Α2: Το τρίτο ημίχρονο της 15ης αγωνιστικής

Σημαντικές ανακατατάξεις έφερε η 15η αγωνιστική στην Α2, ειδικότερα όσον αφορά στη δεύτερη θέση που οδηγεί στην Α1, ενώ το ενδιαφέρον για τις ομάδες που θα αποφύγουν τον υποβιβασμό παραμένει αμείωτο και σίγουρα έτσι θα κρατηθεί μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το μεγάλο αποτέλεσμα της ημέρας ήταν ασφαλώς η νίκη του ΟΦΗ επί Ψυχικού. Οι ψυχωμένοι Κρητικοί αφ' ενός έκαναν ένα μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής τους και αφ' ετέρου έδωσαν νέο ενδιαφέρον στη "μάχη" της ανόδου, αφού γκρέμισαν το Ψυχικό από τη πρώτη θέση και το κάνουν

να νιώθει... άβολα, μιας και νιώθει καυτή πίσω του την ανάσα των Καβάλας και Κοροίβου, που ακολουθούν σε απόσταση ενός πόντου από τη τρίτη θέση. Οι "αργοναύτες" έκαναν επίδειξη δύναμης επί του Φίλιππου Βέροιας τον οποίο συνέτριψαν και έτσι έδειξαν ότι η ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τον Ηρακλή, ήταν απλά μια κακή παρένθεση. Πιο δύσκολη ήταν η επικράτηση του Κόροιβου στη Τρίπολη επί του Αρκαδικού, όμως πολύ σημαντική, με την ομάδα της Ηλείας να εξακολουθεί να βλέπει άνοδο, τη στιγμή μάλιστα που σε τρεις αγωνιστικές θα υποδεχθεί στην έδρα του το Ψυχικό.

Όσο για τους ηττημένους Φίλιππο και Αρκαδικό, τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα για την ομάδα της Ημαθίας, η οποία βρίσκεται πλέον σε... συναγερμό και απειλείται άμεσα με υποβιβασμό, ενώ οι Αρκάδες είναι σε σαφώς καλύτερη θέση, όμως σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται εξασφαλισμένοι.

Η πρωτοπόρος ΑΕΚ πέρασε έστω και δύσκολα από το κατάμεστο Μετς (εκπληκτική ατμόσφαιρα με φίλους και των δύο ομάδων), απολαμβάνει τον... αέρα της κορυφής, απαλλαγμένη από συγκάτοικους και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα ανακοπεί η πορεία της για επιστροφή στα σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ. Το Παγκράτι έδειξε σε ακόμη ένα ματς ότι διαθέτει τσαγανό και μέταλλο μαχητή και παραμένει στο γκρουπ των ομάδων που είναι μεν σε επικίνδυνη θέση, όμως με τέτοιες εμφανίσεις δεν γίνεται να πέσει...

Τεράστιας σημασίας η νίκη των Ικάρων Σερρών επί του Λαυρίου, σε ένα... αποκρουστικό παιχνίδι (41-39) και η οποία τους έφερε για πρώτη φορά, έστω και οριακά επάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Σε αυτή έχει... βουλιάξει τις τελευταίες αγωνιστικές ο Φιλαθλητικός, ο οποίος γνώρισε βαριά ήττα από τον Ερμή στον Λαγκαδά. Όσον αφορά στον τελευταίο, δείχνει να αρχίζει να βρίσκει τα πατήματα του, ειδικά στην έδρα του η οποία και θα αποτελέσει το μεγάλο του "όπλο" στη συνέχεια για να αποφύγει τη Β΄ Εθνική.

Άξια συγχαρητηρίων τέλος είναι η Αγία Παρασκευή, η οποία αν και ουσιαστικά υποβιβασμένη και χωρίς τον Μίκο Γκολούμποβιτς που όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν, κατάφερε μια "ροπαλιά" στον κακό Ηρακλή και πήρε νίκη γοήτρου. Βαθμολογικά η ήττα αυτή δεν σημαίνει κάτι για τον "Γηραιό", ο οποίος όμως δέχθηκε από τους ουραγούς ένα σημαντικό πλήγμα στο προφίλ του.

Keywords
Τυχαία Θέματα