Η τιμωρία Ρόντο και η απορία με Καρλάιλ...

Το πρώτο παράπτωμα του Ραζόν Ρόντο στο Ντάλας δεν άργησε. Ο πρώην σταρ των Σέλτικς τιμωρήθηκε με έναν αγώνα αποκλεισμό από την διοίκηση των Μαβς για το επεισόδιό του με τον προπονητή του, Ρικ Καρλάιλ, στο ματς με το Τορόντο και δεν αγωνίστηκε στην ήττα στην Ατλάντα, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο Ρόντο αρνήθηκε να εκτελέσει μία εντολή του κόουτς του, αρνήθηκε επιδεικτικά να τον κοιτάξει και όταν βγήκε άρχιζε να φωνάζει στον τεχνικό

του! Για τον Τύπο του Τέξας, όμως, αφού ο Αμερικανός γκαρντ εξέτισε την ποινή του, το μεγάλο θέμα είναι η επόμενη μέρα στους Μάβερικς. Η τοπική έκδοση της ιστοσελίδας του ESPN στο Ντάλας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ή οι δυο τους θα συμβιβαστούν και θα κάνουμ το καλύτερο δυνατό στο σύντομο διάστημα που θα συνεργαστούν ή θα προκαλέσουν χάος στα αποδυτήρια». Αυτό το «σύντομο διάστημα», ωστόσο, άφησε νεά υπονοούμενα ότι ο «RR» δεν πρόκειται να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους Μαβς τον Ιούλιο και θα προτιμήσει είτε τους Λέικερς του καλού φίλου του, Κόμπι Μπράιαντ, είτε τους Ρόκετς ή Νικς! Η προσπάθεια συμβιβασμού απαιτεί από τους Ρόντο και Καρλάιλ να «πνίξουν» τον εγωισμό τους και για τον σέντερ των Μάβερικς, Τάισον Τσάντλερ, «πρέπει να βρουν τρόπο να συνυπάρξουν, Δεν λέω πως αυτό είναι δύσκολο. Απλώς, δεν γνωρίζονται ακόμη καλά μεταξύ τους και κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο».

Ιστοσελίδες του Τέξας ανέφεραν πως το πρόβλημα μεταξύ τους είναι το ποιος είναι πιο... έξυπνος! Ο κόουτς Καρλάιλ ποντάρει στον ρόλο του για τις εντολές, αλλά ο Ρόντο, παίκτης με υψηλό μπασκετικό IQ, πιστεύει πως γνωρίζει καλύτερα το παιχνίδι μέσα από τις γραμμές και τονίζει ότι πρέπει να είναι εκείνος που θα κρίνει ποιο σύστημα θα επιλέγει η ομάδα... Κι ενώ ο Τσάντλερ είναι «η φωνή των αποδυτηρίων», το «πρόσωπο» των Μαβς παραμένει ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο αρχηγός σχολίασε την αμήχανη κατάσταση μεταξύ Καρλάιλ-Ρόντο, αλλά απέφυγε να πάρει θέση, επισημαίνοντας πως «πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το θέμα. Προφανώς είναι αμφότεροι έξυπνοι για να καταλάβουν πως χρειάζεται ηρεμία. Φέτος έχουμε μεγάλους στόχους και οι δύο πρέπει να βρεθούν στην ίδια ''σελίδα'' για να προχωρήσουμε». Ο Ρόντο δεν θέλησε να μιλήσει για το ζήτημα, αλλά ο κόουτς Καρλάιλ δήλωσε πως «το θέμα είναι καταλάβει ο Ραζόν ότι τον θεωρούμε σημαντικό κομμάτι της ομάδας μας. Αυτό είναι ξεκάθαρο και τον θέλουμε να παίζει και να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Δεν είναι μονόδρομος. Είναι ''μονοπάτι'' στο οποίο πρέπει να διασταυρωνόμαστε».

Keywords
Τυχαία Θέματα