Ιησούς από την Ναζαρέτ Ταινία: Όλα όσα συνέβησαν όταν έκλειναν οι κάμερες [vid & pic]

11:58 9/4/2020 - Πηγή: Flash.gr

Επειδή δεν μπορούμε να νιώσουμε το Πάσχα χωρίς την ταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», ο Αντέννα θα προβάλει και φέτος  το αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι από Μ. Τετάρτη έως Μ. Σαββάτο στις 20:45.  Στον ρόλο του Ιησού ο Ρόμπερτ Πάουελ. Πρόκειται για την τηλεοπτική σειρά που ταύτισε μια από τις σημαντικότερες θρησκευτικές φιγούρες με το πρόσωπο ενός ηθοποιού, έκανε τη μουσική της επένδυση να μοιάζει με εκκλησιαστικό ύμνο και «εκτόξευσε» τον

Φράνκο Τζεφιρέλι στο πάνθεον των μεγαλύτερων σκηνοθετών όλων των εποχών.

Με αφορμή την προβολή του και στην Ελλάδα που τείνει να μετατραπεί σε πασχαλινή παράδοση, δείτε κάποιες άγνωστες λεπτομέρειες για τη θρυλική ταινία:

1. Σε μία φωτογραφία βλέπουμε τον Πάουελ πάνω στον σταυρό με τσιγάρο, ποτό και κουβέρτα. Μάλιστα, ο ίδιος ο ηθοποιός είχε δηλώσει: «Όταν ήμουν στον σταυρό έκανε τρομερό κρύο. Οπότε από το να με κατεβάζουν και να με ανεβάζουν ξανά στον σταυρό, με άφηναν εκεί, δίνοντάς μου κουβέρτα, παντόφλες και τσιγάρο. Βασικά, έκανε τόσο κρύο που θυμάμαι να μου κρατούν και κονιάκ».

2. Ο Ρόμπερτ Πάουελ («Ιησούς») δέθηκε και κρεμάστηκε στον σταυρό πέντε φορές πριν κατορθωθεί η τέλεια λήψη της σκηνής. Καθώς το ξύλινο κατασκεύασμα κουνιόταν έντονα και νιώθοντας τεράστια εξάντληση ο ηθοποιός ούρλιαξε πανικόβλητος. Ο ίδιος δήλωσε αργότερα: «Δεν χρειάστηκε να υποκριθώ καθόλου τον βασανισμό».

3. Εξαιτίας της τρομερής ομοιότητας του Robert Powell με τις εικόνες του Ιησού, κάθε φορά που ο ηθοποιός έβγαινε από το καμαρίνι του φορώντας τα κοστούμια των γυρισμάτων, τα μέλη του συνεργείου σταματούσαν απότομα να μιλούν άσχημα και να βρίζουν.

4. Το μακιγιάζ του Ρόμπερτ Πάουελ αποτελείται από μια λεπτή γραμμή μπλε eyeliner στο πάνω βλέφαρο του ματιού και μια λεπτή γραμμή λευκού eyeliner στο κάτω βλέφαρο. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιήθηκε για να τονιστεί ακόμα περισσότερο το διαπεραστικό μπλε χρώμα των ματιών του Powell.

4. Ελάχιστες φορές θα δει κανείς τους ηθοποιούς που παίζουν τον Ιησού να ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους κατά τη διάρκεια της ταινίας. Ο Τζεφιρέλι αποφάσισε ότι αυτό θα δημιουργούσε στο υποσυνείδητο του θεατή μια μυστικιστική αίσθηση για τον χαρακτήρα, ενώ παράλληλα τον διαχώριζε από όλους τους υπόλοιπους. Ο νεαρός «Ιησούς» ανοιγοκλείνει τα μάτια του δύο φορές όταν βρίσκεται στον Ναό, ενώ ο ενήλικας «Ιησούς» σε όλη τη διάρκεια της σειράς εμφανίζεται να ανοιγοκλείνει τα μάτια του μόνο μία φορά.

5. Ο «Ιωσήφ» Γιώργος Βογιατζής εμφανίζεται να μιλά αγγλικά στη σειρά, όμως στην πραγματικότητα η φωνή του είναι «ντουμπλαρισμένη» από κάποιον ηθοποιό που δεν εμφανίζεται ούτε στους τίτλους τέλους της σειράς.

Για την ιστορία ο πρωταγωνιστής της, Ρόμπερτ Πάουελ, ωστόσο δεν είδε την καριέρα του να ευλογείται. Αν και ενσάρκωσε εκπληκτικά τον Ιησού, η καριέρα του καταστράφηκε καθώς η εικόνα του συνδέθηκε τόσο έντονα με τον Θεάνθρωπο που κανένας παραγωγός δεν μπορούσε να τον φανταστεί σε άλλο ρόλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα