Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 8 drones της Ρωσίας

10:37 22/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (22.1.2024) ότι κατέρριψε 8 drones ιρανικής κατασκευής που εξαπολύθηκαν εναντίον της κατά τη διάρκεια της νύκτας από τη Ρωσία.

«Ο εχθρός επιτέθηκε με οκτώ drones Σαχίντ-136/131», ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι εκτοξεύθηκαν από την περιφέρεια Πριμόρσκο-Αχτάρσκ της Ρωσίας, που βρίσκεται στην ανατολική όχθη της Αζοφικής θάλασσας.

Τα drones καταρρίφθηκαν από συστήματα άμυνας σε περιφέρειες

της νότιας και της κεντρικής Ουκρανίας, προστίθεται στην ανακοίνωση. Καμιά ζημιά που προκλήθηκε από την πτώση συντριμμιών δεν έχει γνωστοποιηθεί στο στάδιο αυτό.

Αυτή η νέα επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών που αποδίδεται στη Μόσχα πραγματοποιήθηκε έπειτα από βομβαρδισμούς δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαίου στις ρωσικές μεθοριακές περιφέρειες. Πηγές στις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας ανέλαβαν την ευθύνη για μερικές από τις επιθέσεις αυτές μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε εξάλλου χθες, Κυριακή, πως πυρκαγιά ξέσπασε σε τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στη Ρωσία, έναν εν δυνάμει στόχο των ουκρανικών δυνάμεων. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από «εξωτερικό παράγοντα», διευκρίνισε η επιχείρηση Novatec, η οποία διαχειρίζεται την εγκατάσταση, χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ και AFP

To άρθρο Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 8 drones της Ρωσίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανία, Ρωσίας,oukrania, rosias