Μητσοτάκης στα εγκαίνια των 14 αναβαθμισμένων αεροδρομίων της Fraport: Ξεπεράσαμε τα κενά αέρος - Επένδυση 100 εκατ. ευρώ (LIVE)

20:20 19/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Στον νέο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζει τα 14 αναβαθμισμένα περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport.

Από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τη σημασία που έχει αυτό το project για

τον τουρισμό, σημειώνοντας ότι αποτυπώνει της εικόνα μιας σύγχρονης της χώρας στους ταξιδιώτες.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες και τόνισε με έμφαση ότι είναι μια ασφαλής χώρα για τουρισμό, και ότι τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μητσοτάκης: Ανοίγονται τεράστιες προοπτικές 

Στην ομιλία του, που είναι σε εξέλιξη, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ανοίγονται πλέον τεράστιες προοπτικές για τη Θεσσαλονίκη. Αναφερόμενος στις δυσκολίες που συνάντησε το έργο τόνισε ότι «ξεπεράσαμε κενά αέρος, αλλά, επιτέλους, η συμπρωτεύουσα αποκτά το αεροδρόμιο που της αξίζει».

«Καλορίζικο το νέο αεροδρόμιο Μακεδονία και τα 13 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας», ευχήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτού πατήσει μαζί με τους τρεις εκπροσώπους της Fraport ένα μεγάλο κουμπί έναρξης της λειτουργίας των 14 αερολιμένων.  

Δείτε LIVE εικόνα

Θεσσαλονίκη – Fraport: Νέα εποχή στις ελληνικές αερομεταφορές 

Tο πρόγραμμα αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας ολοκληρώθηκε 3 μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα και η Fraport, τον Φεβρουάριο του 2021, παρέδωσε 14 καινούργια, αναβαθμισμένα και ασφαλή αεροδρόμια, με νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις για τους Έλληνες και τους ταξιδιώτες απ’ όλον τον κόσμο.

Αναλυτικά, κατασκευάστηκαν 5 νέοι σύγχρονοι αεροσταθμοί, έγιναν 5 επεκτάσεις αεροσταθμών, 4 αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών, ανακαινίστηκαν 12 διάδρομοι προσαπογείωσης, κατασκευάστηκαν και ανακαινίστηκαν 12 πυροσβεστικοί σταθμοί.

Τα εγκαίνια συμπίπτουν με το άνοιγμα του τουρισμού και η λειτουργία των 14 αναβαθμισμένων περιφερειακών αεροδρομίων έχει τεράστια σημασία για τον τουρισμό, την εξυπηρέτηση εγχώριων και ξένων ταξιδιωτών και την εικόνα μιας σύγχρονης χώρας.

To άρθρο Μητσοτάκης στα εγκαίνια των 14 αναβαθμισμένων αεροδρομίων της Fraport: Ξεπεράσαμε τα κενά αέρος - Επένδυση 100 εκατ. ευρώ (LIVE) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα