Κορονοϊος Βρετανία: Νοσοκόμα παλεύει για τη ζωή της – Πέρασε δύο μέρες φροντίζοντας ασθενή χωρίς μάσκα

Την ώρα που ο βρετανός πρωθυπουργός ευχαριστεί γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό γιατί “του έσωσαν την ζωή” όπως είπε, μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο,  οι άνθρωποι των υπηρεσιών υγείας, εξαναγκάζονται από το βρετανικό κράτος να διακινδυνεύουν τις δικές τους ζωές, αφού δεν έχουν προστατευτικό υλικό. Μέχρι στιγμής 19 γιατροί και νοσοκόμοι έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό, ενώ η 38χρονη Becky Usher, που εργάζεται σε νοσοκομείο του Δυτικού Γιόρκσαιρ, νοσηλεύεται διασωληνωμένη έχοντας κολλήσει τον Covid-19, αφού πέρασε δύο ημέρες φροντίζοντας

ασθενή που δεν είχε υποβληθεί σε τεστ, χωρίς να της έχει δοθεί μάσκα. Η 38χρονη μητέρα ενός εξάχρονου κοριτσιού, άρχισε να έχει δυσκολία στην αναπνοή και σύγχυση την Πέμπτη και διακομίστηκε σε κοντινό νοσοκομείο όπου παραμένει.

Το όργανο που εκπροσωπεί τους νοσοκόμους, κάλεσε τα μέλη του να αρνούνται να προσφέρουν υπηρεσίες αν δεν έχουν το κατάλληλο προστατευτικό υλικό. Από την αρχή της κρίσης, υπάρχουν πολλές καταγγελίες από τα νοσοκομεία πως η κατάσταση με τις ελλείψεις είναι τραγική και ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν μάσκες, γυαλιά και σωστές στολές για να προστατευτούν.

Εικόνα από εργαζόμενους σε βρετανικό νοσοκομείο

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Alok Sharma, δήλωσε στο Sky News, πως αποστέλλεται υλικό σε όλα τα νοσοκομεία. “Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αναγκάζεται να κάνε αυτή την επιλογή” δήλωσε και πρόσθεσε πως “δέχεται πλήρως το γεγονός πως ο σωστός εφοδιασμός των νοσοκομείων είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης”.

Ωστόσο το Royal Colllege of Nursing, διαπιστώνει πως το ένα τρίτο των χειρουργών φροντίζει ασθενείς χωρίς επαρκή μέσα προστασίας, αφού διεξήγαγε έρευνα με δείγμα 2.000 εργαζόμενους στην “πρώτη γραμμή” του εθνικού συστήματος υγείας.

Τα νοσοκομεία… μιλάνε απευθείας με Κίνα

Σύμφωνα με την Daily Mail, η κυβέρνηση έχει κάνει έκκληση σε όλες τις βιομηχανίες ζητώντας όποιες είναι σε θέση να παράγουν προστατευτικό υλικό για τα νοσοκομεία, να το δηλώσουν. Ωστόσο αξιωματούχος που μίλησε ανώνυμα στην Telegraph ανέφερε πως νοσοκομεία του Λονδίνου έχουν εξαναγκαστεί να διαπραγματεύονται απευθείας με κινεζικές εταιρίες. “Τα μεγάλα νοσοκομεία αγοράζουν απευθείας από την Κίνα, από όπου μπορούν, ναυλώνοντας αεροσκάφη και διαπραγματευόμενα με κινεζικές εταιρείες” ανέφερε.

Επίσης, νοσοκόμα που μίλησε ανώνυμα ανέφερε ότι η κυβέρνηση λέει ψέμματα ότι αποστέλλονται επαρκή μέσα στα νοσοκομεία. Η ίδια ανέφερε πως στη βάρδια της, φοβούνται να βγάλουν τις μάσκες τους για να πιουν νερό γιατί μετά θα πρέπει να τις πετάξουν και δεν υπάρχουν άλλες. “Και όταν πάμε έξω φοβόμαστε να πιούμε πολύ μήπως χρειαστεί να πάμε στην τουαλέτα και πρέπει πάλι να αλλάζουμε προστατευτικό υλικό, έτσι αφυδατωνόμαστε φρικτά“, σημειώνει η ίδια.

Η Γενική Γραμματέας του Βασιλικού Κολεγίου Νοσοκόμων, Dame Donna Kinnair, ανέφερε πως “προσβάλλεται όταν ακούει να λένε κυβερνητικοί πως οι εργαζόμενοι στην υγεία σπαταλούν τις μάσκες και το υλικό”. Και ο νέος ηγέτης των Εργατικών, ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της εικόνας που δίνει η κυβέρνηση και των αναφορών που έρχονται μέσα από τα νοσοκομεία, όσον αφορά την επάρκεια στα προστατευτικά μέσα. “Είναι πραγματικά προσβλητικό να υπονοείται πως οι εργαζόμενοι σπαταλούν τα υλικά” σημείωσε o Κιρ Στάρμερ.

Selfie νοσοκόμας σε βρετανικό νοσοκομείο

Keywords
Τυχαία Θέματα