UniCredit: Το deal με την Commerzbank θα ολοκληρωθεί όταν δώσει την έγκριση της η ΕΚΤ

14:45 23/10/2024 - Πηγή: NewsIt

Η κίνηση εξαγοράς της UniCredit για την Commerzbank θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα μόλις η ιταλική τράπεζα λάβει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για την αύξηση του υφιστάμενου μεριδίου της, δήλωσε αναλυτής της Mediobanca.

Το νεύμα της ΕΚΤ «θα πρέπει να αποτελέσει καταλύτη για τη συμφωνία» εξαγοράς μεριδίου

της Commerzbank από την UniCredit, δήλωσε ο Αντρέα Φίλτρι σε σημερινό του σημείωμά (23.10.2024), σύμφωνα με το Bloomberg. Ένας συνδυασμός είναι «λογικός τόσο οικονομικά όσο και στρατηγικά», πρόσθεσε.

Η UniCredit έχει δημιουργήσει μια συμμετοχή 21% στην Commerzbank, κυρίως μέσω της ανάληψης παραγώγων, και δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς. Έκτοτε έχει καταθέσει αίτηση στην ΕΚΤ για να αυξήσει το φυσικό της μερίδιο στο 29,9%.

Η Commerzbank έχει δηλώσει ότι αντιτίθεται στη συμφωνία και η γερμανική κυβέρνηση έχει επίσης ταχθεί εναντίον της.

Το φυσικό μερίδιο της UniCredit στην Commerzbank είναι σήμερα λίγο κάτω από το 10% και χρειάζεται έγκριση της ΕΚΤ για να το αυξήσει πέρα από αυτό το όριο. Η αίτηση αυτή έχει κατατεθεί στην τοπική ρυθμιστική αρχή Bafin, η οποία βεβαιώνεται ότι τα έγγραφα είναι ορθά πριν τα προωθήσει στην ΕΚΤ.

Στη συνέχεια, η ΕΚΤ έχει στη διάθεσή της 60 εργάσιμες ημέρες για να εκδώσει την απόφασή της, αν και ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις.

Μια πιθανή προσφορά εξαγοράς από την UniCredit για την Commerzbank πιθανότατα θα λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, όπως ανέφεραν κατ’ ιδίαν διάφοροι ανώτεροι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας και της εποπτείας, ανέφερε το Bloomberg την περασμένη εβδομάδα.

To άρθρο UniCredit: Το deal με την Commerzbank θα ολοκληρωθεί όταν δώσει την έγκριση της η ΕΚΤ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
UniCredit, Commerzbank, ΕΚΤ,UniCredit, Commerzbank, ekt