Νίκη Κεραμέως Πανελλήνιες: Αυτό θα ισχύσει για τους υποψήφιους με κορονοϊό

Νίκη Κεραμέως Πανελλήνιες: Βούληση του υπουργείου Παιδείας είναι οι Πανελλήνιες 2020 να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο περί τα μέσα Ιουλίου, δήλωσε η υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Η Νίκη

Κεραμέως επανέλαβε, ωστόσο, ότι για το ζήτημα θα αποφασίσουν οι επιστήμονες της αρμόδιας επιτροπής για τον κορονοϊό, του υπουργείου Υγείας.

Επίσης, η κυρία Κεραμέως εξήγησε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τους υποψήφιους των Πανελλήνιων 2020 που θα νοσήσουν από κορονοϊό ή δεν θα μπορούν να μετακινηθούν λόγω επιβολής – τοπικών – μέτρων καραντίνας. Ειδικότερα, εξήγησε ότι αυτοί οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλήνιες εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, όπως ισχύει κάθε έτος για σοβαρούς υγείας ή ψυχικής οδύνης συνεπεία θανάτου συγγενούς α’ βαθμού. Βάσει του κανονισμού, οι υποψήφιοι που θα αιτούνται επαναληπτική εξέταση θα πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό από νοσοκομείο.

Όπως σημείωσε η ίδια, έχει επεξεργαστεί ένα ειδικό σχέδιο για τη διαδικασία των Πανελλήνιων 2020, που προβλέπει λιγότερους μαθητές σε κάθε εξεταστική αίθουσα. Το εν λόγω μέτρο, όπως εκτιμά το υπουργείο Παιδείας και ειδικοί, θα περιορίσει τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού κατά το διάστημα διεξαγωγής των Πανελλήνιων 2020. Καταλήγοντας, η υπουργός Παιδείας, μίλησε και για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων, τονίζοντας ότι είναι μια διαδικασία που θα γίνει σταδιακά και με προτεραιότητα τη Γ’ Λυκείου.

Να σημειωθεί ότι η υπουργός Παιδείας, ανακοίνωσε την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020, πως εντός του Ιουνίου θα γίνει η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων. Επίσης, πρόσθεσε πως αυτές θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου. Μέχρι στιγμής τόνισε πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για επανέναρξη των σχολείων. Στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, υπάρχουν ρυθμίσεις οι οποίες αφορούν την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν τα στελέχη και τις δομές εκπαίδευσης και την επαγγελματική εκπαίδευση. Σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει τη βάση της σχολής που επιθυμεί μείον 2.750 μόρια. Δηλαδή, για το τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ που η βάση της το 2019 ήταν 18.314 μόρια ο ενδιαφερόμενος για μετεγγραφή θα πρέπει να έχει 15.564 μόρια.

Επιπλέον, στο νηπιαγωγείο εισάγεται πιλοτικά το μάθημα των Αγγλικών μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων, η Πληροφορική και η Φυσική Αγωγή. Στο δημοτικό, αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των Αγγλικών στις μικρότερες τάξεις και εισάγονται πιλοτικά νέες θεματικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα