Ιαπωνία: O πρωθυπουργός αναστέλλει τα επιδοτούμενα ταξίδια κοντά στην Πρωτοχρονιά λόγω κορονοϊού

17:32 14/12/2020 - Πηγή: NewsIt

Στην Ιαπωνία η πανδημία του κορονοϊού παρουσιάζει αύξηση και περιορίζουν τα πάντα προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε ότι το πρόγραμμα επιδοτούμενων ταξιδιών “Go To Travel”, που έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις, θα ανασταλεί σε όλη τη χώρα την περίοδο κοντά στην Πρωτοχρονιά για να ανακοπεί η αύξηση των κρουσμάτων της COVID-19, την ώρα

που ποσοστά δημοτικότητάς του κατακρημνίζονται λόγω των χειρισμών του στην πανδημία.

Η αναστολή σηματοδοτεί σημαντική μεταστροφή στη στρατηγική του Σούγκα, που επέμενε στην αξία της εκστρατείας αυτής και στην ανάγκη να συνεχίσει να εφαρμόζεται σε μια προσπάθεια τόνωσης της οικονομίας, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία σε κάποιους επικριτές του προγράμματος αυτού που πιστεύουν ότι μπορεί να συμβάλει στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Μιλώντας σε σύσκεψη για τον κορονοϊό σήμερα με θέμα τον σχεδιασμό για την ταξιδιωτική καμπάνια, ο Σούγκα ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει προσωρινά το πρόγραμμα από τις 28 Δεκεμβρίου έως τις 11 Ιανουαρίου. Δήλωσε επίσης ότι η πρωτεύουσα Τόκιο και οι πόλεις Οσάκα, Σαπόρο και Ναγκόγια, όπου αυξάνονται τα κρούσματα, θα αφαιρεθούν από τον κατάλογο με τους πιθανούς προορισμούς της ταξιδιωτικής καμπάνιας έως τις 27 Δεκεμβρίου. Κάλεσε επίσης όσους προέρχονται από τις πόλεις αυτές να μην χρησιμοποιούν το πρόγραμμα επιδοτήσεων για ταξίδια.

«Θα λάβουμε όλα τα δυνατά μέτρα για να αποτρέψουμε την περαιτέρω εξάπλωση των κρουσμάτων στο τέλος της χρονιάς και την Πρωτοχρονιά, για να χαλαρώσουμε το βάρος στις μονάδες υγείας και να διασφαλίσουμε ότι όλοι μπορούν να περάσουν μια ήρεμη νέα χρονιά», δήλωσε στη σύσκεψη.

Για πρώτη φορά πάνω από 3000 κρούσματα

Η Ιαπωνία δεν έχει καταγράψει το είδος των μαζικών εξάρσεων που έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ και σε τμήματα της Ευρώπης, αλλά τα κρούσματα επιδεινώνονται με την έλευση του χειμώνα, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως το νησί Χοκάιντο στο βόρειο τμήμα της χώρας και η πόλη Οσάκα.

Η χώρα κατέγραψε πάνω από 3.000 νέα κρούσματα για πρώτη φορά μέσα σε μία ημέρα το Σάββατο ενώ στο Τόκιο, τη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας, επιβεβαιώθηκαν 621 νέα περιστατικά Covid-19.

Οι αρχές στο Τόκιο έχουν ζητήσει από τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν έως τις 10.00 το βράδυ κατά τη διάρκεια μιας περιόδου τριών εβδομάδων που τελειώνει αυτή την εβδομάδα. Η κυβερνήτις του Τόκιο Γιουρίκο Κόικε αναμένεται να παρατείνει αυτή την περίοδο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Το σαββατοκύριακο, δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η στήριξη στο πρόσωπο του Σούγκα έχει μειωθεί λόγω των χειρισμών του κατά την πανδημία. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας το Σάββατο, το ποσοστό επιδοκιμασίας της πολιτικής του διαμορφώθηκε στο 40%, μια μείωση κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ το ποσοστό αποδοκιμασίας ξεπέρασε το αντίστοιχο ποσοστό επιδοκιμασίας για πρώτη φορά.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

To άρθρο Ιαπωνία: O πρωθυπουργός αναστέλλει τα επιδοτούμενα ταξίδια κοντά στην Πρωτοχρονιά λόγω κορονοϊού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα