Ηχητικά ντοκουμέντα του CNN επιβεβαιώνουν την αποστολή των Βορειοκορεατών στη Ρωσία – Το «Τάγμα Κ» και οι «Κινέζοι»

00:14 26/10/2024 - Πηγή: NewsIt

Ηχητικά ντοκουμέντα που φέρεται πως διέρρευσαν από την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας της Ουκρανίας, αποκάλυψαν την παρουσία των στρατιωτών από την Βόρεια Κορέα εντός της Ρωσίας.

Στα ηχητικά ντοκουμέντα, σύμφωνα με το CNN, ακούγονται στρατιώτες της Ρωσίας να ανησυχούν για τον τρόπο που θα διοικούνται οι στρατιώτες της Βόρεια Κορέας, καθώς θα τους παρέχονται στρατιωτικά και πυρομαχικά εξαρτήματα.

Οι Ρώσοι στρατιώτες ακούγονται να

μιλούν περιφρονητικά για τους εισερχόμενους στρατιώτες που έχουν την κωδική ονομασία «Τάγμα Κ», ενώ κάποια άλλη στιγμή αναφέρονται σε αυτούς ως «οι Κινέζοι».

Στο ίδιο ηχητικό ντοκουμέντο, ένας άλλος Ρώσος μιλάει για έναν άλλο που πρόκειται να συναντήσει τους Βορειοκορεάτες. «Και αυτός στέκεται εκεί με τα μάτια έξω. Ήρθε και λέει τι στο καλό να κάνει με αυτούς τους Κινέζους», ακούγεται να λέει.

Η υποκλοπή των ηχητικών φαίνεται πως έγινε από κρυπτογραφημένα κανάλια μετάδοσης της Ρωσίας το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας της Ουκρανίας.

Πέρα από τις αποκαλυπτικές συνομιλίες, στα ντοκουμέντα ακούγονται σχέδια για την διάθεση ενός διερμηνέα και 3 ανώτερων αξιωματικών για κάθε 30 Βορειοκορεάτες άνδρες, κινήσεις που οι στρατιώτες της Ρωσίας ακούγονται να επικρίνουν.

Πάνω από 3.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες στη Ρωσία

Παρά τις διαψεύσεις και τον σάλο που έχει δημιουργηθεί για την παρουσία των Βορειοκορεάτων στρατιωτών στη Ρωσία, ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν περισσότεροι από 3.000 εισαγόμενοι στρατιώτες στα ρωσικά σύνορα.

Οι ΗΠΑ την Πέμπτη επιβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον 3.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες στάλθηκαν για εκπαίδευση στη Ρωσία και εικάζεται πως θα μεταφερθούν για να πολεμήσουν κατά της Ουκρανίας.

«Η αποστολή των Βορειοκορεατών στο ουκρανικό μέτωπο θα ήταν μια απόδειξη της αυξανόμενης απόγνωσης της Ρωσίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ μαζί με τους ομόλογούς του της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, περιέγραψαν στην αποστολή των στρατιωτών ως «σοβαρή ανησυχία».

Οι τρεις σύμβουλοι που συναντήθηκαν νωρίτερα σήμερα, κάλεσαν τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα να σταματήσουν τις μεταφορές βαλλιστικών πυραύλων και όπλων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

To άρθρο Ηχητικά ντοκουμέντα του CNN επιβεβαιώνουν την αποστολή των Βορειοκορεατών στη Ρωσία – Το «Τάγμα Κ» και οι «Κινέζοι» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα