Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος: Ολυμπιακός και Μακάμπι τον εξετάζουν [vid]

10:13 1/5/2020 - Πηγή: Flash.gr

Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος: Το καλοκαίρι του 2018, ο Ντέιβιντ Μπλατ επέλεξε τον Αμερικανό γκαρντ για βασικό πυλώνα στην «ερυθρόλευκη» περιφέρεια με τον παίκτη να κάνει το step up για την Euroleague με τη φανέλα των Πειραιωτών. Γενικότερα, πραγματοποίησε μέτρια χρονιά αλλά μέσω αυτής της σεζόν βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ και τους Γιούτα Τζαζ.

Ο Ουίλιαμς – Γκος δεν είχε χρόνο συμμετοχής στον

«μαγικό κόσμο», έπαιξε κυρίως στην G-League, κι έτσι δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν από τη Γιούτα. Το «crosarka.com» αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός και η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι δύο από τις ομάδες που ρίχνουν… ματιές στον Αμερικανό γκαρντ για την περιφέρειά τους.

Θυμίζουμε πως ο 26χρονος είχε ολοκληρώσει τη σεζόν 2018/19 μετρώντας κατά μέσο όρο 9.2 πόντους και 4.2 ασίστ στην Εuroleague.

Ποιος είναι ο Γκος

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (αγγλικά: Nigel Williams-Goss, 16 Σεπτεμβρίου 1994) είναι Αμερικανός επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής που αγωνίζεται ως play maker στο ΝΒΑ για τους Γιούτα Τζαζ.

Γεννημένος στο Όρεγκον, ξεκίνησε την κολεγιακή του καριέρα στους Washington Huskies, στους οποίους έκατσε από το 2013 έως και το 2016. Κατόπιν, από το 2016 έως και το 2017, αγωνίστηκε στους Gonzaga Bulldogs. Στο τέλος της σεζόν αυτής, συμμετείχε και στα Draft, όπου κι επελέγη στον δεύτερο γύρο, ως 55ος, από τους Utah Jazz. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε την ίδια χρονιά, όταν υπέγραψε συμβόλαιο με την Παρτιζάν Βελιγραδίου, με τους οποίους πανηγύρισε κι ένα Κύπελλο Σερβίας, στο οποίο βγήκε MVP και πρώτος σκόρερ. Τη σεζόν 2018-19, αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό δίχως να κατακτήσει κάποιον τίτλο ή διάκριση.

Τον Ιούλιο του 2019, μετακόμισε στο ΝΒΑ για τους Γιούτα Τζαζ.

Τον 2013, αγωνίστηκε και με την Εθνική Ηνωμένων Πολιτειών U19, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Καλαθοσφαίρισης Νέων Ανδρών, στην Τσεχία, στο οποίο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Είχε μέσο όρο 7.9 πόντους, 2.8 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ, έχοντας καλό ποσοστό στα τρίποντα το οποίο έφτασε στα 42.1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα