Κίνα και Huawei κατέθεσαν την πρόταση «New IP» στον ΟΗΕ για παγκόσμια αλλαγή της αρχιτεκτονικής του διαδικτύου
Κίνα Huawei:Η Κίνα προτείνει στον ΟΗΕμια ριζοσπαστική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Διαδίκτυο. Η πρόταση αναφέρει ότι θα μπορούσε να αξιοποιήσεικαλύτερα τεχνολογίες αιχμής όπως τα ολογράμματα και τααυτοκίνητα χωρίς οδηγό, αλλά οι επικριτές της στη Δύση λένε ότι θα αυξήσειεπίσης τον κρατικό έλεγχοστην αρχιτεκτονική που υποστηρίζει τον ιστό.
Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος τηςHuawei, μαζί με τις κρατικές εταιρείες China Unicom
Προφανώς στο παρασκήνιο υποβόσκει πάντα ητεράστια μάχη για το πώς θα εξελιχθείτο διαδίκτυο με τους Κινέζους να τρέχουν στο στίβο κόντρα στις ΗΠΑ που έχουν σήμερα την πρωτοκαθεδρία. Και η υπόθεση του 5G προφανώς και βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με την πρόταση"New IP". Η Huawei εν τω μεταξύ δηλώνει πωςτμήματα της τεχνολογίας για τη νέα δικτυακή αρχιτεκτονική έχουν ήδη οικοδομηθεί, με τη βοήθεια πολλών κρατών και εταιρειών αν και κρατά μυστική την ταυτότητα των συνεργατών της. Προσθέτει επίσης πως το σύστημαθα είναι έτοιμογια δοκιμή στις αρχές του 2021.
Η Huawei περιγράφει την υπάρχουσα υποδομή διαδικτύου που υποστηρίζει τα παγκόσμια δίκτυα – γνωστά ως TCP / IP – ως "ασταθή" και "υπερβολικά ανεπαρκή" για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ψηφιακού κόσμου το2030, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό και άλλων φουτουριστικών εφαρμογών που μπορεί όμως να γίνουν άμεσα εφαρμόσιμες.
(φωτό: Οι Κινέζοι είχαν αρχίσει να εξηγούν από το 2017 την τεχνολογία New IP την οποία τώρα κατέθεσαν και ως επίσημη πρόταση)
Οι Κινέζοι επιμένουνπως η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ «φέρει την ευθύνη ενός σχεδίου από πάνω προς τα κάτω για το μελλοντικό δίκτυο» επισημαίνοντας ότι τοσχέδιο New IP αναπτύσσεται αποκλειστικά για να καλύψει τις τεχνικές απαιτήσεις ενός ταχέως εξελισσόμενου ψηφιακού κόσμου και ότι δεν έχει δημιουργήσει κανένα είδος ελέγχου στο σχεδιασμό της λέγοντας χαρακτηριστικά δια εκπροσώπου τηςότι «ηέρευνα και η καινοτομία της πρότασης New IPείναι ανοιχτή σε επιστήμονες και μηχανικούς παγκοσμίως για να συμμετάσχουν και να συμβάλουν»
Σε αυτή τη συγκυρία η Ένωση Τηλεπικοινωνιών του ΟργανισμούΗνωμένων Εθνών (ITU)διευθύνεται σήμερα από τον Κινέζομηχανικό τηλεπικοινωνιών Houlin Zhao, ο οποίος βρίσκεται στη θέση αυτή από το 2014.
Η απάντηση του ΝΑΤΟ στην πρόταση «New IP»Στον αντίποδα το ΝΑΤΟ έχει παραγγείλει από την Oxford Information Labs, μια εταιρία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, μία έρευνα των οποίων οι συγγραφείς είναι και εκείνοιεκπρόσωποι του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ένωση Τηλεπικοινωνιών του ΟργανισμούΗνωμένων Εθνών (ITU).
Σε αυτή σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η προειδοποίησηότι το κινεζικό σχέδιοθα επιτρέψει «λεπτομερείς ελέγχους στα θεμέλια του δικτύου και θα οδηγήσει σε πιο συγκεντρωτικό έλεγχο από πάνω προς τα κάτω του Ίντερνετ και ενδεχομένως ακόμη και των χρηστών του, με επιπτώσεις στην ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Τησημερινή αρχιτεκτονική για το διαδίκτυο που έχει κυρωθεί από τηνITU, η οποία περιλαμβάνει ως μέλη τηςπερίπου 200 κράτη μέλη, έχουν υιοθετήσει στο παρελθόνκαι αναπτυσσόμενες χώρες από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Σε αυτές τις χώρες ηκινεζική κυβέρνηση συμφώνησε να προμηθεύσει τεχνολογίες υποδομής και επιτήρησης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Belt and Road Initiative".
Η Huawei και οι εταίροι της σχεδιάζουν μάλιστα να παρουσιάζουν τη νέα τους πρότασησε μια μεγάλη τηλεπικοινωνιακή διάσκεψη της ITU στην Ινδία το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους
Που διαφέρει η κινεζική πρόταση από την σημερινή αρχιτεκτονική του διαδικτύουΣύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των financial Times και τους ειδικούς που μίλησαν στο μέσο,ηδομή του διαδικτύου σχεδιάστηκε πριν από περίπου έναν αιώνα και λειτουργεί ως ταχυδρομικό σύστημα. Για να λύσουν το πρόβλημα της αποστολής πληροφοριών σε όλο τον κόσμο, οι μηχανικοί έσπασαν τα μηνύματα σε μικρά πακέτα που μπορούν να περάσουν δια μέσω των υπολογιστών μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.
Κάθε πακέτο είναι σφραγισμένο με τη διεύθυνση (ή IP) του υπολογιστή που θέλει να φτάσει, η οποία επανασυναρμολογεί όλα τα στοιχεία με τη σωστή σειρά όταν τα λαμβάνει. Αυτή η διαδικασία – η οποία λαμβάνει χώρα με την ταχύτητα του φωτός – ονομάζεται 'Πρωτόκολλο ελέγχου μετάδοσης' ή TCP. Σε συνδυασμό με το σύστημα για την αναγνώριση μεμονωμένων υπολογιστών,λαμβάνουμε TCP / IP.
"Θα μπορούσατε να πείτε ότι το TCP / IP είναι στον ενσύρματο κόσμο τι είναι το DNA στο βιολογικό", έγραψε ο John Naughton στο βιβλίο του "Μια σύντομη ιστορία του μέλλοντος: οι ρίζες του Διαδικτύου".
Η κινεζική πρόταση New IPΗ ίδια η Huawei περιγράφει την πρότασή τηςως "πιο δυναμικό σύστημα διευθύνσεων IP".Οι μηχανικοί τους περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο όλο και περισσότερο διασπάται το διαδίκτυο σε διάφορα ξεχωριστά δίκτυα, όπως ιδιωτικά δίκτυα επικοινωνιών και δορυφόρους. "Η διασύνδεση μεταξύ αυτών των δικτύων αποτελεί πρόκληση λόγω των μη συμβατών μεταξύ τουςμηχανισμών αντιμετώπισής τους", λένε οι Κινέζοι αναλύοντας την παρούσα κατάσταση, προσθέτοντας ότι απαιτείται πιο αποτελεσματικό ως προς τη συμβατότητασύστημα διευθύνσεων για τις τεχνολογίες του μέλλοντος.
Το πρότζεκτ New IP θα παρέχει αυτό ακριβώς, επιτρέποντας στις συσκευές μέσα στο ίδιο δίκτυο να επικοινωνούν απευθείας μεταξύ τους χωρίς να χρειάζεται να στέλνουν πληροφορίες μέσω του διαδικτύου.
Η ανησυχία σχετικά με την πρόταση NewIP προέρχεται από το πόσο κυβερνήσεις ή φορείς ελέγχου θα μπορούσαν να έχουν τον έλεγχο τωνδιευθύνσεωνIP (σ.σ που τώρα βέβαια ελέγχου εταιρίες). Οι επικριτές λένε ότι το νέο πρωτόκολλο θα απαιτούσε από το δίκτυο να έχει "χαρακτηριστικά παρακολούθησης" που να είναι υπεύθυνα για την επαλήθευση της ταυτότητας και την έγκριση νέων διευθύνσεων που προστίθενται σε ένα δίκτυο, (των ανθρώπων δηλαδή που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες)και των πακέτων πληροφοριών που αποστέλλονται στον ιστό.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της πρότασης στην ITU του ΟΗΕ, η Huawei κατέστησε σαφές ότι η τεχνολογίας NewIP θα έχει κάτι που περιγράφεται ως "εντολή κλεισίματος", όπου ένα κεντρικό σημείο στο δίκτυο θα μπορούσε να διακόψει αποτελεσματικά την επικοινωνία προς ή από μια συγκεκριμένη διεύθυνση. Περιέγραψε το χαρακτηριστικό αυτό ως μια «βασική διαφορά» από το σημερινό μοντέλο του δικτύου που λειτουργεί ως ένας «ανεξέλεγκτοςταχυδρόμος που απλώς μετακινεί δέματα»
The post Κίνα και Huawei κατέθεσαν την πρόταση «New IP» στον ΟΗΕ για παγκόσμια αλλαγή της αρχιτεκτονικής του διαδικτύου appeared first on Flash.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Μαύρο» Σαββατοκύριακο ξημέρωσε για τον πλανήτη! Ανεξέλεγκτη η κατάσταση σε ΗΠΑ, Ιταλία και Βρετανία
- Κορονοϊός - Σούπερ μάρκετ: Δείτε τις νέες αλλαγές που έρχονται
- H Γερμανία ζητάει και τα ρέστα…
- Υπουργείο Οικονομικών: Παράταση υποβολής δηλώσεων - Όλες οι νέες ημερομηνίες
- Πόσες ημέρες μπορεί να επιβιώσει ο ιός στις σόλες των παπουτσιών; -Οι ειδικοί απαντούν
- Ο εγκάρδιος φίλος της Μέρκελ ηττήθηκε στον Έβρο: Έφυγε άρον-άρον αλλά θα επιστρέψει…
- Κορονοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια
- Πελοπόννησος: Σύλληψη ατόμου για παραβίαση μέτρων κορονοϊού
- Ελένη Χατζίδου: Στο νοσοκομείο η κόρη της - «Την αντιμετώπισαν σαν πιθανό κρούσμα κορωνοϊού»
- Κορωνοϊός - Γαλλία: Η 16χρονη που έχασε τη ζωή της είχε κάνει 3 τεστ και τα 2 την είχαν βγάλει αρνητική!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Flash.gr
- Ρεάλ Μπέτις: Δεν θέλει μόνο τον Σα από τον Ολυμπιακό
- Contagion 2011: Τι έγραφε τότε το Αθηνόραμα και ο κριτικός κινηματογράφου Χρήστος Μήτσης για την πρεμιέρα της ταινίας [vid & pics]
- Κορονοϊός Πασχαλινά: Στα αζήτητα λαμπάδες και σοκολατένια αυγά
- Κορονοϊός Κεφαλονιά: Πρώτο κρούσμα στο νησί - Επέστρεψε από την Σουηδία
- Αμερικανός δημοσιογράφος είδε βίσονα να τον πλησιάζει και έγινε viral [vid]
- Κορονοϊός Ιαπωνία: Ρεκόρ στην ημερήσια αύξηση κρουσμάτων - Στα όρια έκτακτης ανάγκης το Τόκιο [vids]
- Τουρκία μετανάστες: «Μετά τον κορονοϊό θα είναι ελεύθεροι να φύγουν», λέει ο Σουλεϊμάν Σοϊλού [vids]
- Εκπέ Ούντο: Πήρε απόφαση για το μέλλον του [pic]
- Κορονοϊός τεστ: Σαρωτικοί έλεγχοι και μέτρα της κυβέρνησης μετά τον σάλο για τα rapid test και την αισχροκέρδεια - Τι να προσέχουν οι πολίτες
- Κίνημα Αλλαγής ΕΣΥ: Πέντε προτάσεις για ενίσχυσή του και την αντιμετώπιση της πανδημίας
- Τελευταία Νέα Flash.gr
- Κίνα και Huawei κατέθεσαν την πρόταση «New IP» στον ΟΗΕ για παγκόσμια αλλαγή της αρχιτεκτονικής του διαδικτύου
- Εκπέ Ούντο: Πήρε απόφαση για το μέλλον του [pic]
- Κίνημα Αλλαγής ΕΣΥ: Πέντε προτάσεις για ενίσχυσή του και την αντιμετώπιση της πανδημίας
- Κορονοϊός Κεφαλονιά: Πρώτο κρούσμα στο νησί - Επέστρεψε από την Σουηδία
- Κορονοϊός τεστ: Σαρωτικοί έλεγχοι και μέτρα της κυβέρνησης μετά τον σάλο για τα rapid test και την αισχροκέρδεια - Τι να προσέχουν οι πολίτες
- Κορονοϊός Ιαπωνία: Ρεκόρ στην ημερήσια αύξηση κρουσμάτων - Στα όρια έκτακτης ανάγκης το Τόκιο [vids]
- Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες προθεσμίες παρατείνονται λόγω κορονοϊού
- Τουρκία μετανάστες: «Μετά τον κορονοϊό θα είναι ελεύθεροι να φύγουν», λέει ο Σουλεϊμάν Σοϊλού [vids]
- Ρεάλ Μπέτις: Δεν θέλει μόνο τον Σα από τον Ολυμπιακό
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βροχές και καταιγίδες στην Αττική και σε άλλες περιοχές, μετά το μεσημέρι
- Τούρκος ΥΠΕΞ: Μετά τον κορονοϊό οι πρόσφυγες θα είναι ελεύθεροι να φύγουν
- Ντιμπάλα κορωνοϊός: “Με δυσκολία μπορούσα να αναπνεύσω”
- «Δεν κάνουμε βολική αντιπολίτευση για να κερδοσκοπήσουμε»
- «Όχι» στην παράταση του δικαστικού έτους από δικαστές και εισαγγελείς
- Η Δώρα Αναγνωστοπούλου εξηγεί γιατί "η ενημέρωση είναι αγαθό πρώτης ανάγκης"
- “Tο ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει να χάσει τον λόγο ύπαρξής του”
- Καινούργιου εναντίον Τούνη: Κόντρα για ένα βίντεο εν μέσω καραντίνας
- Ένωση Δικαστών-Εισαγγελέων: Οχι σε παράταση δικαστικού έτους – «Βολική αφορμή» για την κυβέρνηση η πανδημία»
- Τραγωδία στην Πάτρα: Ανδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μετά από πυρκαγιά σε σπίτι