ΕΣΑΚΕ: Των «τελικών» το ανάγνωσμα…

Η Basket League έχει μπει για τα καλά στην τελική ευθεία και πλέον οι «μάχες» για την 4άδα, την 8άδα, αλλά και την παραμονή μαίνονται. Η 19η αγωνιστική φαίνεται πως αποτελεί το ξεκίνημα για μια σειρά πολλών και σημαντικών ματς που θα έχουν χαρακτήρα «do or die» για τις περισσότερες ομάδες. Την αυλαία ανοίγουν το Σάββατο (7/3) πέντε παιχνίδια με ταυτόχρονη έναρξη στις 17:00 μ.μ.

Στην Πάτρα ο Απόλλωνας φιλοξενεί

την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι ιδιαίτερα σημαντικό για την πορεία των δύο ομάδων και ιδιαίτερα για τη διατήρηση ή την αναπροσαρμογή των στόχων που έχουν θέσει. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες με τους γηπεδούχους να ψάχνουν νίκες απέναντι στις ομάδες που είναι πολύ πιθανό να βρεθούν στην 6άδα με σκοπό να τις προσπεράσουν και να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλεονέκτημα στα playoffs. Από την άλλη στην Ένωση θεωρούν το παιχνίδι κομβικής σημασίας για την εξασφάλιση της 5ης θέσης και τη διατήρηση του στόχου της 4άδας.

Την ίδια στιγμή ο Πανιώνιος στο κλειστό της οδού Αρτάκης θα παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά για παραμονή απέναντι στον ΚΑΟΔ. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν περιθώρια και με όπλο την πίστη θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν ένα σερί νικών, ώστε να κάνουν το «θαύμα» και να μείνουν στην κατηγορία. Ωστόσο, πρώτο εμπόδιο αποτελεί η ομάδα του Κώστα Μέξα που είναι μόλις μία νίκη πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και αν θέλει να ξεμπερδέψει σύντομα, νίκες με αντιπάλους σαν τους «κυανέρυθρους» έχουν τον τίτλο του «πρέπει».

Στην Ελευσίνα διεξάγεται, ίσως, το ματς της αγωνιστικής. Ο Πανελευσινιακός υποδέχεται τα Τρίκαλα σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για την συνέχεια των δύο ομάδων στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι με νίκη προσπερνούν την ομάδα τους Κώστα Φλεβαράκη και βγαίνουν από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας, ρίχνοντας εκεί τους Θεσσαλούς. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι σε περίπτωση που πάρουν το «διπλό» αποκτούν τεράστιο προβάδισμα παραμονής σε σχέση με την ομάδα του Τζίμη Κουστένη, καθώς θα ξεφύγουν δύο βαθμούς και θα υπερτερούν και σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Στη Θεσσαλονίκη ο Άρης υποδέχεται τον Κόροιβο. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θέλει τη νίκη, ώστε να παραμείνει σε τροχιά 4άδας και να διατηρήσει το καλό μομέντουμ, στο οποίο βρίσκεται. Από την άλλη η ομάδα της Αμαλιάδας βρίσκεται στο μεταίχμιο της βαθμολογίας που χωρίζει τις ομάδες που διεκδικούν την είσοδο στην 8άδα από αυτές που δίνουν «μάχη» για τη σωτηρία και μία νίκη εκτός έδρας επί του Άρη θα ισοδυναμούσε με σωτηρία, δίνοντας παράλληλα τεράστια ώθηση στην προσπάθεια για συμμετοχή στα playoffs.

Στην Κηφισιά η τοπική ομάδα φιλοξενεί τον Κολοσσό σε ένα παιχνίδι τεράστιας σημασίας στη «μάχη» για μια θέση στην 8άδα. Οι γηπεδούχοι θέλουν την νίκη που θα τους φέρει πάνω από τους Ροδίτες και εντός playoffs, ενώ οι φιλοξενούμενοι ένα «διπλό» που θα τους φέρει ένα βήμα από τον στόχο της 8άδας, καθώς θα εξασφαλίσουν σημαντικότατο πλεονέκτημα έναντι της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Την Κυριακή (8/3, 16:30) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι-ντέρμπι όχι μόνο λόγω βαθμολογικής θέσης (2ος-3ος), αλλά και φανέλας. Άλλωστε φέτος ο ΠΑΟΚ μετρά ήδη μία νίκη απέναντι στους «πράσινους» ενώ οι νταμπλούχοι Ελλάδος επικράτησαν με σουτ του Γιάνκοβιτς στην εκπνοή στον ημιτελικό Κυπέλλου. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν τον ιδανικό καμβά, πάνω στον οποίο αναμένεται να… ζωγραφίσουν οι παίκτες των δύο αντιπάλων στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Την αυλαία της αγωνιστικής κλείνουν Ολυμπιακός και Ρέθυμνο τη Δευτέρα (9/3, 17:30). Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τους Κρητικούς σε ένα ματς με ξεκάθαρο φαβορί, αλλά και δύο αντιπάλους που είχαν προσφέρει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και όμορφο παιχνίδι στον πρώτο γύρο.

Η βαθμολογία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ σε 18 αγώνες:

1. Ολυμπιακός 35 (17-1)
2. Παναθηναϊκός 34 (16-2)
3. ΠΑΟΚ 31 (13-5)
4. Άρης 30 (12-6)
-----------------
5. Απόλλων Πατρών 28 (10-8)
5. ΑΕΚ 27 (9-9)
6. Ρέθυμνο 27 (9-9)
8. Κολοσσός Ρόδου 25 (7-11)
-----------------
9. Νέα Κηφισιά 25 (7-11)
10. ΚΑΟΔ 24 (6-12)
11. Κόροιβος 24 (6-12)
12. Τρίκαλα 24 (6-12)
-----------------
13. Πανελευσινιακός 23 (5-13)
14. Πανιώνιος 21 (3-15)

Keywords
Τυχαία Θέματα