Ντέιβ Ρόλαντ: Νικήθηκε από τον κορονοϊό ο εμβληματικός οπαδός της τραγωδίας του Χίλσμπορο [pics]

Ντέιβ Ρόλαντ:  Ημέρα μνήμης σήμερα για τη Λίβερπουλ αφού 31 χρόνια συμπληρώνονται από την  ανείπωτη τραγωδία του Χίλσμπορο, που στέρησε σαν σήμερα τη ζωή σε 96 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στο Σέφιλντ σε εκείνον τον τραγικό ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Ντέιβ Ρόλαντ ο εμβληματικός οπαδός της τραγωδίας του Χίλσμπορο που επέζησε της τραγωδίας του 1989, έχασε στην μάχη με τον κορονοϊό πριν από λίγες μέρες, σε ηλικία 65 ετών.

Η φωτογραφία του να κάθεται στην εξέδρα Leppings Lane στο γήπεδο της Σέφιλντ,

κρατώντας το κεφάλι του μέσα σε απόγνωση, έχει μείνει στην ιστορία. Ήταν η σκηνή που ακολούθησε τις γενναίες του προσπάθειες να σώσει έναν 17χρονο.

Ο Ντέιβ Ρόλαντ ζούσε στο Γούλτον, στη νοτιοανατολική πλευρά του Λίβερπουλ. Ο Ντέιβ Ρόλαντ ήταν από εκείνους που κατάφερε να βγει ζωντανός από το μακελειό και να ζήσει για 31 χρόνια ακόμη. Τότε ήταν 34 ετών και είχε πάει με έναν φίλο του να δουν το ματς και κατέληξαν να προσπαθούν να σώζουν ζωές που πάλευαν για την σωτηρία τους. Δυστυχώς, στα 65 του έφυγε από τη ζωή, αποτελώντας θύμα του κορονοϊού, λίγες μέρες πριν την επέτειο από το Χίλσμπορο.

Keywords
Τυχαία Θέματα