Κατέβασαν από το covid19.gov.gr διχαστικά πολιτικά σκίτσα

Σε μια ενέργεια, που δεν περιποιεί τιμή στους εμπνευστές της, προχώρησαν οι διαχειριστές της επίσημης κρατικής ιστοσελίδες για την ενημέρωση γύρω από την πανδημία για τον κορονοϊό (covid19.gov.gr). Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για να λύσεις τις απορίες των πολιτών, όχι για να γίνει πεδίο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

Ειδικότερα, οι πολίτες που έμπαιναν στην ιστοσελίδα για να ενημερωθούν για την πανδημία, δίπλα στις νομοθετικές πράξεις και στο υπόλοιπο περιεχόμενο, αντίκριζαν και σκίτσα γνωστών σκιτσογράφων που στρέφονταν κατά του ΣΥΡΙΖΑ

και του Αλέξη Τσίπρα. Υπήρχε επίσης σκίτσο με σαφέστατη ειρωνική διάθεση απέναντι στον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Πολίτες που διαπίστωσαν τη διχαστική αυτή επιλογή πολιτικών σκίτσων σε κρατική ιστοσελίδα για την πανδημία του κορονοϊού διαμαρτυρήθηκαν και εν τέλει η συγκεκριμένη στήλη «κατέβηκε», χωρίς να γίνει καμία αναφορά ποιος και γιατί επέλεξε να κάνει αυτού του είδους την “αξιοποίηση” σε μια ιστοσελίδα που επισκέπτεται όλη η Ελλάδα για να ενημερωθεί.

Μερικά από τα σκίτσα που αναρτήθηκαν

Δύο εκ των σκιτσογράφων που σκίτσα τους επελέγησαν προς ανάρτηση εξέδωσαν μια ανακοίνωση στα social media:

«Είχαμε δώσει τη συγκατάθεσή μας να αναρτηθούν στο OpenGov δημοσιευμένα σκίτσα μας για τον Κορωνοιό, ως κοινωνικό μήνυμα. Προφανώς δεν συμφωνούμε που ανέβηκαν και πολιτικά σκίτσα.

Δημήτρης Χαντζοπουλος
Ανδρέας Πετρουλάκης».

Μπάρα αναζήτησης

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, στην ιστοσελίδα αυτή δεν υπήρξε το πεδίο της αναζήτησης, καθώς κάποιοι χρήστες των social media μπορούσαν από εκεί να βρουν εκ νέου τα σκίτσα που είχαν κατεβάσει άρον άρον οι επικεφαλής της ιστοσελίδας.

Ιδού μια εικόνα νωρίτερα σήμερα

Και ιδού το site στις 22.30 το βράδυ της Μ. Πέμπτης – Λείπει το πεδίο της αναζήτησης

Keywords
Τυχαία Θέματα