Υψηλου επιπεδου εκπαιδευτες για το προγραμμα διεθνων μηχανικων συγκολλησης

16:39 26/9/2016 - Πηγή: Fimotro

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή, ξεκινάει το πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκειας 440 ωρών για τους Νέους Διεθνείς Μηχανικούς Συγκόλλησης – International Welding Engineers – το οποίο θα υλοποιηθεί στην Ελευσίνα, στο κτίριο του Ινστιτούτου, επί των οδών Τραπεζούντος και Διγενή Ακρίτα. Η Ομάδα των βασικών εκπαιδευτών του προγράμματος, έχει ως ακολούθως:

Δρ. Γράψας Βασίλειος

Aπόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών από το εργαστήριο Υδροδυναμικών Μηχανών του ΕΜΠ,

ο Δρ. Βασίλειος Γράψας έχει δημοσιεύει πληθώρα μελετών και εργασιών γύρω από την επιστήμη των υλικών και των εφαρμογών τους. Από το 2000 μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει μια ευρεία γκάμα κατασκευαστικών έργων ως project manager ως QA/QC manager αλλά και construction manager, για λογαριασμό εταιρειών όπως η ΔΕΗ, TERNA, METKA, J&P AVAX κλπ. Έχει εξειδικευθεί στον τομέα των μη καταστροφικών ελέγχων και είναι πιστοποιημένος σε όλες σχεδόν τις μεθόδους με Level 3 (UT, RT, MT, PT, VT) και Level 2 (RI, IRT, VA, MPA, TOFD, CR) .

Δημήτρης Στεργιόπουλος

Ο Δημήτρης Στεργιόπουλος αποφοίτησε το 1996 από τη σχολή Μεταλλουργών και Μηχανικών Μεταλλείων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Εργάζεται ως επικεφαλής του τμήματος συγκολλήσεων και μη καταστροφικού ελέγχου των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Έχει ασχοληθεί με την διδασκαλεία και έχει εκπαιδεύσει τεχνίτες και μηχανικούς πάνω σε ευρεία γκάμα θεμάτων σχετικά με την τεχνολογία των συγκολλήσεων. Έχει αποκτήσει το δίπλωμα του Διεθνούς Μηχανικού Συγκολλήσεων από το Γερμανικό GSI SLV και έχει εργαστεί ως υπεύθυνος και επιθεωρητής συγκολλήσεων σε έργα εταιρειών όπως η C&M ENGINEERING, TÜV ANLAGEN UND UMWELT, CORINTH PIPEWORKS κλπ.

Διαμαντόπουλος Κώστας

O Κώστας Διαμαντόπουλος είναι απόφοιτος της σχολής Μεταλλουργών και Μηχανικών Μεταλλείων και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην τεχνολογία των συγκολλήσεων από το Cranfield University. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει ασχοληθεί με τον έλεγχο ποιότητας που σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Τα τελευταία έξι χρόνια είναι επικεφαλής του τμήματος QA/QC της PENSPEN, υπεύθυνος για τη διαχείριση της ποιότητας των έργων φυσικού αερίου, καθώς και το εσωτερικό σύστημα ποιότητας της ομάδας διαχείρισης έργων. Την ίδιας περίοδο, έχει συμμετάσχει σε διάφορες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν διεξαγωγή έρευνας και ανάλυσης αστοχιών, μελέτες αξιολόγησης για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και δοκιμών υλικών προκειμένου να διερευνηθεί η γενική κατάσταση του σταθμού και του εξοπλισμού διυλιστηρίων. Διαθέτει εκτενή γνώση των συστημάτων ποιότητας που βασίζονται σε διεθνή πρότυπα όπως: ISO 9001: 2000, ISO 17024, EN 45000, ISO 14001 και τις διαδικασίες πιστοποίησης τους, καθώς και εκτεταμένη γνώση τεχνικών προδιαγραφών για μια μεγάλη ποικιλία κατασκευαστικών έργων, καταστροφικών και μη καταστροφικών ελέγχων καθώς και της διαδικασίας ανάλυσης κύκλου ζωής.

Ο Βασίλης Μαστρογιάννης είναι απόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Έχει εργαστεί σε κατασκευαστικά έργα, κυρίως ενεργειακά και oil and gas, για λογαριασμό εταιρειών όπως METKA, ΔΕΗ, CORAL, PRAEUS CONTAINER TERMINAL, MOTOR OIL, DESFA, DEPA, ELINOIL, AEGEAN OIL, HELLENIC PETROLEUM, VVTV, PETROLINA, AVIN, SHELL. Θεωρείται αυθεντία σε θέματα στατικής ανάλυσης κατασκευών, Hydraulic Analysis και Surge Analysis.

Το υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτών διασφαλίζει την άρτια προετοιμασία των υποψηφίων Μηχανικών Συγκόλλησης, ενόψει των γραπτών και προφορικών εξετάσεων του επόμενου έτους.

Η αξιολόγηση των υποψηφίων Μηχανικών Συγκόλλησης γίνεται από εξεταστές με εξαιρετική εμπειρία και κύρος, και η επιτυχία στις εξετάσεις, οδηγεί στο Διεθνώς αναγνωρισμένο Δίπλωμα του Μηχανικού Συγκόλλησης.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας του Ινστιτούτου Συγκολλήσεων: 210 36 30 050 – 210 36 36 966

Εμαιλ: info@wgi.gr – www.wgi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα