Κορονοϊός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Διαβολεμένα μεταδοτικός ο ιός

10:34 9/4/2020 - Πηγή: Flash.gr

Κορονοϊός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Σωτήρια αποδεικνύονται τα μέτρα περιορισμού ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «δεν ξέρουμε αν έχουμε φθάσει στην κορύφωση. Το καλύτερο απ’ όλα είναι να έχουμε μια ομαλή, να έχουμε ένα οροπέδιο και στη συνέχεια μια ομαλή κάθοδο. Θα ξέρουμε ότι έχουμε φθάσει στην κορύφωση όταν θα βλέπουμε μπροστά μας μια ευθεία ή μια κατηφόρα».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κορονοϊός:

«είναι διαβολεμένα μεταδοτικός ο ιός, εννοώ ότι ένα κρούσμα κορονοιού μολύνει τρία και τέσσερα άτομα, ενώ η κοινή γρίπη έναν». Την ίδια ώρα, εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι «ο αριθμός θανάτων ημερησίως και ο αριθμός διασωληνωμένων ΜΕΘ, είναι τα απόλυτα ενθαρρυντικά για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας».

Σχετικά με τα διάφορα φάρμακα που χρησιμοποιούνται ανέφερε ότι «στην Ευρώπη χρησιμοποιούνται επτά φάρμακα πέντε οικογενειών, βοηθούν, αποδίδουν αλλά κανένα δεν είναι θεραπευτικό».

Ο ίδιος πήρε θέση και για τις μάσκες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να φοράει μάσκα με φίλτρο κανείς, πλην γιατρών και νοσηλευτών».

Διατύπωσε την άποψη ότι «χρειάζεται απαραίτητα Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και μόνιμο μηχανισμό για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων» και κατέληξε πως «το δυσκολότερο είναι ο τρόπος άρσης των μέτρων. Υπάρχει κίνδυνος επανάδρασης αν γίνει με βιαστικό τρόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Διαβολεμένα,koronoios athanasios exadaktylos, diavolemena