οι οποίοι βρίσκονται εκεί ενάντια σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ.
Περίπου 4.500 κατεδαφίσεις αφορούν την γη των Παλαιστίνιων Βεδουΐνων, οι οποίοι πλέον απειλούνται με πλήρη εξαφάνιση από την περιοχή, καθώς τα εδάφη τους έχουν καταληφθεί από τους Ισραηλινούς εποίκους.

Η έρευνα του ΟΗΕ σημειώνει ότι αυτές οι νέες κατεδαφίσεις και καταστροφές παλαιστινιακών περιουσιών, θα σπρώξουν ακόμα πιο βαθιά τον παλαιστινιακό πληθυσμό της περιοχής στην οικονομική ανέχεια και την απάλειψη και τις τελευταίας τους ελπίδας. Ενώ θα τους κάνουν ακόμα πιο ευάλωτους στο να εγκαταλείψουν τα εδάφη τους, κάτι στο οποίο άλλωστε προσβλέπει και το ίδιο το Ισραήλ.

Από την πλευρά του επίσημοι του Ισραήλ επισημαίνουν ότι οι κατεδαφίσεις θα αφορούν κτίρια τα οποία δεν έχουν τις νόμιμες άδειες. Όμως είναι σχήμα οξύμωρο για την περιοχή να ζητούνται επίσημες άδειες, την στιγμή που τόσο το κράτος του Ισραήλ όσο και οι γενική διοικητική κατάσταση στην Δυτική Όχθη, δεν επιτρέπουν τέτοιες... πολυτέλειες.

Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τους 235 παράνομους Εβραϊκούς οικισμούς που έχουν χτιστεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Για τα οποία πολλοί, ακόμα και μέσα στο Ισραήλ, επισημαίνουν ότι υπόκεινται στο ίδιο καθεστώς μη «κανονικότητας» σε ότι αφορά την κατασκευή τους, όπως και εκείνες των Παλαιστινίων.

Με άλλα λόγια, προφάσεις εν αμαρτίαις για το Ισραήλ. Και μία ακόμα ένδειξη ότι είναι αποφασισμένο να μην κάνει πίσω στην επέκτασή του στην Δυτική Όχθη, και γενικά στην προσπάθεια εξαθλίωσης των Παλαιστινίων. Αυτή την φορά όχι με τα όπλα, αλλά με «ειρηνικά» μέσα που πολλές φορές είναι πολύ πιο αποτελεσματικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα