''υπογραψτε τις συμβασεις για τα λαχεια''...

16:52 3/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Eπιστολή στη διοίκηση του ΟΠΑΠ έστειλε το ΤΑΙΠΕΔ με την οποία ζητά από τον Οργανισμό να προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων τόσο για την αγορά των κρατικών λαχείων, όσο και για τον τεχνολογικό πάροχο του Οργανισμού...
Με την επιστολή το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ουσιαστικά «παίρνει πάνω του» την ευθύνη για την υπογραφή των συγκεκριμένων συμβάσεων, λύνοντας έτσι τα χέρια της διοίκησης Λουρόπουλου που είχε φτάσει σε αδιέξοδο.

Η επιστολή εστάλη μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ καθώς ο Πρόεδρος του Ταμείου κ. Στέλιος
Σταυρίδης ασχολείται προσωπικά με την υπόθεση, επειδή βρίσκεται στο όριο να λάβει διαστάσεις που θα υπονομεύσουν την αποκρατικοποίηση. Υπενθυμίζεται ότι αν και έχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες από την πώληση των λαχείων, το δημόσιο δεν έχει εισπράξει ακόμη τα 190 εκατ. του τιμήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι μέτοχοι του οργανισμού θέλουν την εκμετάλλευση των λαχείων να την αναλάβει αποκλειστικά ο ΟΠΑΠ, χωρίς τη συμμετοχή των Intralot και Scientific Games. Επίσης επιθυμούν να μην υπάρξουν μείζονες αποφάσεις από τη διοίκηση του οργανισμού μέχρι να αναλάβει τον έλεγχο management της επιλογής τους. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η πλευρά των νέων μετόχων του ΟΠΑΠ έστειλε εξώδικα στη διοίκηση του ΟΠΑΠ, προκειμένου να μην ληφθούν αποφάσεις που θεωρούν ότι αποτελούν σοβαρή δέσμευση για τον Οργανισμό.

Στην επιστολή που έστειλε ο κ. Σταυρίδης ζητά από τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης για τα λαχεία ώστε να καταβληθεί το τίμημα, όπως και της σύμβασης για τον τεχνολογικό πάροχο, κάνοντας όμως δεκτά τα αιτήματα των νέων μετόχων να εξαιρεθούν από τη σύμβαση συγκεκριμένοι όροι που ενεργοποιούν άλλες συμβάσεις συντήρησης εξοπλισμού του ΟΠΑΠ από την Ιntralot.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα