Μ. Παρασκευή: Επεισόδια στον Κορυδαλλό από χρυσαυγίτες- Απαιτούσαν να γίνει η περιφορά του Επιταφίου

Μ. Παρασκευή: Σκηνικό έντασης στήθηκε αργά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής στον Αγιο Νικόλαο στον Κορυδαλλό, όταν χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο συγκεντρώθηκαν απαιτώντας να γίνει περιφορά επιταφίου.

Ειδικότερα, περίπου 70 χρυσαυγίτες και φανατικοί φονταμενταλιστές χριστιανοί, κρατώντας βυζαντινές σημαίες και μεγάλους σταυρούς,  προκάλεσαν επεισόδια με την αστυνομία καθώς συγκεντρώθηκαν έξω από την εκκλησία, απαιτώντας να γίνει η περιφορά του επιταφίου, μολονότι έχει απαγορευθεί,

όπως και οι συναθροίσεις, για την προστασία από τη διασπορά του κορονοϊού. Οι χρυσαυγίτες αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, ενώ η Αστυνομία τους απώθησε με τη χρήση κρότου λάμψης και προχώρησε σε 18 προσαγωγές.

Βίντεο από την επίθεση του κράτους σε όσους πήγαν στον Άγιο Νικόλαο… pic.twitter.com/PcFIoq7mO5

— Ηλίας Παναγιώταρος (@ipanagiotaros) April 17, 2020

ΤΩΡΑ!Βιντεο απο τα αίσχη των κούληδων pic.twitter.com/6uyH3EVxm8

— Ηλίας Παναγιώταρος (@ipanagiotaros) April 17, 2020

Στα βίντεο που ανάρτησε στο twitter ο Ηλίας Παναγιώταρος ακούγονται υβριστικά σχόλια για την κυβέρνηση, φράσεις όπως «αντίχριστοι νεοταξίτες» και ειρωνείες για το ζήλο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειρωνεύονταν μάλιστα τους υπόλοιπους με τον… απαξιωτικό χαρακτηρισμό «ορθολογιστές».

Εκκλησίες άνοιξαν τις πόρτες στους πιστούς για προσκύνημα

Κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού, εκκλησίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία άνοιξαν τις πόρτες τους για να προσκυνήσουν οι πιστοί.

Μια σειρά από εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα, παραβιάζοντας το σαφέστατο μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, άνοιξαν τις θύρες τους και δέχθηκαν πιστούς, οι οποίοι σχημάτισαν ουρές έξω από τους ναούς.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ανοιχτές ήταν οι εκκλησίες στον Άγιο Θωμά στους Αμπελόκηπους, στον Άγιο Ιωάννη στου Ρέντη, αρκετές στη Θεσσαλονίκη και σε πολλά ακόμα σημεία της χώρας. Διαβάστε Αναλυτικά

Keywords
Αναζητήσεις
korudalos epeisodia m paraskeuh
Τυχαία Θέματα