MotoGP: Θρίαμβος της Ducati στην Ταϊλάνδη – Νικητής στο print ο Μπαστιανίνι

11:54 26/10/2024 - Πηγή: NewsIt

Με το εντυπωσιακό 8 Ducati να βρίσκονται στις 8 πρώτες θέσεις, ολοκληρώθηκε το sprint του MotoGP στην Ταϊλάνδη, στον 19ο από τους 21 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος, με νικητή τον Ενεα Μπαστιανίνι της εργοστασιακή Ducati.

Σήμερα το πρωί, στην πρώτη μάχη του 19ου αγώνα MotoGP

της χρονιάς στην Ταϊλάνδη, στο sprint των 13 γύρων, ο Ενεα Μπαστιανίνι ήταν ο μεγάλος νικητής με τη Ducati, καθώς μπόρεσε να ξεπεράσει τόσο τον Φραντσέσκο Μπανιάια που με την άλλη εργοστασιακή Ducati ξεκίνησε από την pole position, όσο και τον Χόρχε Μαρτίν που ξεκίνησε τρίτος με τη Ducati της Pramac Racing.

Ενώ Μπανιάια και Μαρτίν μονομάχησαν στην πρώτη στροφή, μετά την εκκίνηση, για το ποιος θα τεθεί επικεφαλής, ο Μπαστιανίνι πέρασε και τους δύο και μέχρι τον τερματισμό δεν απειλήθηκε από κανέναν, κερδίζοντας άνετα.

Για 5η φορά έχουμε αγώνα MotoGP στην Ταϊλάνδη και το σκηνικό ήταν πολύ καλό, με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Μπανιάια που ήθελε οπωσδήποτε αν όχι να κερδίσει, τουλάχιστον να είναι μπροστά από τον Μαρτίν για να μειώσει τη διαφορά στη βαθμολογία, πέρασε σχετικά νωρίς τον Μαρτίν, ενώ ο Μαρκ Μάρκεθ ξεπέρασε τον Μαρτίν.

Ο Μπαστιανίνι με εντυπωσιακό ρυθμό ξεμάκρυνε λίγο, στα 1,3 δευτ., ενώ ο Πέδρο Ακόστα με ΚΤΜ εκεί που ήταν σε καλή θέση, έπεσε στον 3ο γύρο και εγκατέλειψε.

Στον 6ο γύρο ο Μαρτίν πέρασε στα φρένα τον Μπανιάια αλλά πέρασε τα όρια της πίστα και πήρε προειδοποίηση. Αν έκανε ένα λάθος ακόμα, θα έπαιρνε ποινή «μεγάλου γύρου», χάνοντας χρόνο.

Ο Μπαστιανίνι ήταν στα 1,6 δευτ. μακρά πρώτος, όμως το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν στην τριάδα Μαρτίν, Μπανιάια και Μαρκ Μάρκεθ, που ήταν βέβαιο ότι θα έδιναν μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Στον 9ο γύρο ο Μαρτίν παραλίγο να πάρει την ποινή καθώς οριακά κρατήθηκε πάνω στα κερμπς και δεν βγήκε η πίσω ρόδα εκτός πίστας.

Ετσι, φθάσαμε στον τελευταίο γύρο ο Μαρτίν να παραμένει δεύτερος, αυξάνοντας κατά 2 βαθμούς, στους 22 τη διαφορά του από τον Μπανιάια, που περιορίστηκε στην 3η θέση, με τον Μπαστιανίνι να κερδίζει πολύ άνετα.

 

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MotoGP (@motogp)

Αύριο Κυριακή, πρωί ώρα Ελλάδας, θα έχουμε το μεγάλο grand prix, για τον 19ο  αγώνα της χρονιάς του MotoGP.

Στη βαθμολογία αναβατών: Χόρχε Μάρτιν 433, Μπανιάια 411, Μαρκ Μάρκεθ 351 και Μπαστιανίνι 343.

Στους κατασκευαστές: Ducati 623, KTM 286, Aprilia 267, Yamaha 104, Honda 60 βαθμοί.

 

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MotoGP (@motogp)

To άρθρο MotoGP: Θρίαμβος της Ducati στην Ταϊλάνδη – Νικητής στο print ο Μπαστιανίνι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
MotoGP, Θρίαμβος, Ducati, Ταϊλάνδη -Νικητής, Μπαστιανίνι,MotoGP, thriamvos, Ducati, tailandi -nikitis, bastianini