Καπράλος: «Πέρασαν απαρατήρητες οι προσπάθειες των Ελλήνων στους ευρωπαϊκούς αγώνες»

15:29 28/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Από την Κρακοβία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρος Καπράλος, μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, όπου μετέχουν κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού.

Αρκετοί/ες εξ αυτών, κατέκτησαν μετάλλια, αλλά και εξασφάλισαν πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παρίσι, το 2024. Ως πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, ο Σπύρος Καπράλος,

είναι παράλληλα και ο επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Αγώνων που φέτος, στην Κρακοβία, διεξάγονται για 3η φορά στην Ιστορία.

Ο Σπύρος Καπράλος εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ποιο κενό ήρθαν να καλύψουν οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες, πόσο υψηλό είναι το επίπεδο, ποια τα οφέλη για τους αθλητές που μετέχουν, ποια αθλήματα έχουν προστεθεί και ποια θα προστεθούν σε αυτούς του 2027. Εκφράζει όμως και ένα παράπονο…

«Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες είναι μία πολύ μεγάλη αθλητική διοργάνωση που δυστυχώς περνά απαρατήρητη στη χώρα μας. Και θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν τα λέω αυτά για την προβολή της διοργάνωσης, αλλά κυρίως με νοιάζει για την προβολή των Ελλήνων αθλητών!

Γιατί αν προβάλουμε τους Έλληνες αθλητές και τους δουν οι συναθλητές τους και τα νεότερα παιδιά, αυτό θα αποτελέσει κίνητρο για να ξεκινήσουν τα αθλήματα αυτά, τα οποία είναι σίγουρα λιγότερο δημοφιλή στην Ελλάδα. Και βεβαίως και οι αθλητές αυτοί θα επιβραβευθούν ηθικά, αλλά και γιατί μέσω της προβολής τους, ίσως να βρουν κάποιο χορηγό στον δύσκολο και μοναχικό δρόμο που έχουν για να πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, δίνει απαντήσεις, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο φλέγον θέμα της συμμετοχής ή μη των Ρώσων και τον Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2024, στην «Πόλη του Φωτός», ενώ ρίχνει φως και στους λόγους, το σκεπτικό της ΔΟΕ, όσον αφορά στα νέα αθλήματα (e-sports, breaking ανάμεσα σε πολλά άλλα) που εμφανίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα οποία -η αλήθεια είναι- προκαλούν διαφορετικές αντιδράσεις στο φίλαθλο κοινό παγκοσίως.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του προέδρου της ΕΟΕ και προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρου Καπράλου στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

-Κύριε Καπράλο, βρίσκεστε στην Κρακοβία και παρακολουθείτε δια ζώσης τις προσπάθειες των Ελλήνων και των Ελληνίδων στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Πως κρίνετε τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών;

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: «Oι Ευρωπαϊκοί Αγώνες είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη και διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτή είναι η 3η έκδοση των Ευρωπαϊκών Αγώνων και έχουμε μία πολυμελή αθλητική αποστολή. Κι αυτό γιατί αυτή τη φορά είχαμε και τον στίβο στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά και πολλά άλλα αθλήματα. Διεξάγονται δεκαοχτώ Ολυμπιακά αθλήματα και στα δέκα εξ αυτών δίνονται απευθείας Ολυμπιακά εισιτήρια για το Παρίσι.

Άρα, εδώ, στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, μετέχουν οι καλύτεροι αθλητές της Ευρώπης, σε πάρα πολλά αθλήματα. Ακόμη και στα αθλήματα που δεν δίνονται απευθείας προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δίνονται πάρα πολλοί βαθμοί, ενώ για κάποια αθλήματα οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες είναι αντί των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Είναι δηλαδή πολύ υψηλό το επίπεδο των Ευρωπαϊκών Αγώνων.

Άρα παρά την πολυμελή ομάδα με την οποία συμμετέχει η Ελλάδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, δεν σημαίνει ότι είναι εύκολα τα πράγματα για τους Έλληνες αθλητές. Πάντως, όλοι και όλες προσπαθούν για το καλύτερο και μέχρι στιγμής, τα πηγαίνουν αρκετά καλά. Σε άλλα αθλήματα έχουμε θετικές εκπλήξεις και έχουμε επιτυχίες, ενώ σε άλλα έχουμε λιγότερες εθνικές επιτυχίες».

-Πριν από δύο χρόνια είχατε εκλεγεί πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, που εκπροσωπεί 50 Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές και είστε υπεύθυνος για τη διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Αγώνων. Πως βαθμολογείτε την Πολωνία ως διοργανώτρια χώρα των 3ων Ευρωπαϊκών Αγώνων;

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: «Επιλέγουμε εμείς ποια χώρα θα είναι η διοργανώτρια και αυτή τη φορά επιλέξαμε την Πολωνία, η οποία διαθέτει εξαιρετικά στάδια, με απόφαση να μην ξοδέψουν χρήματα για να φτιάξουν καινούριες εγκαταστάσεις, αλλά μόνο για να κάνουν βελτιωτικά έργα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Γι’ αυτό είναι για εμάς αρκετά δύσκολο γιατί πρέπει να ταξιδεύουμε αρκετά χιλιόμετρα, αν θέλουμε να δούμε όλους τους αθλητές μας, αλλά την ίδια ώρα μας επιβραβεύει το υψηλό θέαμα των αγώνων και η ποιότητα των αθλητών».

-Ποια είναι η ιστορία των Ευρωπαϊκών Αγώνων και ποια η σημασία τους κύριε Καπράλο. Και το ρωτάω αυτό για να γνωρίζουν περισσότερα και οι Έλληνες φίλαθλοι για αυτή τη διοργάνωση;

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: «Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες ξεκίνησαν το 2015, έγιναν στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Οι 2οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες έγιναν το 2019, στο Μινσκ της Λευκορωσίας και τώρα, στην Κρακοβία είναι η 3η έκδοση. Από την πρώτη φορά έως τώρα, έχει ανέβει το επίπεδο των αθλητών. Στην 1η έκδοση, ήταν σε επίπεδο νέων αθλητών, ενώ εδώ, φέτος, είναι σε επίπεδο ανδρών/γυναικών και με πάρα πολλές προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως γνωρίζετε και όπως προανέφερα».

-Ποιο κενό, θα λέγατε, πως ήρθαν, λοιπόν να καλύψουν οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες;

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: «Πρώτον, είχαμε δει ότι στην Ευρώπη έλειπαν αγώνες, στους οποίους να διεξάγονται όλα τα αθλήματα μαζί. Αυτό που δηλαδή συμβαίνει στην Ασία κάθε χρόνο με τους Πανασιατικούς Αγώνες, αυτό που συμβαίνει στην Αμερική με τους Παναμερικανούς, καθώς και τις άλλες ηπείρους. Δεύτερον, ξέρουμε πως αυτοί οι αγώνες δίνουν τη δυνατότητα στους αθλητές να προετοιμαστούν σε ένα περιβάλλον παρόμοιο με αυτό που θ’ αντιμετωπίσουν όταν θα πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες έναν χρόνο αργότερα, όταν δηλαδή θα μένουν όλοι μαζί σε ένα Ολυμπιακό χωριό.

Επομένως είναι μία ευκαιρία για καλύτερη προετοιμασία για τους αθλητές ως προς το τι θ’ αντιμετωπίσουν έναν χρόνο αργότερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τρίτον, οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες, τώρα που έχουν καθιερωθεί, αποτελούν αντικείμενο ενδιαφέροντος από πάρα πολύ κόσμο. Μην κοιτάζετε που στην Ελλάδα, η τηλεόρασή μας δεν παρουσιάζει τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης καθημερινά έχει πάρα πολλές ώρες μετάδοσης… προχθές που ήμουν στο Παρίσι, εντυπωσιάστηκα από το γεγονός πως οι γαλλικές εφημερίδες αφιέρωναν δισέλιδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Και η γαλλική τηλεόραση, όλες οι χώρες της Ευρώπης παρουσιάζουν πάρα πολλά αθλήματα. Σ’ εμάς δυστυχώς μόνο τον στίβο έδειξε η τηλεόραση και είναι απορίας άξιο γιατί δεν ενδιαφέρονται να δείξουν και τις προσπάθειες όλων των υπολοίπων Ελλήνων αθλητών.

Παρόλο κάναμε έκκληση στη δημόσια τηλεόραση της Ελλάδας να δείξει τις προσπάθειες, γιατί είναι και μία ηθική επιβράβευση σ’ αυτούς τους αθλητές που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να τιμήσουν τη χώρα μας. Παραδείγματος χάρη την προσπάθεια της Άννας Κορακάκη, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, την έδειχναν πάρα πολλά τηλεοπτικά κανάλια σε όλη την Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα η επιτυχία της πέρασε απαρατήρητη.

Η ξιφομάχος μας Δώρα Γκουντούρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη. Οι αθλήτριές μας στην ξιφασκία βρίσκονται στη 2η και 4η θέση στον κόσμο, αλλά οι προσπάθειές τους πέρασαν απαρατήρητες. Αθλητισμός, όμως δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, μπάσκετ και στίβος. Είναι και όλα τα υπόλοιπα αθλήματα».

-Που πιστεύετε ότι οφείλεται η περιορισμένη τηλεοπτική κάλυψη των Ευρωπαϊκών Αγώνων στην Ελλάδα; Είναι μεγάλο το ποσό για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων παραδείγματος χάρη;

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: «Θα σας πω. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες είναι πολύ χαμηλά. Υπήρχε τρόπος. Και υπάρχουν ας πούμε και τα high lights, στιγμιότυπα δηλαδή από τις καλύτερες στιγμές των αγώνων που στοιχίζουν πάρα πολύ λίγο. Επομένως δεν είναι απαγορευτικά, αφού θα στοίχιζαν πολύ λιγότερο από ορισμένους αγώνες χαμηλότερης κατηγορίας ποδοσφαίρου ή το Μουντιαλίτο των Νέων, στα οποία δεν αγωνίζεται καν η Ελλάδα. Στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες αγωνίζονται οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές μας, σε πολλά αθλήματα.

Αγωνίστηκε πριν από λίγες ημέρες ο Γκιώνης, ο πρωταθλητής μας στην επιτραπέζια αντισφαίριση που έχει πάρει πέντε φορές μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στον στίβο, βεβαίως είχαμε τη συμμετοχή των Τεντόγλου, Καραλή, Στεφανίδη, Τζένγκο… όλων των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών.

Η Ιταλία πανηγύρισε τη νίκη της στη συνολική βαθμολογία και είχε μεγάλη κάλυψη από τα ιταλικά ΜΜΕ και ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι που είναι το μεγάλο αστέρι της στον στίβο κατάφερε να κάνει την Ιταλία γνωστή με πανηγυρισμούς. Μιλάμε δηλαδή για μία πολύ μεγάλη αθλητική διοργάνωση που δυστυχώς περνά απαρατήρητη στη χώρα μας. Και θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν τα λέω αυτά για την προβολή της διοργάνωσης, αλλά κυρίως με νοιάζει για την προβολή των Ελλήνων αθλητών!

Γιατί αν προβάλουμε τους Έλληνες αθλητές και τους δουν οι συναθλητές τους και τα νεότερα παιδιά, αυτό θα αποτελέσει κίνητρο για να ξεκινήσουν τα αθλήματα αυτά, τα οποία είναι σίγουρα λιγότερο δημοφιλή στην Ελλάδα.

Και βεβαίως και οι αθλητές αυτοί θα επιβραβευθούν ηθικά, αλλά και γιατί μέσω της προβολής τους, ίσως να βρουν κάποιο χορηγό στον δύσκολο και μοναχικό δρόμο που έχουν για να πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και να σας πω και κάτι ακόμη… στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες δοκιμάζονται και πάρα πολλά καινούρια αθλήματα γιατί όπως έχετε δει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προσθέτει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων αθλήματα που αφορούν κυρίως τα νεότερα παιδιά γιατί θέλουν να προσελκύσουν ένα νεότερο κοινό.

Για παράδειγμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου στο Παρίσι, στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί το άθλημα του breaking (σ.σ. break dance). Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες εδώ δίνουν πρόκριση στο breaking για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Διεξάγεται εδώ η αναρρίχηση στον τοίχο που στην Ελλάδα δειλά δειλά ξεκινά τώρα. Αν δεν το προωθήσουμε λίγο, δεν θα το μάθει κανείς. Και βεβαίως υπάρχουν καινούρια αθλήματα που έγιναν στην κεντρική πλατεία της Κρακοβίας που είχαν ουρές γιατί ο κόσμος ήθελε να παρακολουθήσει, όπως το padel.

Kαι βέβαια δίνεται εδώ και η ευκαιρία να δούμε πως προχωρούν και τα e-sports, που είναι κάτι καινούριο. Επομένως ο αθλητισμός αλλάζει και η κοινωνία αλλάζει και πρέπει όχι μόνο οι αθλητές, αλλά και η Πολιτεία, τα ΜΜΕ και η τηλεόραση και όλοι να δούμε και να παρακολουθήσουμε αυτές τις εξελίξεις».

-Περνώντας σε ένα «καυτό» θέμα, δηλαδή τη συμμετοχή ή μη των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών, τι ισχύει ακριβώς στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες;

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: «Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Η πολωνική κυβέρνηση, όταν πήραμε τις αποφάσεις, ήταν αντίθετη στο να τους χορηγήσει βίζα, γιατί θεωρούσε πως θα εγείρονταν θέματα που θα είχαν να κάνουν ακόμη και με την ασφάλεια των ίδιων των αθλητών από αυτές τις δύο χώρες αν ταξίδευαν στην Πολωνία για τους Αγώνες. Στην Πολωνία όχι, αλλά είχαμε την επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού αθλητισμού στο διοικητικό μας συμβούλιο.

Μας παρουσίασε τα προβλήματα που έχουν οι Ουκρανοί, τα οποία εμείς με μεγάλη συμπάθεια τα έχουμε δει γιατί βοηθάμε πάρα πολύ τους Ουκρανούς αθλητές ως Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, να σημειώσω πως και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει βοηθήσει Ουκρανούς αθλητές.

Του είπαμε, όμως πως το να μην αφήνει τους Ουκρανούς αθλητές να μετέχουν σε διοργανώσεις που αγωνίζονται Ρώσοι και Λευκορώσοι, αυτό στην πραγματικότητα αποτελεί τιμωρία για τους ίδιους του τους αθλητές! Μία ξεκάθαρη τιμωρία στους ίδιους τους Ουκρανούς αθλητές που δεν τους επιτρέπεται να τιμήσουν την ίδια τους τη χώρα».

-Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, τι νεότερα υπάρχουν κύριε Καπράλο, αναφορικά με τη συμμετοχή ή μη των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών;

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: «Είναι σε εξέλιξη διεργασίες σχετικά με τη συμμετοχή τους… κανείς δεν είναι ευχαριστημένος… ούτε οι Ρώσοι ούτε οι Ουκρανοί. Οι Ρώσοι δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί οι κανόνες που θέλει να βάλει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν τους ευχαριστούν καθόλου. Δηλαδή να μετέχουν ως ουδέτεροι, χωρίς τα χρώματα της χώρας τους, χωρίς τη σημαία τους, χωρίς ύμνο και χωρίς να μπορούν να λαμβάνουν μέρος στα ομαδικά αθλήματα και παράλληλα να μην έχουν αυτοί οι αθλητές καμία πρότερη σχέση με τον ρωσικό στρατό ή να μην έχουν κάνει δηλώσεις υπέρ της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αυτοί οι κανόνες που δεν ευχαριστούν καθόλου τους Ρώσους. Από την άλλη πλευρά, οι Ουκρανοί δεν θέλουν καθόλου τους Ρώσους και υποστηρίζουν πως θα πρέπει πρώτα να τελειώσει ο πόλεμος για να τους επιτρέψετε να λάβουν μέρος. Η θέση η δική μας είναι πως πρέπει να τιμωρηθεί η ρωσική Πολιτεία για αυτά που κάνει, αλλά από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να τιμωρούνται αθώοι αθλητές επειδή απλώς και μόνο έχουν ρωσικό διαβατήριο. Επομένως θεωρούμε πως τέτοια αθλητές, αν θέλουν να λάβουν μέρος, θα έπρεπε να τους αφήνουμε να λαμβάνουν μέρος στους Αγώνες».

-Κύριε Καπράλο, η δική σας άποψη ποια είναι; Η πολιτική έχει θέση στον αθλητισμό;

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: «Δυστυχώς η πολιτική υπάρχει και μέσα στον αθλητισμό, αλλά εμείς πιστεύουμε στη δύναμη που έχει ο αθλητισμός να ενώνει όλους τους λαούς, μέσα σε μία ειρηνική συνύπαρξη μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή είναι η δύναμη του αθλητισμού. Μία δύναμη που μπορεί να ξεπεράσει και τους πολιτικούς και τις πολιτικές, αλλά και πολλά δεινά που υπάρχουν. Ο αθλητισμός δημιουργεί και “χτίζει” γέφυρες. Δεν σηκώνει τοίχους με διαχωρισμούς».

-Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για την παρουσία της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024;

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: «Καταρχάς πρώτος στόχος είναι να προκριθούν όσοι περισσότεροι αθλητές μας. Οι προκρίσεις έχουν γίνει πολύ δύσκολες. Υστερούμε στα καινούρια αθλήματα, καθώς δεν έχουμε καμία παιδεία σε αυτά τα νέα αθλήματα. Στα παραδοσιακά αθλήματα ήδη αυτή τη στιγμή έχουμε εξασφαλίσει προκρίσεις από πέντε αθλητές, τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα, δηλαδή η Άννα Ντουντουνάκη και ο Απόστολος Χρήστου από την κολύμβηση, η Άννα Κορακάκη και η Χριστίνα Μόσχη από τη σκοποβολή και βεβαίως η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη από το βάδην.

Βεβαίως, εμείς ευχόμαστε και ελπίζουμε πως θα προκριθούν πολλοί ακόμη Έλληνες αθλητές και βεβαίως θα εξαρτηθεί η παρουσία μας στο Παρίσι και από το τι θα κάνουμε στα ομαδικά αθλήματα, δηλαδή διεκδικούμε την πρόκριση στο πόλο των ανδρών και των γυναικών, στο μπάσκετ των ανδρών, ακόμη και στο ανσάμπλ της ρυθμικής γυμναστικής και γιατί όχι και οι ομάδες της καλλιτεχνικής κολύμβησης».

-Κλείνοντας με τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, τι να προσμένει το φίλαθλο κοινό από τους επόμενους;

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: «Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες βελτιώνονται συνέχεια και το 2027 που θα γίνουν ξανά, σίγουρα θα έχουμε ακόμη περισσότερα αθλήματα και σε υψηλότερο επίπεδο. Ήδη, λαμβάνουμε αιτήσεις συμμετοχής από πάρα πολλά αθλήματα που μας παρακαλούν να μπουν στο πρόγραμμα.

Εμείς θα κρατήσουμε αυτούς με τους οποίους έχουμε παραδοσιακά καλές σχέσεις και θα κοιτάξουμε να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα με άλλα αθλήματα, όπως για παράδειγμα η γυμναστική που δεν ήταν τώρα στην Πολωνία, όπως η κολύμβηση, αλλά και το τζούντο σε πλήρη ανάπτυξη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Καπράλος: «Πέρασαν απαρατήρητες οι προσπάθειες των Ελλήνων στους ευρωπαϊκούς αγώνες» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
ολυμπιακοί αγώνες, εοε, απε-μπε, νεότερα, ελλαδα, φως, δοε, νέα, εισιτήρια, σημαίνει, ολυμπιακος, ξιφασκία, οφείλεται, συμμετοχή, μμε, dance, newsit, κινηση στους δρομους, εφημεριδες, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, newsit.gr, στρατος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, ξανα, κοινωνια, αποτελεσματα, χωρες της ευρωπης, διαβατηριο, ξιφασκία, χωρες, δοε, δωρα, ηθικη, θεμα, ιταλια, ιταλικα, μμε, μπασκετ, ονοματα, ουκρανια, προγραμμα, τα νεα, τηλεοραση, φως, χρωματα, ωρα, αγωνες, αθλητισμος, αρθρο, αιτησεις, αμερικη, αννα, ανσαμπλ, απε, απε-μπε, ασια, βαδην, βαθμολογια, βιζα, γεγονος, γινει, γκιωνης, δυναμη, δυνατοτητα, δυστυχως, δηλωσεις, δικη, ευκαιρια, ευκολα, υπαρχει, εισιτήρια, εργα, εξελιξη, εοε, επρεπε, επιτυχια, ευρωπη, ιδια, η δικη, ισχυει, κυβερνηση, κυριε, νεότερα, νικη, μπε, ομαδα, ολυμπιακη, ολυμπιακα αθληματα, οφείλεται, παιδια, παρισι, ποδοσφαιρο, περιβαλλον, ποιοτητα, πολιτεια, πολωνια, προβληματα, σιγουρα, συνεχεια, συμμετοχή, σπυρου, στιβος, τζουντο, τιμωρια, φορα, χριστινα, ωρες, ασφαλεια, δικαιωματα, ειπαμε, χωρα, sports, ομαδες, ρωσοι, σημαια, σημαίνει, σπυρος, θελω να, θεματα, βεβαιως
Τυχαία Θέματα
Καπράλος, Πέρασαν, Ελλήνων,kapralos, perasan, ellinon