Γ' Εθνική (Νότος): Οι κορυφαίοι της αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική για τη Γ' Εθνική. Στον πρώτο όμιλο του Νότου, η έκτη αγωνιστική ήταν εκείνη που έριξε αισίως την αυλαία της, την ώρα που στο δεύτερο όμιλο τελείωνε η πέμπτη αγωνιστική ημέρα. Το Basketblog.gr, σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα και τον καλύτερο προπονητή για κάθε όμιλο.

1ος όμιλος Νότου

Αλέξανδρος Μαγιντόμπε (Καλαμάτα)

Έχει πέσει πάνω του ένα μεγάλο «βάρος», καθώς ουσιαστικά αποτελεί τον πλέι μέικερ, πάνω στον οποίο στηρίζει το παιχνίδι της για τη μεγαλύτερη διάρκεια του η Καλαμάτα,

με την απουσία του να γίνεται αισθητή όταν αποσύρεται στον πάγκο, είτε για να ξεκουραστεί είτε επειδή δεν έχει αποφύγει τη... συνήθεια του να υποπίπτει σε επιπόλαια φάουλ. Στις τελευταίες αγωνιστικές, έχει αρχίσει να ανεβάζει «ρυθμό» και γίνεται το πολύτιμο «όπλο» που χρειάζεται ο Θοδωρής Γιαννακόπουλος, τόσο στη δημιουργία για τον ίδιο ή τους συμπαίκτες του όσο και την αφόρητη πίεση που ασκεί πάνω στην μπάλα. Ο Αλέξανδρος Μαγιντόμπε, ήταν πρωταγωνιστής στο ιστορικό πρώτο «διπλό» της «Μαύρης Θύελλας» στη Γ' Εθνική κόντρα στην Πεύκη, κρατώντας την όποτε οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξεφύγουν και δίνοντας στους υπόλοιπους το «σύνθημα» για να «καθαρίσουν» το ματς στο τελευταίο πεντάλεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο, δε, δεν αποχώρησε... ούτε δευτερόλεπτο από το παρκέ, κάτι που δεν τον απέτρεψε πάντως από το να υποπέσει σε συνολικά τρία λάθη, στον χρόνο συμμετοχής που αγωνίστηκε. Παράλληλα, έβαλε τη «σφραγίδα» του με 17 πόντους και δύο τρίποντα, αποφεύγοντας τις υπερβολές στο προσωπικό μαρκάρισμα. Η αυτοπεποίθησή του έχει ανέβει κι αυτό φαίνεται κάθε Κυριακή.

Νίκος Βούλγαρης (Πορφύρας)

Όταν έφερνε ο Πορφύρας στις τάξεις του τον Νίκο Βούλγαρη, γνώριζε πολύ καλά για ποιον παίκτη έκανε το δικό του «all in». Ένας γκαρντ που παραμένει «εγγύηση» για όποιον σύλλογο καταφέρει να του αποσπάσει την υπογραφή στις χαμηλότερες εθνικές κατηγορίες, τις οποίες έχει φάει... με το κουτάλι. Τις προηγούμενες αγωνιστικές, υπήρξαν άλλοι παίκτες που τον συμπλήρωσαν στο σκοράρισμα ή τη δημιουργία, καθώς η άμυνα όλων των αντιπάλων σε αυτόν επικεντρώνεται, όμως κόντρα στον Κεραυνό Αιγίου κατάφερε να «ξεσπάσει». Σημειώνοντας 30 πόντους με 6 τρίποντα και με την μπάλα πάντα να περνά από τα δικά του χέρια στις επιθέσεις των Πειραιωτών, κατάφερε να καλύψει ελαφρώς λιγότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας του (69-56) και να την οδηγήσει στην τέταρτη φετινή της νίκη, κρατώντας μάλιστα το αήττητο στο «Π. Σαλπέας». Προς το παρόν, η πορεία του Γιάννη Παύλου μοιάζει να την οδηγεί σε μία άνετη παραμονή και αν συμβεί όντως κάτι τέτοιο, τότε το γεγονός θα έχει φαρδιά-πλατιά την «υπογραφή» του 37χρονου γκαρντ.

Μάριος-Γιάννης Γραμματικός (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

Δε γίνεται να αποφύγουμε να τον συμπεριλάβουμε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα στους κορυφαίους της αγωνιστικής, καθώς πρόκειται για το μεγάλο «μπόμπερ» του 1ου ομίλου κι έναν εκ των πολυτιμότερων παικτών ολόκληρης της Γ' Εθνικής, όντας ένας δεινός εκτελεστής και συνεργαζόμενος αρμονικά με τους συμπαίκτες του, όταν καλείται να δημιουργήσει. Ο Μάριος-Γιάννης Γραμματικός ήταν απολαυστικός στο σπουδαίο ντέρμπι του Ικάρου Νέας Σμύρνης με την Ακράτα, ολοκληρώνοντας με 27 πόντους και τέσσερα τρίποντα, επίδοση αρκετά κοντινή στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με την Ερμιονίδα, όπου είχε 31 πόντους με τέσσερα τρίποντα. Ο μέσος όρος του, κάπως έτσι, έχει φτάσει τους 24.2 πόντους ανά αγώνα, σε σύνολο πέντε παιχνιδιών για τους Νεοσμυρνιώτες, με τον Αλέξη Παπαδάτο σίγουρα να... κοιμάται ήσυχος όταν έχει τέτοιο «όπλο» στην φαρέτρα του. Για το πόσο καταλυτικός ήταν στο ματς με την Ακράτα, κατευθύνοντας εκ του ασφαλούς τον Ίκαρο σε μία άνετη επικράτηση, δεν χρειάζεται να γίνει ιδιαίτερη συζήτηση. Ο ένας χρόνος «διαλείμματος» από τις εθνικές κατηγορίες, παίζοντας πέρυσι για την ΑΕ Καλλιθέας, φαίνεται πως τον «ανανέωσε» αγωνιστικά και του χάρισε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση, για να δείξει μέχρι τώρα πως η Γ' Εθνική δύσκολα... θα τον χωρέσει μετά τη λήξη της τρεχουσάς σεζόν.

Φίλιππος Φραντζής (Έσπερος Πατρών)

Είναι άλλος ένας από τους νεαρούς κι ελπιδοφόρους παίκτες αυτής της ομάδας, που δεν φοβούνται να βρεθούν στην «πρώτη γραμμή» και να δώσουν τις απαραίτητες λύσεις στον Έσπερο Πατρών, για να υπερβαίνει τα «εμπόδια» που βρίσκει μπροστά του. Ο 22χρονος Φίλιππος Φραντζής, βοήθησε τα μέγιστα στο να ανατραπεί το 36-40 του ημιχρόνου με τον ΚΑΟ Κορίνθου και να κερδίσει αυτό το ντέρμπι η ομάδα του με 72-61, πετυχαίνοντας 18 πόντους και «πυροβολώντας» έξω από τη γραμμή των 6.75 με τρία τρίποντα. Μαζί με τον Οικονομόπουλο, εκπροσώπησαν την «πιτσιρικαρία» που εγγυήθηκε το αποτέλεσμα για τους Αχαιούς, στην επιστροφή τους στις επιτυχίες μετά την απώλεια στο σπουδαίο αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής από τη Δάφνη Δαφνίου. Το σίγουρο, είναι ότι έδειξε πως υπό τις οδηγίες του Σπύρου Γκοργκόλη, θα αποτελέσει άλλο ένα «πουλέν» αυτής της ομάδας, επιβεβαιώνοντας την πολιτική της ανάδειξης παικτών σαν τον Έλληνα φόργουορντ μέσα από τις τάξεις της.

Θανάσης Νικολόπουλος (Αχαγιά '82)

Ο Νίκος Μοσχοβάκης παρέδωσε άλλο ένα προσωπικό «σόου» με αντίπαλο τον Άρη Πετρούπολης, αλλά σε ένα ματς που χρειάστηκε να το κάνει, ο Θανάσης Νικολόπουλος «μίλησε» με την εμπειρία του από αγώνες, όπου η μπάλα «καίει» στο φινάλε. Ο Έλληνας σέντερ, έχει αρχίσει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία αναφορικά με την απόδοσή του, και κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε κόντρα στον Άρη, όπου σημείωσε 12 πόντους με ένα τρίποντο, με τους συμπαίκτες του να τον εμπιστεύονται στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις, αποτελώντας έτσι έναν ακόμη «πόλο» μαζί με τον Μοσχοβάκη. Στο τέλος, δεν είναι τόσο πολύ η βολή όπου ευστοχεί για να διαμορφώσει το τελικό σκορ όσο η σιγουριά που έχει προσδώσει στους συμπαίκτες του η παρουσία του στο παρκέ. Κάπως έτσι, μπορεί να συμπεριληφθεί στους υπόλοιπους κορυφαίους της αγωνιστικής, όντας πάντα ένας κορυφαίος ψηλός για την κατηγορία.

Προπονητής: Αλέξης Παπαδάτος (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

Το να κερδίζεις μία από τις ακριβότερες ομάδες της κατηγορίας, ου μην την ακριβότερη, με διαφορά 25 πόντων, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητο. Είναι αρκετοί οι προπονητές της αγωνιστικής σε ολόκληρο τον Νότο, και δη σε αυτό τον όμιλο, που πέτυχαν νίκες, οι οποίες θα μπορούσαν να τους φέρουν σε αυτή τη θέση, αλλά το επίτευγμα αυτό δεν μπορεί να αναδείξει σε κορυφαίο προπονητή της 6ης αγωνιστικής τον Αλέξη Παπαδάτο. Ο Έλληνας κόουτς, γνώριζε εξαρχής τις μεγάλες επιδιώξεις της ομάδας που είχε αναλάβει μεσούσης της προηγούμενης χρονιάς και έως τώρα έχει ανταποκριθεί ιδανικά, με τους παίκτες του να φτάνουν σε τρομερά στάνταρ απόδοσης. Εκτός από το «5 στα 5», έχουν πετύχει αυτό το αήττητο με θεαματικό τρόπο, δείχνοντας σε κάθε αγώνα να βρίσκονται με την ψυχολογία τους στο «ζενίθ», ενώ την ίδια ώρα σε ματς με αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας, καταφέρνει να τους διατηρεί σε «εγρήγορση». Το «επιστέγασμα» πέντε εξαιρετικών αγώνων, ήταν αυτή η εμφατκή νίκη κόντρα στην Ακράτα και μεγάλο μέρος της επιτυχίας αυτής, πιστώνεται στον Παπαδάτο, με την εικόνα του Ικάρου να πείθει πως δικαίως στοχεύει ψηλά.

2ος όμιλος Νότου

Πέτρος Ανδρικόπουλος (Προμηθέας Χαλανδρίου)

Οι δυσκολίες αποτελούν καθημερινότητα για τον Προμηθέα Χαλανδρίου από την αρχή του περασμένου καλοκαιριού κι ένας από τους παίκτες που κλήθηκαν να τραβήξουν «κουπί» από τους ελάχιστους που έμειναν σε αυτόν και αποδέχθηκαν την πρόκληση της προσπάθειας παρουσίασης ενός ανταγωνιστικού συνόλου, ήταν ο μόλις 19χρονος Πέτρος Ανδρικόπουλος. Ο βραχύσωμος γκαρντ, πήρε την ομάδα των Βορείων προαστίων από το χέρι και στο ντέρμπι... της ελπίδας απέναντι στον Πανναξιακό, ήταν εκείνος που με 22 πόντους, δύο τρίποντα και σπουδαία συμμετοχή ασφαλώς στη δημιουργία, της προσέφερε σε μεγάλο βαθμό ένα πολύτιμο «διπλό», με το βαθμολογικό και ψυχολογικό αντίκτυπο να είναι καταλυτικός. Η μέχρι τώρα παρουσία του, και μάλιστα σε ένα σύλλογο που πέρασε «ζοφερές» μέρες, αποτελώντας «ερωτηματικό» για το τι θα μπορούσε να καταφέρει σε αυτή τη Γ' Εθνική, φανερώνει τεράστιο ψυχισμό για τον ίδιο και μία αναμφισβήτητη ηγετική «στόφα».

Ανδρέας Ξενάκης (ΟΦΗ)

Επιστρέφοντας στον ΟΦΗ ύστερα από πέντε χρόνια παρουσίας στο συμπολίτη Εργοτέλη, γνώριζε πως θα είναι ένας από τους «καπετάνιους» του. Κανένα πρόβλημα για τον πολύπειρο Γιάννη Ξενάκη, με την παρουσία του έως τώρα να δικαιώνει την επιλογή του Γιάννη Κόκκινου και στο απαιτητικό παιχνίδι με τον Έσπερο Λαμίας να «ξεσπά» και να δείχνει στους υπόλοιπους πώς κερδίζονται τόσο μεγάλα ματς, με τη συμμετοχή ενός «ένθερμου» κοινού. Ο 35χρονος γκαρντ, ολοκλήρωσε με 25 πόντους και δύο τρίποντα, όντας από τους εκείνους που κράτησαν τους Κρητικούς όση ώρα «κυνηγούσαν» και συγκαταλεγόμενος στους «ενορχηστρωτές» της αντεπίθεσης του τελευταίο δεκαλέπτου, όπου είχαν ένα επιθετικό «κρεσέντο» 27 πόντων. Στο καλύτερο και μάλλον πιο ουσιαστικό του παιχνίδι έως τώρα, ο ΟΦΗ πανηγύρισε μία σπουδαία επιτυχία, «σπάζοντας» το αήττητο της ομάδας από την Φθιώτιδα.

Γιάννης Γκρινιάρης (Κάδμος)

Τέτοια εναλλαγή συναισθημάτων μέσα σε τόσο λίγα δευτερόλεπτα, μόνο στον αθλητισμό μπορεί κάποιος να βρει. Ο Γιάννης Γκρινιάρης, ήταν για 39 λεπτά ο απόλυτος ηγέτης του Κάδμου, έχοντας σημειώσει έως τότε 24 πόντους με δύο τρίποντα και κρατώντας τον «ζωντανό» απέναντι στην πιο ανταγωνιστική έως τώρα ΑΕ Σαντορίνης. Ο έμπειρος γκαρντ, όμως, γίνεται μοιραίος όταν στα 11" πριν το φινάλε αστοχεί στο δικό του ζευγάρι βολών, με το σκορ στο 73-74. Για καλή τύχη των Θηβαίων, ο αρχηγός των Κυκλαδιτών, Στράτος Παπαδόπουλος, αστοχεί στη μία εκ των δύο δικών του βολών αμέσως μετά και ο Γκρινιάρης το παίρνει πάνω του. Τρέχει όλο το παρκέ και φτάνει μέχρι το λέι απ, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ και να κρατήσει το απόλυτο για την ομάδα του. Κάπως έτσι, ο ίδιος έγινε ήρωας με 26 πόντους και δύο τρίποντα, ενώ χάρη σε αυτόν ο Κάδμος «απέδρασε» από τα Σαντορίνη με ένα μεγάλο «διπλό», έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση.

Ανέστης Μάτος (Λοκρός Αταλάντης)

Ήταν και την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ των κορυφαίων της αγωνιστικής, αλλά δεν μπορεί να μη βρεθεί και πάλι σε αυτούς, πραγματοποιώντας άλλη μία απίστευτη εμφάνιση στην νίκη του Λοκρού επί της Πεντέλης, η οποία δείχνει να βάζει την ομάδα της Αταλάντης σε «τροχιά» σωτηρίας. Ο Ανέστης Μάτος, για ακόμη μία φορά δε βρήκε αντιμετώπιση από την αντίπαλη άμυνα και ξεχώρισε μακράν του δεύτερου, στο θρίαμβο της ομάδας του με 71-66. Μπορεί ο Καλογερόπουλος από την αντίπερα όχθη να βρέθηκε σε εξίσου σπουδαία ημέρα, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φτάσει τα στάνταρ του Έλληνα φόργουορντ, με 23 πόντους και ένα τρίποντο. Αν καταφέρει ο Λοκρός να μείνει στον «αφρό» στο τέλος αυτής της «τρελής» χρονιάς, δε θα χρειαστεί ιδιαίτερος κόπος στο να βρούμε ποιος είναι ο μεγάλος του πρωταγωνιστής.

Γιώργος Γαλιώτος (Διαγόρας Δρυοπιδέων)

Σε ένα σύνολο με «εκτελεστές», όπως ο Καραλής και ο Εμίρης, καθώς και εξίσου σπουδαίους παίκτες σαν τον Ντιφαντή, τον Παπαδολιά και τον Ζακυνθινό, δεν είναι εύκολο να πάρει πολλές μπάλες. Το σημαντικό, επομένως, για τον Γιώργο Γαλιώτο, είναι η αποτελεσματικότητα και σε ένα παιχνίδι, όπου κανείς από τους παίκτες του Διαγόρα Δρυοπιδέων δεν υστέρησε, ο πολύπειρος σέντερ απέδειξε για ακόμη μία φορά το λόγο που η ομάδα του Αιγάλεω επέμεινε να τον έχει στο έμψυχο δυναμικό της. Οι 11 πόντοι του κόντρα στην Νίκη Αμαρουσίου, φανέρωσαν την κυριαρχία του στις δύο ρακέτες και το γεγονός, ότι ακόμη και σε ένα σύνολο με τόσο πολλά «αστέρια» για το επίπεδο της Γ' Εθνικής, μπορεί ξανά να ξεχωρίσει, ερχόμενος... κατευθείαν από την Α1 όπου έπαιζε πριν δύο χρόνια με την φανέλα του Κοροίβου και βρίσκοντας επιτέλους σημαντικό ρόλο, αφού με το Περιστέρι η αγωνιστική περίοδος δεν είχε κυλήσει ιδανικά, κυρίως λόγω των προβλημάτων του στη μέση. Ένας υγιής Γαλιώτος, αντιπροσωπεύει ακόμη ένα «υπερόπλο» για τον Σπύρο Σαμόλη.

Προπονητής: Λουκάς Ζαρονικόλας (Λοκρός Αταλάντης)

Ο Λοκρός Αταλάντης ξεκίνησε με δύο ήττες τη σεζόν και τα «μηνύματα» δεν έμοιαζαν ενθαρρυντικά για τον κόουτς Ζαρονικόλα, ο οποίος το καλοκαίρι του 2015 αναλάμβανε την ομάδα με ξεκάθαρο σκοπό την παρουσία στις εθνικές κατηγορίες. Ο Έλληνας προπονητής, όμως, κατάφερε να διατηρήσει την αισιοδοξία και τον ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας, με τη διάθεση των παικτών του να φαίνεται αρχικά στο μεγάλο «διπλό» επί της Νίκης Αμαρουσίου. Η νίκη αυτή, μάλλον την έκανε «επικίνδυνη» και κόντρα στην Πεντέλη, αξιοποίησε τη δύναμη της έδρας-«στολιδιού» που διαθέτει για να φτάσει σε ένα θρίαμβο, ικανό να την φέρει μελλοντικά σε πλεονεκτική θέση, σε σύγκριση με τους άμεσους ανταγωνιστές της. Ο Λουκάς Ζαρονικόλας, πιστώνεται αυτό το εκπληκτικό «δύο στα δύο», που αλλάζει άρδην τα δεδομένα για τον Λοκρό και του δίνουν ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, εν όψει μίας σπουδαίας πρόκλησης την προσεχή Κυριακή (20/11) στην έδρα του Κάδμου.

Keywords
εθνικη, basketblog, καλαματα, νικολοπουλος, συμμετοχή, οφη, εμφάνιση, περιστερι, καλοκαιρι, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, γιαννης ρουσακης, στρατος, Καλή Χρονιά, θανασης γιαννακοπουλος, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, αυλαια, δαφνη, εδρα, ηγετης, κοντρα, οφη, περιοδος, πιεση, σαντορινη, τυχη, φθιωτιδα, ψυχολογια, ωρα, αγωνες, αιγαλεω, αισιοδοξια, ακρατα, αμυνα, απωλεια, αρδην, αυτοπεποιθηση, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γκρινιαρης, δευτερο, δυναμη, δειχνει, δυναμικο, εγινε, ευκολο, εβδομαδα, εμειναν, εμψυχο, εμφάνιση, επιτυχια, υγιης, ιδια, ιδιο, ησυχος, θοδωρης, εικονα, ημιχρονο, ιστορικο, κοκκινου, λαθη, ληξη, λογο, νικη, νικο, ομαδα, παντα, ομιλος, οντας, ορος, ουσιαστικα, ουσιαστικο, οχθη, πεμπτη, πεντελη, πευκη, υπογραφη, ρακετες, ρολο, σεζον, σιγουρα, σιγουρο, συζητηση, συμμετοχή, σπυρου, τρια, φαουλ, φτανει, φορα, χερι, χρονος, ψηλος, basketblog, ηρωας, κυριακη, μεινει, μια φορα, μοιαζει, μπροστα, ομαδες, παιχνιδι, θανασης, ξεκινησε, χερια, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα