Άγιος Φως Αθήνα 2020: Έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» [vid]

Άγιος Φως Αθήνα 2020: Στην πρωτεύουσα της χώρας έφτασε λίγα λεπτά πριν τις 11 το Άγιο Φως με πτήση της Aegean Airlines στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το Άγιο

Φως υποδέχτηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Σημειώνεται πως φέτος το Άγιος Φως δεν θα διανεμηθεί στις ενορίες, ενώ θα μεταφερθεί απευθείας για φύλαξη στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα. «“Η φετινή συγκυρία δεν μας επιτρέπει να υποδεχθούμε το Άγιο Φως με την μεγαλοπρέπεια των τελευταίων ετών καθώς όλος ο πλανήτης απειλείται από μια πανδημία που απειλεί τη ανθρώπινη ζωή. Όλοι μας οφείλουμε να ακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή τις οδηγίες των επιστημόνων. Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ως πολιτεία ήταν να φέρουμε το Άγιο Φως στην Ελλάδα. Όπως είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν θα πάρουμε το Άγιο Φως αλλά θα μεταγγιστεί στις καρδιές. Εύχομαι το Άγιο Φως και η Ανάσταση να ενισχύσουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο» δήλωσε ο κ. Βλάσης.

Η τελετή του Αγίου Φωτός στην ΙερουσαλήμΗ τελετή έγινε στην Ιερουσαλήμ

Η τελετή έγινε με έναν μοναχικό τρόπο σε μία πόλη – φάντασμα. Οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα, ενώ ο Πατριάρχης Θεόφιλος ο Γ’ βγήκε από την κρύπτη όπου θεωρείται πως τάφηκε ο Χριστός, κρατώντας την φλόγα, συνοδευόμενος από λίγους ιερείς που φορούσαν μάσκες για να προστατευτούν. Όπως γράφει το Reuters, έξω από τον Πανάγιο Τάφο, όπου θεωρείται πως έγινε η Σταύρωση και η Ανάσταση, ο χώρος ήταν άδειος και παρόντες ήταν μόνο οι ισραηλινοί αστυνομικοί που φρόντιζαν για τα μέτρα ασφάλειας, εν μέσω της πανδημίας.

Διαβάστε αναλυτικά: Άγιο Φως Ιερουσαλήμ: Πρωτοφανείς εικόνες – Μοναχική η τελετή αφής, σε μία έρημη πόλη

Keywords
Τυχαία Θέματα