Άρθρο-κόλαφος του Time: Γιατί η σχέση αγάπης του Ερντογάν με την Οθωμανική Αυτοκρατορία πρέπει να ανησυχεί τον κόσμο

15:35 4/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Ένα άρθρο-καταπέλτη για τις βλέψεις του Ερντογάν και για τον κίνδυνο που εγκυμονούν για ολόκληρο τον κόσμο, φιλοξενεί το Time. Ο συγγραφέας του, ο καθηγητής Ιστορίας και πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου Yale, Alan Mikhail, αποκαλύπτει και ποιος αποτελεί ίνδαλμα του Τούρκου Προέδρου.

«Στα τέλη Αυγούστου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γιόρτασε το Ισλαμικό Νέο Έτος με μία έκπληξη. Ξεκίνησε από τη μετατροπή

του μνημείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, μετέτρεψε μια άλλη πρώην βυζαντινή εκκλησία, την εκκλησία της Χώρας του 4ου αιώνα, μια από τις παλαιότερες βυζαντινές δομές της Κωνσταντινούπολης.

Την επόμενη μέρα ανακοίνωσε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό ακολούθησε μια άλλη πρόσφατη ανακάλυψη πεδίων φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. Και οι δύο αυτές περιοχές αποτελούν αμφιλεγόμενες ζώνες διεθνούς ανταγωνισμού μεταξύ των δυνάμεων γύρω από αυτές τις θάλασσες. Αργότερα εκείνη την εβδομάδα καλωσόρισε μια αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Άγκυρα, όπου εξέφρασε την υποστήριξή της στους Παλαιστινίους μετά την πρόσφατη ανακοίνωση μιας συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΑΕ…».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο OnAlert.gr

To άρθρο Άρθρο-κόλαφος του Time: Γιατί η σχέση αγάπης του Ερντογάν με την Οθωμανική Αυτοκρατορία πρέπει να ανησυχεί τον κόσμο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα