Κορονοϊός εμβόλιο: Μετά το 2021 το εμβόλιο λέει ο βρετανός αρχίατρος

Κορονοϊός εμβόλιο: Η πιθανότητα να βρεθεί ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο ή κάποια θεραπεία για τον νέο κορονοϊό μέσα στο επόμενο έτος είναι «απίστευτα μικρή», υποστήριξε ο αρχίατρος της Αγγλίας και σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Κρις Γουίτι.

«Μακροπρόθεσμα, η έξοδος από (την κρίση) θα είναι ένα από αυτά τα δύο πράγματα, το ένα από τα οποία είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο (…) και/ή πολύ αποτελεσματικά φάρμακα», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Μέχρι να τα έχουμε αυτά –και η πιθανότητα να συμβεί αυτό κάποια στιγμή εντός του επόμενου ημερολογιακού έτους είναι απίστευτα μικρή

και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές– θα πρέπει να βασιζόμαστε σε άλλα κοινωνικά μέτρα», πρόσθεσε.

Ο Γουίτι χαρακτήρισε επίσης «μη ρεαλιστικό» να περιμένει κανείς ότι θα αρθούν αιφνιδίως όλοι οι περιορισμοί, μολονότι κάποιοι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης δηλώνουν ότι η επιδημία στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της. «Αν ο κόσμος ελπίζει ότι ξαφνικά θα βρεθούμε από το σημείο όπου είμαστε σήμερα, σε καραντίνα, ξαφνικά στο να έχουν τελειώσει όλα, αυτό είναι μια εντελώς μη ρεαλιστική προσδοκία. Θα πρέπει να υπομείνουμε πολλά πράγματα για πραγματικά μεγάλη χρονική περίοδο», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις προστατευτικού εξοπλισμού, ο Γουίτι είπε ότι «σε εθνικό επίπεδο» δεν υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο παραδέχτηκε ότι ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες ελλείψεις σε τοπικό επίπεδο. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί πως οι ελλείψεις αυτές θα καλυφθούν μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες.

«Υπάρχουν ακόμη πολλά κενά στις άμυνες του κόσμου» και καμία χώρα δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πανδημία, τόνισε ο ΠΟΥ. Διαβάστε Αναλυτικά

Απαισιοδοξία Roche

Απαισιόδοξος για σύντομη διάθεση εμβολίου κατά του Covid-19, εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Roche με έδρα τη Ζυρίχη, Σέβεριν Σβαν. Θεωρεί ότι ο χρονικός ορίζοντας των 12 έως 18 μηνών είναι φιλόδοξος, λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν. Συνήθως χρειάζονται χρόνια για να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο. Δυστυχώς, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι κανένα εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο πριν από το τέλος του 2021, δήλωσε ο Σβαν.

Ο επικεφαλής της ελβετικής εταιρείας έχει ασκήσει έντονη κριτική για τα τεστ που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα στην αγορά για να αποδείξουν ανοσία στον κορονοϊό. Υπάρχουν χιλιάδες κορονοϊοί και η δυσκολία έγκειται στην αναγνώριση του σωστού. Αυτό απαιτεί εκτεταμένες σειρές δοκιμών και ελέγχων καταλληλότητας. «Είναι ηθικά πολύ αμφίβολο να τίθενται σε κυκλοφορία τέτοια σκευάσματα», δήλωσε ο Σβαν. Διαβάστε Αναλυτικά

Ανακοινώθηκαν δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους

Ξεκινούν οι προσπάθειες στη Βρετανία για να βρεθεί το εμβόλιο που θα αντιμετωπίσει τον ιό.

Η συγκεκριμένη χώρα έχει ξεκινήσει τις προσπάθειές της στην εξεύρεση ενός εμβολίου για την αντιμετώπιση του ιού που έχει εξελιχθεί σε πανδημία. Αυτός είναι ο λόγος που δύο από τις κορυφαίες προσπάθειες που γίνονται ανά τον κόσμο, συμβαίνουν στη Βρετανία. Την είδηση γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ στην καθημερινή ενημέρωση της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ ανακοίνωσε ότι οι δοκιμές σε ανθρώπους πιθανού εμβολίου που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα ξεκινήσουν σε δύο μέρες.

Στην ερευνητική ομάδα της Οξφόρδης, ανέφερε, διατίθενται 20 εκατομμύρια λίρες για την επιτάχυνση των δοκιμών σε ανθρώπους, από την προσεχή Πέμπτη – αν και για κάτι τέτοιο, υπό κανονικές συνθήκες, θα απαιτούνταν χρόνια, όπως είπε. Άλλα 22 εκατομμύρια λίρες διατίθενται στο Imperial College του Λονδίνου, προκειμένου να υποστηριχθεί η δεύτερη φάση των δοκιμών για εμβόλιο, ενώ όπως είπε η κυβέρνηση επενδύει και στις δυνατότητες παραγωγής (των εμβολίων) ώστε εάν υπάρξει πρόοδος να κατασκευαστούν άμεσα σε μεγάλη κλίμακα.

Σχολιάζοντας τα δεδομένα που παρουσίασε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS), τα οποία δείχνουν 40% περισσότερους θανάτους, έξω από τα νοσοκομεία – δηλαδή πολύ περισσότεροι από το 10% που ανέφερε στη χθεσινή ενημέρωση η ιατρική υπεύθυνη της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, Ιβόν Ντόιλ – ο Μάτ Χάνκοκ δήλωσε ότι το 40% δεν είναι σωστός αριθμός, όπως φαίνεται και από τις διαφάνειες δεδομένων που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα