Κορονοϊός ΗΠΑ: «Κινεζο – κεντρικός ο ΠΟΥ, πραγματικά τα έκανε μαντάρα», λέει ο Ντόναλντ Τραμπ

19:04 7/4/2020 - Πηγή: Flash.gr

Κορονοϊός ΗΠΑ:Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε σφόδρα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας , κατηγορώντας τον ΠΟΥ ότι παραείναι χαλαρός με την Κίνα και εκδίδει κακές συστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού.«Ο ΠΟΥ πραγματικά τα έκανε μαντάρα», έγραψε ο Τραμπ σε ένα tweet.«Για κάποιο λόγο, αν και χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ,

είναι όμως πολύ κινεζο-κεντρικός. Θα το εξετάσουμε αυτό. Ευτυχώς, απέρριψα τις συστάσεις τους να κρατήσουμε ανοικτά τα σύνορα στην Κίνα. Γιατί μας έδωσαν μια τόσο εσφαλμένη σύσταση;».

Να σημειωθεί ότι ηΠολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε 731 θανάτους που σχετίζονται με τον νέο κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, στον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό μετά την έναρξη της επιδημίας στην Πολιτεία, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, κάνοντας λόγο παράλληλα για μια διαφαινόμενη σταθεροποίηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του νέου κορονοϊού στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, ανέρχεται σε 5.489.Συνολικά στις ΗΠΑ υπάρχουν 377.605 κρούσματα, με 10.601 να ανακοινώνονται σήμερα. Συνολικά οι θάνατοι ανέρχονται σε 11.784, με 913 να καταγράφονται σήμερα. (Διαβάστε αναλυτικά).

Διαβάστε: Κορονοϊός ΗΠΑ: Στα χνάρια του Μπέργκαμο η Νέα Υόρκη

Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησεόλες τις χώρες που πλήττονται από τον κορονοϊό να μην βιαστούν να άρουν ή να χαλαρώσουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα απηύθυνε εκπρόσωπος του ΠΟΥ. Ο Κρίστιαν Λιντμάιερ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι σαν να είναι κανείς άρρωστος και, αν σηκωθεί πρόωρα από το κρεβάτι, υπάρχει κίνδυνος να πισωγυρίσει».

«Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι να μην εγκαταλειφθούν πολύ πρόωρα τα μέτρα για να μην υπάρξει οπισθοχώρηση», δήλωσε διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ΠΟΥ δεν θα προχωρήσει σε οριζόντια σύσταση για χώρες και περιοχές ως προς την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας. «Είναι σαν να είναι κανείς άρρωστος και, αν σηκωθεί πρόωρα από το κρεβάτι, υπάρχει κίνδυνος να πισωγυρίσει και να έχει επιπλοκές» είπε χαρακτηριστικά ο Λιντμάιερ.

Εμβόλιο από τη Ρωσία

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο δημιούργησε το επιστημονικό ερευνητικό Ινστιτούτο εμβολίων και ορών της Αγίας Πετρούπολης, που υπάγεται στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ιατρικής και Βιολογίας (ΟΥΙΒ), συμπεριελήφθη στον κατάλογο των μελλοντικών εμβολίων, τον οποίο συνέταξε ο ΠΟΥ.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συμπεριέλαβε στον κατάλογο των υποψηφίων εμβολίων κατά της Covid-19 το πρώτο ρωσικό εμβόλιο. Πρόκειται για ένα υποψήφιο εμβόλιο του Ινστιτούτου εμβολίων και ορών της Αγίας Πετρούπολης της ΟΥΙΒ, το οποίο συνιστά μία ανασυνδυασμένη πρωτεϊνη στη βάση των επιτόπων της επιφανειακής πρωτεϊνης S του SARS-CoV-2» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Προς το παρόν αυτό είναι το μοναδικό ρωσικό εμβόλιο που έχει δημιουργηθεί. Το γεγονός ότι το ρωσικό υποψήφιο εμβόλιο συμπεριελήφθη στον κατάλογο των υποψήφιων εμβολίων της ΠΟΥ, δείχνει ότι το εν λόγω εμβόλιο έχει προοπτική, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

The post Κορονοϊός ΗΠΑ: «Κινεζο – κεντρικός ο ΠΟΥ, πραγματικά τα έκανε μαντάρα», λέει ο Ντόναλντ Τραμπ appeared first on Flash.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα