Βλεπει ''ρευμα'' και επιμενει στην αυτοδυναμια...

16:45 21/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Τέσσερις μέρες πριν να ανοίξουν οι πιο κρίσιμες, ίσως, κάλπες της τελευταίας 30ετίας ...
και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι διαμορφώνονται πλέον καθαρά συνθήκες ικανές να οδηγήσουν στην κατάκτηση της αυτοδυναμίας.

Οι εκτιμήσεις που εκφράζει η Κουμουνδούρου με βάση τις μετρήσεις κοινής γνώμης που έχει στη διάθεσή της λένε ότι ο στόχος απέχει μόλις ένα βήμα, που όμως χρειάζεται ιδιαίτερα προσεκτικά βήματα και τα κατάλληλα ανοίγματα σε ομάδες ψηφοφόρων.

Για τους επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα
οι καθοριστικές κινήσεις είναι τα ανοίγματα σε συντηρητικούς ψηφοφόρους – η ροή από την κεντροδεξιά προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη αξιοσημείωτη -, αλλά και σε εκείνους, που φλερτάρουν με το ΚΚΕ. Η στροφή σε πιο μετριοπαθείς θέσεις σχετικά με την Ευρώπη έχει επιτρέψει διαρροές προς τα αριστερά, κάτι που θα επιδιωχθεί να αναταχθεί με το διακύβευμα της ανάληψης της εξουσίας για πρώτη φορά από αριστερό κόμμα.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσκλήσεις προς τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, επικαλούμενος έμμεσα ή και ευθέως την καταφυγή της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ στην ακραία ρητορική.

«Ζητάμε αυτοδυναμία για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα, Όχι απέναντι στον λαό, που θέλουμε να μας παρακολουθεί και να μας ελέγχει σε κάθε μας βήμα, αλλά ζητάμε αυτοδυναμία για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα απέναντι στα συμφέροντα» τόνισε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στην Πάτρα, όπου θα μιλήσει το βράδυ σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσοχή πάντως στρέφεται στην αυριανή συγκέντρωση στην Ομόνοια, στην οποία θα εμφανιστεί και ο επικεφαλής των Podemos της Ισπανίας Πάμπλο Ιγκλέσιας.
Keywords
Τυχαία Θέματα