Μια νύχτα στο Βρετανικό Μουσείο: Στοιχειωμένες αίθουσες και οι λυγμοί των Γλυπτών του Παρθενώνα

22:32 13/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο Noah Angell ένα βράδυ του 2016 σε μια παμπ στο Λονδίνο άκουσε ιστορίες για υπερφυσικά φαινόμενα μέσα στο Βρετανικό Μουσείο. Αυτές οι ιστορίες του κέντρισαν το ενδιαφέρον και από τότε κάνει έρευνες για να μάθει αν όλα όσα άκουσε ισχύουν. Τέτοια φαινόμενα έχουν ακουστεί και για τα Γλυπτά του Παρθενώνα αλλά πηγαίνουν αιώνες πίσω.

Ο καλλιτέχνης από την Βόρεια Καρολίνα έχει κάνει συνεντεύξεις σε πάνω από 50 ανθρώπους εργαζόμενους στο Βρετανικό Μουσείο και οι ιστορίες που έχουν μοιραστεί μαζί του είναι απίστευτες.

Φύλακες του Βρετανικού Μουσείου έχουν αναφέρει περίεργους θορύβους τη νύχτα, πόρτες να ανοίγουν ξαφνικά, συναγερμούς να ενεργοποιούνται χωρίς να είναι κανείς στον χώρο και κύματα κρύου αέρα σαν να πέρασε κάποιο φάντασμα από δίπλα τους.

Έχουν να διηγηθούν πολλά από τις περιπολίες τους στους διαδρόμους του Μουσείου του 18ου αιώνα με βήματα να ακούγονται στις αίθουσες, ακόμα και κλάματα από χώρους με εκθέματα την ώρα που το μουσείο είναι κλειστό.

Στο Βρετανικό Μουσείο των πάνω από 8 εκατομμυρίων εκθεμάτων οι φύλακες μιλούν για λευκές σφαίρες που αιωρούνται καταμεσής της νύχτας στις σκάλες της μεγάλης αίθουσας που είναι ορατές μόνο μέσα από τις κάμερες ασφαλείας.

Ακόμα και επισκέπτες του Μουσείου έχουν μιλήσει για φαντάσματα που έχουν εντοπίσει βλέποντας τις φωτογραφίες που τράβηξαν.

Και αν όλα αυτά δεν είναι αποκυήματα φαντασίας, τώρα που το Μουσείο είναι κλειστό επί εβδομάδες λόγω κορονοϊού τα φαντάσματα θα κάνουν πάρτι.

Σε μια από τις ιστορίες από τους φύλακες του Μουσείου, ένας από αυτούς έκλεισε την πόρτα της αίθουσας με τα εκθέματα του Sutton Hoo και λίγα λεπτά αργότερα συνάδελφός του τον ειδοποίησε ότι η πόρτα ήταν ορθάνοιχτη. Η αίθουσα αυτή έχει εκθέματα από κοιμητήριο στο Σάφολκ που ανακαλύφθηκαν το 1939.

Επίσης, σύμφωνα με το περιοδικό “1843”, κρύα ρεύματα αέρα έγιναν αισθητά δίπλα σε ένα άγαλμα με φτερωτούς ταύρους από την Κορσαμπάντ στο Ιράκ στην Ασσυριακή αίθουσα.

Στις αίθουσες με τα Αφρικανικά εκθέματα ένας φρουρός είπε ότι σε δυο περιπτώσεις όταν έδειξε με το δάχτυλό του το ξύλινο γλυπτό ενός δικέφαλου σκύλου ήχησε ο συναγερμός για φωτιά.

Το άγαλμα αυτό δημιουργήθηκε από την φυλή των Bakongo τον 19ο αιώνα.

Ο Phil Heary, εργαζόταν επί 29 χρόνια στο Μουσείο και στην Αιγυπτιακή Αίθουσα με τις 19 μούμιες ξαφνικά αισθάνθηκε να πέφτει απότομα η θερμοκρασία.

«Ήταν σαν να περπατάς σε ένα ψυγείο», είπε και πρόσθεσε: «ανακατεύτηκε το στομάχι μου. Ήθελα να φύγω από εκεί μέσα. Πιστεύω από μικρό παιδί ότι εκεί που σε θάβουν, εκεί και πρέπει να μένεις. Πολλές μούμιες θα έπρεπε να γυρίσουν στους τάφους τους».

Ήδη ο 39χρονος αμερικανός έχει μιλήσει με πάνω από 50 φύλακες και επισκέπτες για αυτά τα περίεργα φαινόμενα και μάλιστα πλέον κάνει ξεναγήσεις στον χώρο και διηγείται στους επισκέπτες όλα όσα έμαθε.

Η στοιχειωμένη μούμια της ιέρειας του Ναού του Άμμων Ρα

Το 1889 δωρίστηκε στο Βρετανικό Μουσείο η γρουσούζικη μούμια όπως την αποκαλούν αυτή της Ιέρειας του Ναού του Άμμων Ρα. Και την αποκαλούν έτσι γιατί θεωρείται ότι προκάλεσε θανάτους, τραυματισμούς και καταστροφές όπως για παράδειγμα την βύθιση του Τιτανικού το 1912 χωρίς βέβαια να υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την «ενοχή» της.

Δεν θα έλειπαν τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Οι ιστορίες για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το πόσο στοιχειωμένα είναι πηγαίνουν πολύ πίσω. Τότε που τα έκλεψε ο Λόρδος Έλγιν. Σύμφωνα με τον μύθο ενώ ταξίδευαν μέσα σε κιβώτια για το Λονδίνο μέσα από τα κιβώτια ακούγονταν λυγμοί.

To άρθρο Μια νύχτα στο Βρετανικό Μουσείο: Στοιχειωμένες αίθουσες και οι λυγμοί των Γλυπτών του Παρθενώνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα