Διεθνείς αγορές: Οι αναπτυσσόμενες οικονομίες προσελκύουν όλο και περισσότερο επενδυτές που αναζητούν αποδόσεις ομολόγων υψηλής απόδοσης –αλλά και κινδύνου

10:41 15/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Οι παγκόσμιοι επενδυτές αυξάνουν τα «στοιχήματα» (bets) σε ορισμένα από τα πιο ριψοκίνδυνα ομόλογα του κόσμου, πεπεισμένοι ότι το χρέος θα επεκτείνει το θεαματικό ράλι του, καθώς η απειλή της χρεοκοπίας υποχωρεί στις αναδυόμενες αγορές, σημειώνει το Bloomberg.

Τα κρατικά ομόλογα υψηλής απόδοσης – από την Αργεντινή έως την Τουρκία και τη Ζάμπια (σ.σ. ανήκουν στην κατηγορία των αναπτυσσομένων χωρών) – προσελκύουν και πάλι τους διαχειριστές κεφαλαίων,

καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής υπόσχονται μεταρρυθμίσεις, οι συμφωνίες αναδιάρθρωσης υλοποιούνται και οι κίνδυνοι αθέτησης πληρωμών μειώνονται.

Η στρατηγική έδωσε στους επενδυτές σε ομόλογα αναδυόμενων αγορών 18,5% πέρυσι, σχεδόν τριπλάσια απόδοση από τα κρατικά ομόλογα επενδυτικής διαβάθμισης, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

“Έχουμε υπερεκτιμήσεις σε όλο το χώρο των υψηλών αποδόσεων σε μια επιλεγμένη ομάδα χωρών – και πιστεύουμε σε αυτές τις ιστορίες δημοσιονομικής εξυγίανσης”, δήλωσε ο David Robbins, επενδυτής που επιβλέπει το ταμείο χρέους αναδυόμενων αγορών ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων της TCW. Επιπλέον, “πιθανότατα δεν θα δείτε καμία αθέτηση πληρωμών στον κυρίαρχο χώρο”.

To άρθρο Διεθνείς αγορές: Οι αναπτυσσόμενες οικονομίες  προσελκύουν όλο και περισσότερο  επενδυτές που αναζητούν αποδόσεις ομολόγων υψηλής απόδοσης –αλλά και κινδύνου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διεθνείς, –αλλά,diethneis, –alla