Prince, ο "πρίγκιπας" που ήθελε να γίνει βασιλιάς, "έφυγε" πριν από 8 χρόνια

07:15 21/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Ένας θρύλος της μουσικής, με αφοσιωμένους θαυμαστές, γνωστός για το τεράστιο εύρος της φωνής του, το μουσικό του ταλέντο και τη σκηνική του παρουσία, ο Prince έβαλε την υπογραφή του στη μουσική βιομηχανία.

Ο Prince, πέθανε πριν 8 χρόνια, στις 21 Απριλίου του 2016 από υπερβολική δόση οπιοειδών.

Λίγο πριν τον θάνατό του, είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία. «Ο Prince είναι καλά και αναρρώνει» απαντούσαν οι εκπρόσωποι του και επέμεναν ότι είχε απλά μια ίωση.

Βρέθηκε νεκρός ολομόναχος, στην έπαυλη – φρούριό του στη Μινεσότα του σε ηλικία 57 ετών.

Ο Prince

ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1970 και κατέκτησε τη φήμη με την ταινία του 1984 και το soundtrack «Purple Rain». Το 2004 είχε ανακηρυχθεί μέλος του Rock and Roll Hall of Fame.

Ο τραγουδιστής, κατά τη διάρκεια της καριέρας του κέρδισε επτά βραβεία Grammy κι ένα Όσκαρ

Φαινομενικά ζούσε μια εξαιρετικά υγιή ζωή, αφού ήταν αυστηρός χορτοφάγος για πάνω από μια δεκαετία, ενώ έγινε και Μάρτυρας του Ιεχωβά το 2001, που απαγορεύει σε μεγάλο βαθμό την κατανάλωση αλκοόλ.

Ο “Πρίγκιπας” που ήθελε να γίνει βασιλιάς

Στις 7 Ιουνίου του 1958 γεννήθηκε στην Μινεάπολη των ΗΠΑ, ο Πρινς Ρότζερ Νέλσον, (Prince Rogers Nelson) όπως ήταν το πραγματικό του όνομα.

Ήταν το πέμπτο από τα επτά παιδιά του πιανίστα και συνθέτη της τζαζ Τζον Νέλσον (1916-2001) και της τραγουδίστριας της τζαζ Μάτι Ντέλα Σόου (1933-2002).

Από μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική και σε ηλικία 18 ετών υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Warner.

Το παρατσούκλι του Prince το πήρε από τον πιανίστα πατέρα, που εμφανιζόταν στη σκηνή ως Prince Rogers. Η μητέρα ήταν τραγουδίστρια της τζαζ.

Ο πατέρας του είχε πει χαρακτηριστικά: «Έδωσα στον γιο μου το όνομα Prince, επειδή ήθελα να κάνει όλα όσα ήθελα να κάνω κι εγώ». 

Το πρώτο του βήμα στην δισκογραφία το έκανε το 1978 με το άλμπουμ «For You», από το οποίο ξεχώρισε το τραγούδι «Soft and Wet».

Το μεγάλο μπαμ έγινε ένα χρόνο μετά με τα τραγούδια «Why You Wanna Treat Me So Bad?» και «I Wanna Be Your Lover».

Μέσα σε 40 χρόνια καριέρας, πειραματίστηκε με τη ροκ, τη τζαζ, το R&B, την funk και τη soul, αφήνοντας το στίγμα του σε κάθε ένα από αυτά τα διαφορετικά είδη μουσικής.

Πούλησε περισσότερους από 100 εκατ. δίσκους, κερδίζοντας το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού για το Purple Rain το 1985, σάουντρακ της ομώνυμης ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Και κάτι ακόμα. Ο Prince ξεπέρασε τα όρια της εποχής και απέδειξε πως ο κόσμος είχε ανάγκη για μία μουσική ιδιοφυΐα και του την έδωσε.

Μάλιστα, το σάουντρακ «When Doves Cry», ήταν το πρώτο τραγούδι, που σκαρφάλωσε στην κορυφή των αμερικανικών charts.

Έπειτα, η καριέρα του απογειώθηκε, με τον Prince να θεωρείται ένας από τους θρύλους της μουσικής σκηνής, που μεσουράνησε την δεκαετία του ’80.

Το 1993, όμως, ο Prince αλλάζει και πλέον δεν εμφανίζεται με το όνομά του αλλά με ένα σύμβολο. που έμεινε γνωστό ως «σύμβολο της αγάπης», για να επιστρέψει το 2000 ξανά στο Prince.

Το σύμβολο αντικαταστάθηκε περίπου έξι μήνες μετά, από τη φράση «The Artist Formerly Known As Prince».

Το 1998 υπέγραψε στην Arista και από το 2000 άρχισε να χρησιμοποιεί και πάλι το όνομα Prince.

Ιδιαίτερα παραγωγικός, κυκλοφόρησε 16 άλμπουμ, με τελευταίο το «Hit n Run Phase Two», που κυκλοφόρησε στις 12 Δεκεμβρίου 2015.

Πέρα από τη μουσική του, ο Prince απασχολούσε τα media και με την ερωτική του ζωή. Η Μαντόνα, η Κιμ Μπάσιντζερ, η Κάρμεν Ηλέκτρα και η Σέριλιν Φεν είναι μερικές από τις διάσημες γυναίκες με τις οποίες συνδέθηκε ερωτικά.

Έκανε δύο γάμους, που κατέληξαν σε διαζύγιο. Από τον πρώτο του γάμο με την 22χρονη χορεύτρια Μάιτε Γκαρσία απέκτησε ένα αγοράκι, που πέθανε μία εβδομάδα μετά τη γέννησή του.

Ο Prince έσπασε. Για το υπόλοιπο της ζωής του κατηγορούσε τον εαυτό του για το θάνατο του γιου του και όχι κάποιο ατυχές συμβάν της γενετικής.

Αν και συνέχισε να υποδύεται δημόσια ότι δεν είχε αλλάξει τίποτα η σπίθα του είχε σβήσει. 

To άρθρο Prince, ο "πρίγκιπας" που ήθελε να γίνει βασιλιάς, "έφυγε" πριν από 8 χρόνια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα