Η αποθέωση του Ρίβερς στην Βοστόνη!

Οι στιγμές του στην Βοστόνη ήταν πάντα έντονες. Γι’ αυτό και δεν πήρε το περασμένο καλοκαίρι μία στιγμιαία απόφαση να αφήσει τους Σέλτικς για τους Κλίπερς. Ωστόσο, αν και την παραμονή της πρώτης αναμέτρησης με την επί 9ετία πρώην ομάδα του, ο κόουτς Ντοκ Ρίβερς παραδέχθηκε πως «I just walked away», εννοώντας πως αποχώρησε από μία ομάδα χωρίς άμεσο στόχο τίτλου και σχεδιασμό νέου «χτισίματος», δεν έγινε αυτό που περίμενε τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/12). Ο νέος τεχνικός της ομάδας

του Λ.Α. είχε δηλώσει πριν εβδομάδες πως «κάποιοι στην διοίκηση έπαιξαν παιχνίδια μαζί μου», «φωτογραφίζοντας» τον Ντάνι Έιντζ, που τελικά τον παραχώρησε (με ανταλλάγματα επιλογές στο ντραφτ) στους «Κλιπς». Η προχθεσινή παραδοχή του ότι κι εκείνος θέλησε να φύγει, τον έκανε να πει πως «περιμένω να ακούσω αποδοκιμασίες. Ούτως ή άλλως, με αποδοκίμαζαν και όταν ήμουν προπονητής εκεί»! Παρόλα αυτά, ο κόουτς Ρίβερς βίωσε λίγο πριν την επικράτηση μέσα στο παλιό του «σπίτι» ακριβώς σαν στο σπίτι του.

Το κοινό της Βοστόνης τον αποθέωσε με δυνατά χειροκροτήματα, αναγνωρίζοντας πως στην 9ετή θητεία του δεν οδήγησε τους Σέλτικς απλώς στον τίτλο του 2008 και στους Τελικούς του 2010. Αλλά χάρισε πίσω σε αυτή την θρυλική ομάδα την χαμένη στις αρχές του αιώνα περηφάνια της. Ο αντικαταστάτης του, ο 37χρονος ρούκι στο ΝΒΑ Μπραντ Στίβενς τον χειροκρότησε επίσης. Και ο Ρίβερς δεν στάθηκε με ψηλά το κεφάλι μόνο για την νίκη των «Κλιπς». Καθώς χρειάστηκε να σηκώσει το βλέμμα του στον φωτεινό πίνακα για να απολαύσει και αυτός το συγκινητικό μονόλεπτο βίντεο που ετοίμασε η διοίκηση για να τον καλωσορίσει στην Βοστόνη! Η είσοδος του ήταν επίσης συγκινητική. Αφού, υπό τους ήχους του τραγουδιού «Home» του Ντιρκς Μπέντλεϊ, όλοι ήθελαν να του σφίξουν το χέρι και να τον ευχαριστήσουν για όσα πρόσφερε. Το τραγούδι αναφέρει «It's been a long hard ride / Got a ways to go / But this is still the place / That we all call home» (=«Ήταν ένα δύσκολο και μακρύ ταξίδι/Υπήρχαν τρόποι να φύγεις/Αλλά αυτό είμναι ακόμη το μέρος/Που όλοι αποκαλούμε σπίτι») και συνόδευσε στιγμές που συνοδεύονται μεν από εκατομμύρια δολάρια για τους σταρ παίκτες και προπονητές του μπάσκετμπολ, αλλά θυμίζουν ευχάριστα ότι το άθλημα είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι και δεν χάνει ποτέ τον ρομαντισμό του.

«Ήταν μία πολύ όμορφη μέρα», ψέλλισε αρχικά ο Ρίβερς μετά το τέλος του αγώνα, πριν χάσει τα λόγια του από την συγκίνηση για μερικά δευτερόλεπτα! «Υπάρχει τόση φινέτσα σε αυτό το μέρος, σε αυτή την πόλη και σε αυτή την μεγάλη ομάδα. Δεν ήμουν συνηθισμένος να πηγαίνει στα απέναντι αποδυτήρια, αλλά με υποδέχθηκαν τόσο όμορφα που νομίζω πως χρειάστηκα πολύ χρόνο για να συνέλθω και μάλλον στα πρώτα 18΄ ήμουν άχρηστος για την δική μου ομάδα!!!», συμπλήρωσε ο Αμερικανός τεχνικός, που επανέλαβε ότι «η απόφαση που έλαβα πριν από 10 χρόνια, να αναλάβω τους Σέλτικς, ήταν η καλύτερη στην ζωή μου». Ο Ντοκ Ρίβερς έγινε ο 16ος προπονητής στην ιστορία του ΝΒΑ που αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του, με την οποία είχε κατακτήσει τον τίτλο. Ο μοναδικός κόουτς που το έχει κάνει με δύο ομάδες είναι ο Άλεξ Χάνουμ, ενώ ο Ρίβερς έγινε ο 4ος τεχνικός που είχε κερδίσει το δαχτυλίδι με τους Σέλτικς και τους αντιμετώπισε στην πορεία, μετά τους Μπιλ Ράσελ, Μπιλ Φιτς και Κέι-Σι Τζόουνς. Για να νικήσει πάντως στην Βοστόνη, χρειάστηκαν οι 22π.-9ασ.-7ριμπ. του Κρις Πολ, που για 12η αναμέτρηση στην δική του καριέρα (1η σαν παίκτης των Κλίπερς) ήταν πρώτος της ομάδας του και στις 3 παραπάνω στατιστικές κατηγορίες!

Keywords
Τυχαία Θέματα