Γαλλία: Ο Γιεγκέτ «σόκαρε» τη Στρασμπούρ

Με τον Ουίλφριντ Γιεγκέτ να εμφανίζεται ως «από μηχανής θεός», η Λε Μαν κατάφερε να πετύχει ένα από τα πιο αξιοσημείωτα αποτελέσματα της πρεμιέρας του γαλλικού πρωταθλήματος, με το 73-71 απέναντι στη Στρασμπούρ. Η ομάδα του Ερμάν Κουντέρ, παρότι είδε μία διαφορά 16 πόντων που είχε συγκεντρώσει στο τέλος του πρώτου εικοσαλέπτου να «γκρεμίζεται», διατήρησε την ψυχραιμία της και συνέχισε να διεκδικεί επί ίσοις όροις το ματς με τους δευτεραθλητές, με τον Ουίλφριντ να σημειώνει το νικητήριο καλάθι στα 45" πριν την εκπνοή.

Από την αρχή, η Λε Μαν μπήκε δυναμικά

στο παρκέ και κατάφερε να «χτίσει» μία αξιοπρόσεκτη διαφορά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (18-10). Οι γηπεδούχοι είχαν αποκτήσει ρυθμό και στο τέλος του ημιχρόνου φάνηκε να βάζουν «γερές» βάσεις για ένα μεγάλο θρίαμβο, στη δική τους πρεμιέρα (40-24). Πολύ γρήγορα, όμως, οι Αλσατοί θα έκαναν την ολική επαναφορά, με αποτέλεσμα στο τελευταίο δεκάλεπτο να μετατραπεί το ματς σε «ροντέο». Η Λε Μαν, επιστρέφοντας από διαφορά 4 πόντων, έμοιαζε στα 75" πριν το τέλος να παίρνουν τον πρώτο λόγο με τρίποντο του Χάνλαν αλλά η απάντηση του Ίρβινγκ ήταν άμεση. Στα 45", ήρθε το νικητήριο καλάθι του Γιεγκέτ, με τον Έι Τζέι Σλότερ να εξελίσσεται σε τραγική φιγούρα, καθώς μπορεί στα 15" να κέρδισε την μπάλα από τον Γιεγκέτ, αλλά στην τελευταία επίθεση της Στρασμπούρ έκανε λάθος, το οποίο θα στοίχιζε.

Ο ήρωας του αγώνα σημείωσε double double με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ράιαν Πίρσον με 17 πόντους. Για τους ηττηθέντες, ξεχώρισε ο Ίρβινγκ Ουόκερ με 15 πόντους και 7 ασίστ.

Παρασκευή 23/9:

Λε Πορτέλ - Ναντέρ 65-84
Τουλόν - Γκραβελίν 75-62
Παρί Λεβαλουά - Νανσί 75-67

Σάββατο 24/9:

Βιλερμπάν - Μονακό 74-90
Ορτέζ - Σολέ 81-79
Σαλόν/Ρεμς - Αντιμπ 77-92
Σαλόν/Σαονέ - Ορλεάνη 87-67

Κυριακή 25/9:

Λε Μαν - Στρασμπούρ 73-71

Δευτέρα 26/9:

Λιμόζ - Ντιζόν

Keywords
Τυχαία Θέματα