Φωτιά στην Εύβοια: Η πιο δύσκολη νύχτα – Στο «πόδι» όλο το βράδυ κάτοικοι και πυροσβέστες

00:30 19/6/2022 - Πηγή: NewsIt

Με την έναρξη του καλοκαιριού, «ξύπνησαν» οι χειρότερες μνήμες για τους κατοίκους στην Εύβοια, η οποία βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με τον πύρινο εφιάλτη.

Ο δυνατός αέρας «φούντωσε» γρήγορα τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και βρέθηκε σχεδόν αμέσως στην είσοδο του χωριού Κρεμαστός καίγοντας πεύκα, με τις Αρχές να δίνουν εντολή προληπτικής εκκένωσης.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, λίγο πριν τα μεσάνυχτα η φωτιά οριοθετήθηκε στην κεντρική Εύβοια και «δουλεύεται» με εγκαταστάσεις δυνάμεων περιφερειακά.

Ο αέρας «έπεσε» λίγο, όχι όμως εντελώς…

Αυτό σημαίνει ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν όλη τη νύχτα δίνοντας μάχη με τη φωτιά και με το πρώτο φως της μέρας θα ενισχυθούν και από αέρος, αφού θα αρχίσουν να πετάνε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Το βράδυ του Σαββάτου συνεδρίασε το συντονιστικό στην Κύμη για να ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα ενισχυθούν οι δυνάμεις και κάτω από ποια διάταξη θα «χτυπήσουν» τη φωτιά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ενεργοποιήθηκαν και νέες δυνάμεις για να φτάσουν στην περιοχή από τους 5 νομούς της Περιφέρειας ενώ παράλληλα υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες της ευρύτερης περιοχής, υδροφόρες από τους δήμους και την Περιφέρεια, όπως επίσης και μηχανήματα έργων, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες σε κρίσιμα σημεία αλλά και να ανοίξουν διαβάσεις για να προσεγγίσουν περισσότερο τα πυροσβεστικά οχήματα στο μέτωπό της φωτιάς.

Όπως έχει γίνει γνωστό το χωριό Κρεμαστός του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου έχει ήδη εκκενωθεί και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί στο χωριό Τραχήλι, ενώ με εντολή της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή όλο το προσωπικό των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά Ελλάδα και αρκετές δυνάμεις ακόμη και από τη Λαμία μεταφέρονται στη συγκεκριμένη πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, συνολικά επιχειρούσαν 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 32 οχήματα.

Σύμφωνα μάλιστα με το evima, νωρίτερα το Σάββατο, τραυματίστηκε ένας από τους πυροσβέστες που συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς. Συγκεκριμένα «γύρισε» το πόδι του σε δύσβατο σημείο, με αποτέλεσμα να πάθει διάστρεμμα.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

 

 

To άρθρο Φωτιά στην Εύβοια: Η πιο δύσκολη νύχτα – Στο «πόδι» όλο το βράδυ κάτοικοι και πυροσβέστες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα