Έκτακτη σύσκεψη για τις φωτιές στην Αττική! Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες σε Βαρνάβα και Νέο Μάζι Μεγάρων

16:03 11/8/2024 - Πηγή: NewsIt

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Κυριακής (11/8/24) σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Βαρνάβα. Οι φλόγες από την πρώτη στιγμή καίνε δίπλα σε οικισμό και για το λόγο αυτό η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη.

Λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα, η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια στο Βαρνάβα… Στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς, συμμετέχουν 210 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 10 πεζοπόρα, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα ενώ έχει σταλεί μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, να απομακρυνιούν προς Γραμματικό και Καπανδρίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open,

τουλάχιστον 10 απεγκλωβισμούς πολιτών χρειάστηκε να κάνει η ΟΠΚΕ από την περιοχή του Βαρνάβα!

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Βαρνάβα #Αττικής, απομακρυνθείτε προς #Γραμματικό και #Καπανδρίτι.

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) August 11, 2024

Σύμφωνα με την Αντιπεριφεριάρχη Ανατολικής Αττικής Βασιλική Καβαλλάρη, έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου, στις 6 στο Καπανδρίτι για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, για να αντιμετωπιστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση.

Δείτε τις εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα:

Πυρκαγιά στον Βαρνάβα Αττικής, Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open και τις εικόνες που μετέδωσε, λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα παραδόθηκε στις φλόγες το πρώτο σπίτι:

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στο Βαρνάνα, γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων:

1)Επαρχιακή οδός Καπανδριτίου – Βαρνάβα

2)Επαρχιακή οδός Γραμματικού – Βαρνάβα

3)Επαρχιακή οδός Παραλία Βαρνάβα – Βαρνάβας.

Στις παραπάνω εκτροπές, κανένα όχημα δεν κινείται προς τον οικισμό του Βαρνάβα…

Σύμφωνα με αναφορά εκπρόσωπου της τοπικής αυτοδιοίκησης «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, η φωτιά καίει ανάμεσα σε σπίτια, δεν γνωρίζουμε ακόμη και αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε έναν άνθρωπο»!

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα – Πληροφορίες ότι κάηκαν σπίτια στο Νέο Μάζι

Την ίδια ώρα, στα Μέγαρα, σε ύφεση είναι από τις 17.00 το απόγευμα, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Νέο Μάζι. Λίγο μετά τις 3 εστάλη μήνυμα του 112, το οποίο ανέφερε ότι όσοι βρίσκονται στην περιοχή Νέο Μάζι να εκκενώσουν προς Αιγειρούσες.

#Πυρκαγια σε δασική έκταση στην περιοχή Αιγειρούσες Μεγάρων Αττικής. Επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, 2 Α/Φ, 2 Ε/Π και εθελοντές. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 11, 2024

Στη φωτιά στα Μέγαρα επιχειρούν 68 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Όπως είπε στο Open ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης, στις 17.00 το απόγευμα: «Η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο. Η Πυροσβεστική προσπαθεί να αποφύγει τυχόν αναζωπυρώσεις. Πληροφορίες από τον αντιπεριφερειάρχη λένε ότι έχουν καεί 4 σπίτια Νέο Μάζι».

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πάντως, ο δυνατός αέρας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το βράδυ στην Αττική, γεγονός που δυσκολεύει πολύ το έργο της κατάσβεσης…

Ρεπορτάζ: Έφη Φανάρα

 

To άρθρο Έκτακτη σύσκεψη για τις φωτιές στην Αττική! Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες σε Βαρνάβα και Νέο Μάζι Μεγάρων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δύο, Αττική Εκκενώνεται, Βαρνάβας, Νέο Μάζι, Μέγαρα,dyo, attiki ekkenonetai, varnavas, neo mazi, megara