Μπλόκο στον «Πελαγίτη» και στη Μυτιλήνη – Για Θεσσαλονίκη «ταξιδεύουν» τα μηχανήματα κατασκευής δομής μεταναστών

19:54 6/1/2022 - Πηγή: NewsIt

Ούτε στη Χίο αλλά ούτε και στη Μυτιλήνη μπόρεσε να αποβιβάσει το πλοίο «Πελαγίτης» μηχανήματα για την κατασκευή Δομής μεταναστών. Κάτοικοι των δύο νησιών εμπόδισαν την εκφόρτωση του εξοπλισμού.

Νωρίτερα την Πέμπτη (06.01.2022), το πλοίο «Πελαγίτης» με το οποίο μεταφέρονταν μηχανήματα στη Χίο για την κατασκευή Δομής μεταναστών, τα οποία δεν εκφορτώθηκαν λόγω κινητοποιήσεων κατοίκων του νησιού, αναχώρησε από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Τα

μηχανήματα δεν έγινε δυνατόν να εκφορτωθούν τόσο στο λιμάνι της πόλης της Χίου όσο και στα Μεστά, λόγω των κινητοποιήσεων των κατοίκων του νησιού.

Στη συνέχεια στις 3 το μεσημέρι πολίτες και αυτοδιοικητικοί συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν εκφόρτωση των μηχανημάτων στη Λέσβο.

Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις αποφασίστηκε το πλοίο να δέσει, να αποβιβαστούν τα φορτηγά με τα εμπορεύματα και τα μηχανήματα να παραμείνουν στο πλοίο.

Πενταμελής αντιπροσωπία των διαμαρτυρομένων ήλεγχε μέχρι τελευταία στιγμή την τήρηση της συμφωνίας ενώ στο λιμάνι μέχρι την αναχώρηση του πλοίου παρέμεναν οι συγκεντρωμένοι.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Μπλόκο στον «Πελαγίτη» και στη Μυτιλήνη – Για Θεσσαλονίκη «ταξιδεύουν» τα μηχανήματα κατασκευής δομής μεταναστών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα