Φωτιά στον Έβρο: Εφιαλτική νύχτα στη Δαδιά – Πλησιάζει το χωριό η πυρκαγιά

23:45 23/7/2022 - Πηγή: NewsIt

Δύσκολη αναμένεται και η σημερινή νύχτα στη Δαδιά του Έβρου, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης συνεχίζει να καίει με αμείωτο ρυθμό. Η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα, ενώ πλέον κατευθύνεται προς το χωριό της Δαδιάς. Πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μάχη να περιοριστεί η μεγάλη πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, η φωτιά στον Έβρο έχει κάψει το παρατηρητήριο και τις ταΐστρες των άγριων και σπάνιων αρπακτικών πουλιών, καταστρέφοντας την «καρδιά» του παγκόσμιας σημασίας μοναδικού οικοσυστήματος

της Δαδιάς.

Σημειώνεται πως πυροσβεστική και κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που η φωτιά ξεφύγει από κάθε έλεγχο και χρειαστεί να εκκενωθεί το χωριό. Σε περίπτωση που αυτό αποφασιστεί θα σταλεί μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή, ενώ λεωφορεία θα περιμένουν στο χωριό για να απομακρύνουν τους κατοίκους.

Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, ενώ η φωτιά έχει επεκταθεί σε πέντε μέτωπα. Το δάσος της Δαδιάς δάσος της Δαδιάς αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής που την ίδια στιγμή φιλοξενεί την τελευταία αποικία μαυρόγυπα στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στη Δαδιά κυβερνητικό κλιμάκιο την Κυριακή

Στην περιοχή της Δαδιάς θα μεταβεί κυβερνητικό κλιμάκιο την Κυριακή 24 Ιουλίου, υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή και για τον καλύτερο συντονισμό με τους τοπικούς φορείς.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και επιτελικά στελέχη των δύο Υπουργείων και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο πρωθυπουργός στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετέβη το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για να ενημερωθεί για τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα και δη για την φωτιά στη Δαδιά.

To άρθρο Φωτιά στον Έβρο: Εφιαλτική νύχτα στη Δαδιά – Πλησιάζει το χωριό η πυρκαγιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα