Βάρη: αρνούνται να δώσουν πληροφορίες οι σύζυγοι των θυμάτων

11:13 21/1/2020 - Πηγή: Fimotro
Μαφιόζικη εκτέλεση: Πώς εντόπισαν οι εκτελεστές τα θύματα

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της υπόθεσης της μαφιόζικης, ψυχρής εκτέλεσης των δύο ανδρών σε ταβέρνα στην Βάρη, που συγκλόνισε τους παρευρισκόμενους, αλλά και την κοινή γνώμη

Νέα στοιχεία φαίνεται πως προκύπτουν στην αστυνομική έρευνα, κυρίως μετά την δημοσιοποίηση, από τα σερβικά ΜΜΕ, των στοιχείων των δύο θυμάτων, με καταγωγή από το Μαυροβούνιο. Οι Αρχές έρχονται αντιμέτωπες με διάφορα, σκόρπια στοιχεία, προσπαθώντας να συνθέσουν το παζλ,

ώστε να εξιχνιάσουν τελικά την υπόθεση της άγριας δολοφονίας, που άφησε πίσω της δύο νεκρούς και μία τραυματισμένη.

Ποιοι ήταν οι δύο νεκροί και γιατί εκτελέστηκαν από τους δράστες

Όπως προκύπτει, οι δύο άνδρες από το Μαυροβούνιο, ηλικίας 44 ετών, ήταν μαφιόζοι από το Μαυροβούνιο, μέλη της επονομαζόμενης εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι». Οι 4 εκτελεστές μπήκαν στο χώρο της ταβέρνας, όπου τα θύματα έτρωγαν με τις συζύγους και τα παιδιά τους και τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ, μπροστά στις οικογένειές τους. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, οι 4 εκτελεστές που συμμετείχαν στην επιχείρηση φαίνεται να προέρχονται από την αντίπαλη φατρία, με την ονομασία «Καβάτσκι».

Καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, προκύπτει ότι οι δύο αυτές οργανώσεις ήταν αρχικά ενωμένες. Ωστόσο, το 2014 ξέσπασε «εμφύλιος πόλεμος» μεταξύ τους, όταν «χάθηκαν» με μυστηριώδη τρόπο 200 κιλά ηρωίνης. Έκτοτε, οι δύο οργανώσεις βρίσκονται σε διαρκή διαμάχη, η οποία έχει κοστίσει, έως αυτή τη στιγμή, τη ζωή σε 23 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Βάρης. Σύμφωνα με άλλες πηγές, μάλιστα, ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του εμφυλίου μπορεί να ανέρχεται και στους 40 νεκρούς.

Πώς εντόπισαν οι εκτελεστές τα θύματά τους

Η αστυνομική έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αδυναμία των δύο θυμάτων στις οικογένειές τους ήταν η αχίλλειος πτέρνα, που οδήγησε στο τραγικό τέλος τους. Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, οι δύο μαφιόζοι έπαιρναν πάντοτε μέτρα προστασίας όταν κυκλοφορούσαν, όπως για παράδειγμα φρόντιζαν να κινούνται πάντοτε με διερχόμενα ταξί. Όπως έγινε γνωστό, οι εκτελεστές των 44χρονων Ιγκόρ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς παρακολουθούσαν στενά τις συζύγους των θυμάτων, ειδικότερα από τη στιγμή που εκείνες ταξίδεψαν προς την Αθήνα, ελπίζοντας ότι έτσι θα φτάσουν στους δύο άνδρες. Και πράγματι, η τακτική αυτή λειτούργησε, καθώς η επιθυμία των μαφιόζων από το Μαυροβούνιο να δουν τις συζύγους και τα παιδιά τους, τους οδήγησε στη θανάσιμη παγίδα που τους είχαν στήσει οι δολοφόνοι.

Όπως εκτιμούν οι Αρχές, οι 4 εκτελεστές, που το απόγευμα της 19ης Ιανουαρίου γάζωσαν τους δύο 44χρονους στα Βλάχικα, φαίνεται να έφθασαν οδικώς στη χώρα μας, μετά από πληροφορίες που είχαν για την μετακίνηση των γυναικών και των παιδιών των δύο θυμάτων. Για το λόγο αυτό, το Τμήμα Δίωξης και Εγκλημάτων κατά της Ζωής αναζητά τώρα στοιχεία διελεύσεων ατόμων από μεθοριακούς σταθμούς, σύνορα, ακόμη και αεροδρόμια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορούν να εντοπίσουν κινήσεις ύποπτων ατόμων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν το σενάριο οι πληροφορίες που θα οδηγούσαν τους εκτελεστές στα θύματα να προήλθαν από «αντιπροσωπεία» της μαφίας στην Ελλάδα. Η υπόθεση αυτή βασίζεται και στο γεγονός ότι στα νότια προάστια διαμένουν αρκετά άτομα προερχόμενα από χώρες, όπως το Μαυροβούνιο, η Σερβία και η Κροατία.

Το παράλληλο περιστατικό που εξετάζουν οι Αρχές

Παράλληλα με την υπόθεση της δολοφονίας, η Αστυνομία εξετάζει και ένα ακόμη περιστατικό, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της ημέρας των Θεοφανείων στην περιοχή της Γλυφάδας. Στο περιστατικό αυτό, τρία άτομα, που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ, ήρθαν στα χέρια με έναν Έλληνα σε καφετέρια της περιοχής για την αρπαγή του μπουφάν του. Εκείνος τότε τους ακολούθησε, ενεπλάκη ξανά μαζί τους σε άλλο μπαρ της περιοχής και όταν συνειδητοποίησε ότι ένας εξ αυτών οπλοφορούσε, ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία. Λίγο αργότερα, στο σημείο κατέφθασαν πράγματι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι εντόπισαν τους δράστες. Μάλιστα, ο ένας, στην προσπάθειά του να διαφύγει, πέταξε ένα πιστόλι, ενώ ο δεύτερος το είχε στην κατοχή του.

Όπως διαπιστώθηκε, και τα δύο πιστόλια είχαν αποξεσμένους αριθμούς παραγωγής τους. Ο ένας δήλωσε Σέρβος, ενώ οι άλλοι δύο Κροάτες. Οι τρεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση πέρασαν αυτόφωρο, προκειμένου να δικαστούν, πήραν προθεσμία από τον ανακριτή και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής διαμονής τους και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε μετά, τα στοιχεία που είχαν δηλώσει οι δύο Κροάτες ήταν πλαστά και από τα αποτυπώματά τους προέκυψε ότι ήταν Σέρβοι, ηλικίας 34 χρόνων και οι δύο, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και υποθέσεις ναρκωτικών. Όπως ήταν φυσικό, δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Αρνούνται να δώσουν πληροφορίες οι σύζυγοι των θυμάτων

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι σύζυγοι των δύο θυμάτων που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ στην Βάρη τηρούν σιγή ιχθύος, καθώς φέρεται να δήλωσαν στις αστυνομικές αρχές ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση, γεγονός που βέβαια δεν έγινε πιστευτό από τις Αρχές. Τη δυσπιστία των αστυνομικών ενίσχυσε και το γεγονός ότι οι δύο γυναίκες κατέθεσαν ότι δεν θυμούνται τη διεύθυνση στην οποία διέμεναν, παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν στην Αθήνα ήδη 15 ημέρες πριν το περιστατικό.

Παράληλλα, η μία από τις δύο γυναίκες παραδέχθηκε ότι γνώριζε πως ο άνδρας της ήταν καταζητούμενος φυγάς, αλλά και οι δύο δήλωναν άγνοια για τις παράνομες δραστηριότητές τους και την εμπλοκή τους στη μαφία του Μαυροβούνιου.

Ακόμη και όταν οι δύο γυναίκες ενημερώθηκαν από τους αστυνομικούς ότι σε βάρος των συζύγων τους εκκρεμούσε διεθνή ερυθρά αγγελία της INTERPOL, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υποθέσεις ναρκωτικών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τον Σταμάτοβιτς και όπλα, εκρηκτικά και απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον Ντέντοβιτς, με την επισήμανση πως είναι άκρως επικίνδυνοι, εκείνες πάλι τόνισαν πως δεν γνώριζαν κάτι, παρότι εκείνοι απουσίαζαν για τουλάχιστον 1,5 χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα