Κορονοϊός: Σύρια πρόσφυγας μαγειρεύει δωρεάν για γιατρούς και νοσηλευτές…

Κορονοϊός: Η Ραμία Αμπνταλγκανί και ο σύζυγός της, Αλάν Γκουμίμ, βρίσκονται στην Πορτογαλία εδώ και τέσσερα χρόνια, αφού έφυγαν από την Συρία αναζητώντας ένα ασφαλές μέλλον. Κατάφεραν να ανοίξουν ένα εστιατόριο στη Λισαβόνα και από τα μέσα Μαρτίου προσφέρουν τα πιάτα τους δωρεάν σε γιατρούς και νοσηλευτές, που δίνουν την “μάχη” στα νοσοκομεία εν μέσω της πανδημίας. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι εργαζόμενοι του υγειονομικού συστήματος είναι να καλέσουν το ζευγάρι και να παραγγείλουν. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η κουζίνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters,

φτιάχνουν παραδοσιακά αραβικά πιάτα, από λιβανέζικα κεφτεδάκια μέχρι χούμους. Όπως αναφέρεται, το ζευγάρι ένιωσε αμέσως όμορφα στην Πορτογαλία και όταν ο κορονοϊός άρχισε να εξαπλώνεται, ήθελαν να βοηθήσουν την νέα πατρίδα τους. “Όταν καταφέρνεις να ξεφύγεις από τον πόλεμο, καταλαβαίνεις την τραγωδία, αλλά καταλαβαίνεις και ποιος είναι εκεί για σένα” αναφέρει ο Αλάν και προσθέτει: “Αυτά που κάνουμε εδώ στην Πορτογαλία, είναι για να δώσουμε κάτι πίσω στους ανθρώπους εκείνους που μας καλωσόρισαν με ανοιχτή αγκαλιά”.


Υπενθυμίζεται πως η Πορτογαλία πήρε μία πολύ ωραία πρωτοβουλία, ευνοϊκή τόσο για την δημόσια υγεία της χώρας, όσο και από ανθρωπιστικής σκοπιάς. Στη διάρκεια της πανδημίας όλοι οι ξένοι που βρίσκονται εκεί, είτε είναι μετανάστες, είτε πρόσφυγες, είτε αιτούντες ασύλου, θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Πορτογάλους, όσον αφορά την πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Σύρια,koronoios, syria