Βουλη: παπανδρεου-σαμαρας, οφθαλμον αντι οφθαλμου!

13:39 3/10/2014 - Πηγή: Fimotro
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ!
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Μπήκα στον πειρασμό, μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή, να ρίξω μια ματιά στα γεγονότα, του Νοεμβρίου του 2011, που άλλαξαν τη μοίρα του Ελληνικού λαού, και...
την έξοδο του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.

Βρήκα
λοιπόν πολλά κοινά στοιχεία και είπα να τα μοιραστώ μαζί σας. Σίγουρα ο Γιώργος Παπανδρέου θα τρίβει τα χέρια του, με την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός, τρία χρόνια μετά τη δική του αποπομπή. Το πιάτο της εκδίκησης, τρώγεται κρύο! Τώρα μάλλον ο Αντώνης Σαμαράς θα το φάει κατεψυγμένο! Και αν όχι, τότε θα πάμε στο οφθαλμόν αντί οφθαλμού, δια χειρός Ευάγγελου Βενιζέλου, που ανέλαβε και το χειρουργείο της 11 Νοεμβρίου του 2011. Ας δούμε όμως τις ομοιότητες του χρονικού, με το σήμερα.

Μετά τον θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ της 4ης Οκτωβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου γίνεται πρωθυπουργός, πολλά υποσχόμενος.

Στη συνέχεια, με ένα δραματικό μήνυμα τον 23 Απριλίου του 2010, από το Καστελόριζο, ανακοινώνει την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ. Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται σφοδρή επίθεση από την αντιπολίτευση, και προσωπικά από τον Αντώνη Σαμαρά. Η καρέκλα του Παπανδρέου έχει αρχίσει να τρίζει. Σε μια προσπάθεια να σώσει την κυβερνησή του τον Ιούνιο του 2011 προχωράει σε ευρύτατο ανασχηματισμό και προαναγγέλλει διεξαγωγή δημοψηφίσματος για αλλαγές στο σύνταγμα.

Με τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνησή του, στις 22 Ιουνίου, σε μια προσπάθεια να ανακόψει την αμφισβήτηση της οικονομικής του πολιτικής και τον ίδιο, ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης, από τη βουλή. Με 155 ψήφους υπέρ και 143 κατά (παρόντες ήταν 298) κερδίζει τη μάχη. Στις 29 Ιουνίου φέρνει στη βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, που μέσα σε θύελλα αντιδράσεων και αντεγκλήσεων της αντιπολίτευσης, ψηφίζεται από τους 155 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια μέρα χιλιάδες κόσμου σε όλες τις πόλεις της χώρας, διαδηλώνουν την αντιθεσή τους. Η αντίστροφη μέτρηση για το Γιώργο Παπανδρέου έχει αρχίσει.

31 Οκτωβρίου του 2011. Ο Γ. Παπανδρέου ανακοινώνει την προθεσή του, για διενέργεια δημοψηφίσματος με το ερώτημα της έγκρισης της νέας δανειακής σύμβασης για την κάλυψη των αναγκών χρηματοδότησης του χρέους της χώρας. Η μετάθεση της ευθύνης της απόφασης στον ελληνικό λαό ξεσηκώνει θύελλα διεθνών αντιδράσεων και προκαλεί παγκόσμια οικονομική αναταραχή. Κάτω από τις ασφυκτικές διεθνείς πιέσεις ανακαλεί την πρόταση για δημοψήφισμα και ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από το ελληνικό κοινοβούλιο στις 4 Νοεμβρίου 2011.

Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα από τους ίδιους τους βουλευτές του, που 4 μήνες πριν του είχαν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Την επόμενη μέρα 1 Νοεμβρίου, πριν την ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, η Μιλένα Αποστολάκη αμφισβητεί των Γιώργο Παπανδρέου και ανεξαρτητοποιείται. Η Ευα Καιλή, ζητάει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με άλλον πρωθυπουργό. Ο Νίκος Σαλαγιάννης δηλώνει: «δυστυχώς η χώρα είναι όμηρος γόνων και επιγόνων που πάνω απ΄όλα βάζουν την εξουσία». Η Σοφία Γιανακά και ο Δημήτρης Λιντζέρης, κινούνται στο ίδιο κλίμα, ενώ η Βάσω Παπανδρέου δηλώνει: «δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Είναι ψήφος εντολής για σχηματισμό, άμεσα κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας».

Δάκτυλος Βενιζέλου, που έχει άλλα στο μυαλό του; κανείς δεν παίρνει «όρκο». Ήδη κατέχει τη θέση του... αντιπροέδρου και υπουργού των οικονομικών, ένα σκαλοπάτι πριν την πρωθυπουργία!

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε μια δραματική ομιλία του στη βουλή, προσπαθεί να σώσει ότι μπορεί και κάνει ανοίγματα και προς τον Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας μεταξύ άλλων σε φορτισμένο κλίμα:

«....Σήμερα, με τη νέα θέση που διατύπωσε ο κ. Σαμαράς, έγινε - ελπίζω και εξακολουθώ να ελπίζω - ένα πολύ μεγάλο πολιτικό βήμα. Ο κ. Σαμαράς, με τη δήλωσή του το μεσημέρι, είπε ότι θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση, προτείνοντας ταυτόχρονα τη συγκρότηση μιας μεταβατικής, όπως την είπε, κυβέρνησης, για να οδηγηθούμε σε εκλογές.

Εξέφρασα την ικανοποίησή μου για την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση. Και είπα και στο Υπουργικό Συμβούλιο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ότι τα άλλα θέματα που έθεσε για τον σχηματισμό κυβέρνησης και το χρόνο των εκλογών, δεν μπορεί κανείς και δεν πρέπει να τα απορρίψει εκ των προτέρων ή και να τα δεχθεί εκ των προτέρων. Άρα, πρέπει να συζητηθούν, προφανώς. Πρέπει να καθίσουμε και να τα συζητήσουμε.

.....Αναρωτιέμαι, η συναινετική διάθεση του κ. Σαμαρά κράτησε μόνο λίγες ώρες; Άκουσα να επαναλαμβάνει τις γνωστές αντιπολιτευτικές κορώνες, είδα να παίρνει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας από την αίθουσα, να αποχωρούν για άλλη μια φορά από τη Βουλή.

Εάν πρόκειται να συνεργαστούμε - και το πιστεύω αυτό - σωστά, να έχουμε αγαστή συνεργασία, χρειάζεται να χτίσουμε επιτέλους προσεκτικά ένα νέο κλίμα εμπιστοσύνης, διαλόγου και κατανόησης μεταξύ μας. Να φύγουμε από τακτικισμούς. Και αυτό, θέλω να το υπηρετήσω.

....Τον καλώ ακόμα και τώρα να επανεξετάσει τη θέση του ή να επιβεβαιώσει τη θέση του, να επανέλθει ακόμα και στην αίθουσα, ή τουλάχιστον να πάρει μέρος άμεσα στη συζήτηση αυτή, της συγκρότησης μιας Κυβέρνησης, με την ευρύτερη δυνατή στήριξη. Άμεσα, όσο γίνεται γρηγορότερα. Να τοποθετηθεί, με βάση το εθνικό συμφέρον, το συμφέρον του Ελληνικού λαού».

(Προσωπικά είμαι περίεργος να ακούσω, τι θα πει ο Αντώνης Σαμαράς και πως θα δικαιολογήσει την ψήφο εμπιστοσύνης και τους λόγους που την επέβαλλαν).

Στην ψηφοφορία της 4ης Νοεμβρίου, η κυβέρνηση, Γιώργου Παπανδρέου παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης με 153 ψήφους. Το κλίμα όμως εξακολουθεί να είναι βαρύ για το Γιώργο.

Στις 6 Νοεμβρίου 2011, σε συνεδρίαση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, στο προεδρικό Μέγαρο, εκδίδεται ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας σύμφωνα με την οποία ξεκινούν οι διεργασίες για τη σύσταση νέας μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας, χωρίς τη διενέργεια εθνικών εκλογών.

Πέντε ημέρες αργότερα, στις 11 Νοεμβρίου 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου παραιτείται. Στη θέση του ορκίζεται ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Λουκάς Παπαδήμος, με την κοινοβουλευτική στήριξη (ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛαΟΣ). Ο δρόμος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχει ανοίξει, και μετά από μια ψηφοφορία παρωδία, αναλαμβάνει την προεδρία του κόμματος.

Ακολουθούν το 2012 οι διαδοχικές εκλογές, Μαΐου-Ιουνίου και στις 17 Ιουνίου η ΝΔ έρχεται πρώτο κόμμα. Με τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ο Αντώνης Σαμαράς γίνεται πρωθυπουργός. Στηριγμά του ο Βαγγέλης Βενιζέλος, μετά την αποχώρηση Κουβέλη. Αυτό το πάθος να γίνει πρωθυπουργός, πληρώνει σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς και κρέμεται από τα «ούμπαλα» του Βενιζέλου και ξεχνώντας, Ζάππεια, και τα παραμύθια, ενώ θα μπορούσε να έχει γράψει ιστορία εάν δεν βιαζόταν να γίνει πρωθυπουργός!

Λέτε λοιπόν αγαπητοί φίλοι, η ψήφος εμπιστοσύνης να μην έχει καμιά πρακτική αξία και γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους; Μήπως στην απόφαση του, για ψήφο εμπιστοσύνης τον παρέσυρε ο Βενιζέλος που ξέρει από χειρουργεία, και συνωμοσίες; Μήπως μπορεί να απαντήσει; Και κάτι ακόμα. Όλοι αυτοί οι βουλευτές που αναφέρονται πιο πάνω, και έβριζαν τον Παπανδρέου η συμμετείχαν στην αποπομπή του που βρίσκονται τώρα;

Αντώνη δεν πιστεύω να ετοιμάζουν και σε σένα κανένα «χουνέρι» του ίδιου τύπου; Ο Βενιζέλος είναι επικίνδυνος και αδίστακτος. Απορώ πως του έχεις εμπιστοσύνη. Τόσο αφελής είσαι; Πάντως ο Γιωργάκης θα τρίβει τα χέρια του. Θα πάρει το αίματου πίσω, και θα θυμάται τις καλές και ανέμελες «μέρες» που περάσετε τα φοιτητικά σας χρόνια στη Βοστώνη με όνειρα για την Ελλάδα!!!

Που μας πάτε τώρα και τι όραμα και όνειρα έχετε στο μυαλό σας-Σαμαράς-Βενιζέλος-Παπανδρέου-θα φανεί σύντομα. Ο Τσίπρας είναι έτοιμος να απασφαλίσει τη χειροβομβίδα και όχι να την εξουδετερώσει όπως έκανες εσύ φίλε ΑΝΤΩΝΗ!

Μια εβδομάδα είναι θα δείξει. Διότι αυτή τη στιγμή, η διαδικασία προεδρικής εκλογής το Φεβρουάριο είναι στον αέρα. Εκτός αν η ψήφος εμπιστοσύνης είναι πρόβα τζενεράλε! Διότι δείχνει, «ότι δεν έχει βρεθεί ούτε το πρόσωπο του υποψηφίου προέδρου, ούτε οι 180 βουλευτές, που θα τον στείλουν στο προεδρικό Μέγαρο! Η συνέχεια επί της βουλής!!!!!!!!!
Keywords
βουλη, Αντωνης Σαμαρας, παπανδρεου, σαμαρας, γιώργος παπανδρέου, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, μιλενα αποστολακη, δημητρης λιντζερης, δανειακή σύμβαση, λουκας παπαδημος, βενιζελος, ΠΑΣΟΚ, ΔΝΤ, δημοψηφισμα 2015, συνταγμα, νέα, ιουνίου, ευα, ευα καιλη, εκλογες, ψηφοφορία, ελλαδα, παπαδημος, νεα δημοκρατια, ΛΑΟΣ, τσιπρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, αξια, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, δημαρ, βουλευτικές εκλογές 2012, αλλαγη ωρας 2012, βουλευτες, ψηφος εμπιστοσυνης, καιλη, αποστολακη, βημα, ομηρος, ονειρα, προγραμμα, τα νεα, αφελης, βοστωνη, γεγονοτα, γινει, γινεται, γιώργος παπανδρέου, δανειακή σύμβαση, δηλωση, δικη, δειχνει, δωσει, δρομος, εγινε, ευα, αιθουσα, ειπε, εβδομαδα, ερχεται, ιδια, ιδιο, θυελλα, ομιλια, καστελοριζο, κυβερνηση, κλιμα, κομμα, μαΐου, ματια, μεσοπροθεσμο, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, μηνες, μοιρα, μυαλο, ομαδα, οραμα, παραμυθια, παθος, παμε, προβληματα, σιγουρα, συζητηση, συζητησουμε, συνεχεια, συντομα, σοφια, τρια, φιλε, φορα, ψηφοφορία, δημητρης, εθνικο, φιλοι, χωρα, ιουνίου, μια ματια, μια φορα, θελω να, θεματα, χερια
Τυχαία Θέματα